Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3x letní styling vlasů aneb Nejrychlejší účesy

3x letní styling vlasů aneb Nejrychlejší účesy

3x letní styling vlasů aneb Nejrychlejší účesy

23. května 2019 od Anna Adlerová

23. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Sepnout vlasy nahoru je v létě jedním z nejjednodušších řešení. Jaké jsou ty nejrychlejší účesy, které budete mít hotové v za pár minut a přitom budou vypadat skvěle? Podívali jsme se na ně s vlasovou stylistkou Markétou Karvaiovou.

1. Messy bun

Ležérní drdol je králem všech letních účesů. Proč ale někdy pohled do zrcadla připomíná spíš neupravenou paní na úklid než pohodovou a stylovou cool lady připravenou na letní radovánky? Odstává vám drdol nepřirozeně od hlavy nebo některé pramínky trčí nevzhledně ven? A přitom je jeho úprava snadná.
messy bun

Jak na něj:

  • Přehoďte si vlasy dopředu, zamotejte je na temeni hlavy do drdolu a zafixujte gumičkou.
  • Pokud vám překáží neposedné pramínky, vezměte si na pomoc vlasová pérka. Během několika vteřin s nimi zkrotíte pramínky a celý účes do požadovaného tvaru.
  •  Pokud pérka použijete na několika místech, vznikne zajímavý typ drdolu, který bude vypadat přirozeně, ale zároveň bude perfektně držet.
  • Svažuje se drdol k jedné straně? Umístěte pérko na druhý konec drdolu, připevněte ho k vlasům v drdolu a následně ho zafixujte k hlavě směrem pod drdol.

2. Efektní vysoký culík

Chystáte se na letní party, ale nemáte čas na složité drdoly nebo dokonalé lokny, abyste získali ten správný glamour look? I na večer si vystačíte s obyčejným neobyčejným culíkem, tentokrát pozvednutým doslova na vyšší úroveň. Pokud máte doma příčesky, je ideální doba ukázat světu sexy culík s dlouhými prameny! Ať už použijte vlasové příčesky, nebo máte od přírody hustou kštici, vyčesaný culík nahoru si v létě zamilujete!
vysoký culík

Jak na něj:

  • Umyté vlasy při fénování podpořte lehkým tužidlem nebo termální ochranou s tuživým efektem, aby držely tvar.
  • Do suchých vlasů připněte příčesky tak, aby nebyly vidět na okrajích – postupujte od temene směrem k týlu. Pokud příčesky nemáte, pracujte jen se svými vlasy.
  • Pokud máte trochu víc času, prameny jemně zvlňte kulmou nebo žehličkou. Vlny nemusí být precizní, ale i jemné natočení pomůže příčeskům lépe splynout s přírodními vlasy.
  • Poté si vezměte k ruce plochý kartáč, kterým vyčešte vlasy do vysokého culíku na temeni hlavy, který zafixujete gumičkou.
  • Zespodu culíku oddělte tenký pramen a obmotejte jím gumičku tak, aby nebyla vidět. Koneček připevněte zespodu pod culík pomocí vlasového pérka.
  • Nakonec účes dolaďte k šarmantní ledabylosti. Povytahujte pramínky na temeni, nebo jejich strukturu zvýrazněte pomocí vlasového vosku či tvarovací pasty.
  • Můžete i uvolnit jemné baby vlásky kolem uší.
Tip redakce:
Ať už vlasy fénujete, nebo natáčíte, nezapomeňte na kvalitní termální ochranu. Vsaďte třeba na
Toni&Guy Heat Protection Spray.

 
3. Čas copánků

Nemáte v úmyslu se ani v létě vzdát rozpuštěných vlasů, ale něco byste s nimi přece jen toužily udělat, aby vám nepřekážely v rozhledu? Vsaďte na copánky, kterým je teplé roční období zasvěceno. Účes může být právě tak komplikovaný, kolik času mu dopřejete.
copánky

Jak na ně:

  • nejjednodušší variantě upleťte po každé straně obličeje jeden copánek ze tří pramenů a spojte je na temeni gumičkou, v případě delších vlasů je navzájem můžete proplést vzadu do uzlu.
  • Pokud chcete účes upgradovat, můžete vzadu do volných vlasů zaplést další copánky nebo experimentovat s jejich typy a místo copů ze tří pramenů si uplést twist ze dvou nebo třeba rybí cop.
  • V copáncích se v létě krásně vyjímají i drobné kvítky, které můžete buď zaplést přímo do copánků, nebo jimi ozdobit závěrečné dílo.
  • Chcete účes doladit k dokonalosti? Jako závěrečný styling nastříkejte sprej pro lesk vlasů. Vyzkoušejte třeba mlhu pro lesk Taft Casual Chic, která vlasům kromě oslnivého lesku propůjčí i kouzelnou vůni.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít