Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Dokáže barvení zlepšit kvalitu vlasů?

Dokáže barvení zlepšit kvalitu vlasů?

Dokáže barvení zlepšit kvalitu vlasů?

26. září 2019 od Helena Pokorná Hladíková

26. září 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Valná většina žen si barví vlasy, a přitom chce, aby vypadaly krásně a byly zdravé. Je vůbec něco takového možné? Dá se najít barva na vlasy, která vám tohle všechno poskytne? Zeptali jsme se kadeřnice Evy Znamenáčkové.
V dnešní záplavě produktů vlasové kosmetiky si můžete vybrat mezi desítkami druhů šamponů, kondicionérů a balzámů na barvené vlasy, které slibují prodlouženou výdrž nanesené barvy a zároveň regeneraci vaší obarvené kštice. Existuje také mnoho způsobů, jimiž se nechtěně připravujete o zářivou barvu, například:
  • příliš časté mytí vlasů,
  • používání čisticích šamponů,
  • aplikace stylingových přípravků s obsahem alkoholu, které mohou barvu předčasně stahovat.
Pro to, aby vaše vlasy zářily novou barvou a zároveň zůstaly i nadále krásné, však můžete udělat mnohem více než jen nakoupit přípravky pro barvené vlasy. Co takhle začít s péčí již při samotném barvení?
krásné vlasy

Vsaďte na sílu olejů

Na to, jaké péče se vašim vlasům dostane, totiž můžete myslet už během výběru barvy na vlasy, pokud si tedy chcete barvit vlasy doma. Stačí, když se zaměříte na složení barvy a zvolíte takovou, která v sobě již obsahuje pečující složku. Pokud pomineme čistě přírodní barvy s obsahem bambuckého másla apod. nebo hennu, nejčastěji se setkáte s různými přírodními oleji. Ty spolu s barvicími pigmenty pronikají do struktury vlasů, zabraňují jejich vysoušení a zmírňují dopady procesu barvení na kvalitu vlasů. Vaše obarvená kštice je tak díky nim hladká, zářivá a lesklá. A co víc, olejové barvy většinou neobsahují zapáchající amoniak, který může způsobovat podráždění a narušovat zdraví vlasů, a jako příjemný bonus tyto barvy také krásně voní.
vlasový olej
Coby součást barev na vlasy se používá například olej:
  • olivový – obsahuje vitamin E, mastné kyseliny a důležité minerální látky,
  • avokádový –  kromě řady obsažených vitaminů (A, B, D, E) má skvělé vyživující vlastnosti a pomůže i s vypadáváním vlasů či lupy,
  • arganový – navrací přirozenou vitalitu, obnovuje a zesiluje strukturu vlasů a dodává jim hloubkovou hydrataci.
Právě na bázi vysoké koncentrace pečujících olejů jsou založené třeba barvy na vlasy Garnier Olia, u nichž můžete volit mezi 25 zářivými odstíny. Oleje ve složení těchto barev kromě péče o každý samotný vlas zajišťují rovněž sametovou texturu barvicího krému, díky níž barva nestéká.

Pomohou i moderní technologie

Přírodní oleje však nejsou jedinou možností, jak z barvy na vlasy udělat něco víc než jen barvicí prostředek. Například výrobci ve Schwarzkopfu přišli s jedinečnou technologií Omegaplex, která má zabránit lámavosti vlasů způsobené narušením mikrovazeb ve vlasovém vláknu, k němuž dochází při průniku barvicích či zesvětlujících látek. Pomocí barev na vlasy Schwarzkopf Color Expert tak můžete svoje vlasy chránit již od počátku procesu barvení.
barevné vlasy

Chvilkové zbarvení

Pokud se vám však nechce řešit, která barva je nebo není pro vaše vlasy vhodná a z jakého důvodu, jistě uvítáte možnost dočasného barevného oživení vlasů takřka bez práce. To nabízí třeba jednodenní barevné melíry L’Oréal Paris Colorista Hair Makeup, nově například v tmavě fialovém odstínu Plum. Mají jemné složení a vymývají se po jednom umytí, tudíž můžete barvy měnit podle libosti a vaše vlasy přitom zůstanou stále stejně krásné, bez hloubkového narušení chemickým barvením.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Eva Znamenáčková
Kadeřnice
1387
"Každá žena je krásná, ošklivé ženy neexistují!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít