Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 rychlých účesů: do práce, na sport i k vodě

5 rychlých účesů: do práce, na sport i k vodě

5 rychlých účesů: do práce, na sport i k vodě

4. května 2022 od Eva Karlová

4. května 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Přemýšlíte, jak ozvláštnit svůj den? Nemusí to být vždy outfit, zkuste super rychlé účesy, které podle našeho návodu zvládnete i samy doma. Zkuste různé druhy drdolů a netradiční tvary copů. Bude vám stačit jen pár minut. Jak na to, poradí přední vizážistka Margita Skřenková.
Přemýšlíte nad novým účesem nebo chcete zkrátka jen změnu pro tento den? Prostě vypadat trochu jinak? Potřebujete vlasy zkrotit na sport, dodat si kuráž na pracovní schůzku nebo jen vymyslet účes k vodě? Připravili jsme pro vás jednoduché tipy, které zvládnete samy doma během pár minut a s minimem stylingových přípravků.  Tyto účesy vypadají přirozeně, rozverně a jsou vhodné pro jemné i husté vlasy, dlouhé i polodlouhé vlasy a učesat si je můžete na dovolené i během pracovního týdne. Jak na to?

Francouzský drdol

Vyčešte si ohon, ale neupevňujte ho gumičkou. Konec vlasů vložte do pinzety a tou je zamotejte do strany k hlavě. Poté pinzetu vysuňte a účes upevněte sponkami. Není podmínkou, aby byl drdol dokonale uhlazený a všechny vlasy skryté,“ říká Margita Skřeková a doporučuje: „Pokud máte podrosty neboli malé vlásky okolo čela, klidně je přiznejte.“
1.  Taft Stylingový vosk Power (koupit v e-shopu) – uhladí a zvýrazní jednotlivé pramínky, zapracuje se prsty do suchých nebo vlhkých vlasů.
 2. Taft Pěna pro jemné vlasy Volume (koupit v e-shopu) – dvojnásobně zvětší objem, vlasy nezatěžuje, neslepuje a také je chrání při fénování.

 

Střapatý drdůlek

Účes snadněji zvládnete, když už nejsou vlasy úplně v kondici. Díky tomu lépe drží a vytvoří se také zajímavá struktura z pramínků nad čelem. Vyčešte ohon trochu výš až k vrcholu hlavy, ale neupevňujte ho gumičkou, jen jej jednoduše zamotejte. Přitom využijte dvě spirálky, kdy každou povedete točivým pohybem u hlavy z jedné strany, tedy půjdou proti sobě. Drdol tak bude skvěle držet.
  1.  Batiste Suchý šampon Cherry (koupit v e-shopu) – zdrsní povrch vlasů a účes vydrží, pokožce hlavy dodá pocit svěžesti, provoní ji a absorbuje nadbytečný maz.
  2.  Taft Stylingový gel V12 (koupit v e-shopu) – připraví vlasy na účes, dodá jim potřebný objem a texturu.
  3.  got2b Vláknitá guma Chaotic (koupit v e-shopu)s gumou lze krásně tvarovat a vytvářet různé kreace.

Luxusní retro

Vlasy jsou pro tento typ účesu vyfoukané přes kartáč, aby se vytvořil objem. V místech temena je důležité je natupírovat a poté nasadit čelenku s gumičkou, do které se vlasy zarolují. Pro jistotu můžete ještě účes zpevnit vlásenkou,“ doporučuje vizážistka.
  1. Nivea Lak na vlasy Diamond Gloss Care (koupit v e-shopu) – zachová tvar účesu, vlasy získají diamantový lesk, pečující složení chrání proti poškození a ztrátě keratinu.
  2. Toni&Guy Balzámový lesk na vlasy (koupit v e-shopu) – aplikujte před lakem. Hodí se pro narovnání vlasů, okamžitě krotí krepaté vlasy, zanechá jemný vzhled a vlasům dodá intenzivní lesk a hladkost účesu.

Cop cik cak

Učešte vlasy od čela dozadu, ale můžete i na stranu. Dlouhou elastickou gumičku uchyťte nahoře a udělejte si culík napevno. Dlouhou gumičku omotávejte kolem pramínku až ke konci vlasu. Nechte ji však trochu volnější. Pak z jednoho oka vytáhněte ukazováčkem a palcem malý kousek vlasů. Gumičku na konci copu zase zpevněte.“
  1. Taft pudr pro objem Volume (koupit v e-shopu) – nanáší se na suché vlasy.
  2. Nivea Tvarovací sprej na vlasy Volume (koupit v e-shopu) – prodlužuje dobu schnutí a díky tomu umožňuje snadnější úpravu účesu.

Hladký drdol à la baletka

Na spodu temena udělejte culík a upevněte gumičkou. Doprostřed zapíchněte bodec a vlasy protáhněte očkem. Tento postup můžete udělat dvakrát i vícekrát. Zbylé vlasy upevněte ze spodu sponkou, díky čemuž vznikne takzvaná houska,“ radí přední vizážistka Margita Skřenková.
  1. Nivea Regenerační krémový gel na vlasy Care & Hold (koupit v e-shopu) – umožňuje flexibilní styling, netvrdne a neslepuje vlasy.
  2. Nivea Stylingový Primer Straight (koupit v e-shopu) – přípravná báze pro uhlazený vzhled vlasů se hodí. Navíc chrání před horkem. Aplikujte na vlhké vlasy, vyfoukejte a vyžehlete.

Foto: Shutterstock a Ben Renč
 

Připravil/a pro vás Eva Karlová ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Margita Skřenková
Make-up artist, vlasová stylistka
27
"Ať děláš cokoli, vždycky do toho dej kus lásky."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít