Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zbavte se vrásek na čele a kolem očí

Zbavte se vrásek na čele a kolem očí

Zbavte se vrásek na čele a kolem očí

20. prosince 2020 od Karolína Valová

20. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Vrásky na čele a kolem očí jsou jedním z prvních projevů stárnutí pleti, který ženy trápí. Naštěstí nejde o problém, který by nešel s pomocí pečlivé péče o pleť, vhodných kosmetických produktů a masážních technik minimalizovat.
Příčin vzniku vrásek na čele a v očním okolí je mnoho. Špatná životospráva, zejména kouření, nedostatečný pitný režim a málo spánku, to jsou většinou první chyby, kterých se dopouštíme. Dále k tvorbě vrásek přispívá výrazná mimika – smích i mhouření očí. V neposlední řadě je to pobyt na slunci. Prvním krokem k pleti bez vrásek by tak měla být snaha o dodržování co nejzdravějšího životního stylu. To však není vše.

Čistá pleť je základ

Před tím, než začnete uvažovat o produktech, jež podporují obnovu buněk a napomáhají vyhlazování pleti, je dobré zamyslet se nad tím, zda je vaše pleť každé ráno a každý večer perfektně vyčištěná a připravená vstřebat veškeré pečující krémy a séra.
 
Každé pleti svědčí jiná technika čištění a jiné produkty. Ať už preferujete odličování micelární vodou, odličovacím mlékem nebo třeba olejem, na závěr je dobré obličej každý večer jemně dočistit pomocí čisticího gelu a kartáčku na čištění pleti, kterým jemnými krouživými pohyby odstraníte poslední zbytky nečistot, a navíc pleť prokrvíte a připravíte na následnou péči.
Tip redakce:
Gabriella Salvete Čisticí kartáč na obličej (koupit v e-shopu) můžete použít jak na pouze navlhčenou pleť, tak i s čisticím přípravkem, například  Garnier Skin Naturals Botanical čisticím gelem (koupit v e-shopu), který zanechá vaši pleť čistou a svěží.

Krém a sérum jsou nutnost

Po perfektním vyčištění celého obličeji i krku a dekoltu je čas na aplikaci dalších produktů podporujících ženskou krásu. Ranní rutina by měla obsahovat denní krém s ochranou proti UV paprskům, které často mohou nejen za vznik vrásek, ale také pigmentových skvrn.
Pro oblast okolo očí je třeba zvolit speciální produkt, který je šetrný a oči nepodráždí. Ellie Hyaluron Boost Omlazující krém pro oční okolí a kontury tváře (koupit v e-shopu) je skvělou volbou pro ženy, které navíc potřebují zredukovat vrásky například okolo rtů. Stačí ho aplikovat ráno a večer jemným vklepáváním do pokožky.
 
Večer už je třeba nasadit těžší kalibr v podobě kombinace krému a séra, která stimuluje obnovu buněk i ochranné bariéry pleti a podporuje elasticitu kůže nejen na čele. Jednou z variant je NIVEA Hyaluron Cellular Filler Vyplňující perlové sérum (koupit v e-shopu), které obsahuje kyselinu hyaluronovou a duoxilift, což je skvělá kombinace pro boj s jemnými i hlubokými vráskami.

TIP: Další varianty denních, nočních i očních krémů naleznete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Masáž dokáže zázraky

A teď přichází na řadu ta nejpříjemnější část večerní protivráskové rutiny. Říká vám něco pojem guasha? Jde o nefritový kámen, který se používá k masáži vycházející z tradiční čínské medicíny. Na rozdíl od face rolleru se guasha používá v kombinaci s nočním krémem, sérem nebo třeba pleťovou maskou, které se tahy hranou kamene zapracovávají předem daným směrem (dle obrázku níže) do pleti. Po každém tahu vám na pleti při správném použití zůstane načervenalá stopa, která velmi rychle zmizí. Pleť je po této masáži prokrvená, okysličená a omlazená. Guasha podporuje vyplavení usazených toxinů a zpevňuje obličejové kontury.

Doporučuje se používat maximálně třikrát týdně.
V oblasti čela je nutné vést tahy od obočí směrem k vlasové linii. Na okolí očí opatrně. Horní víčka jemně namasírujte prstem a očním krémem. Následně veďte kámen pod okem, opět směrem od středu obličeje (vnitřního koutku) k vlasové linii (vnějšímu koutku).
 
Pokud vám není použití nefritového kamene příjemné, neváhejte pleť masírovat po směru šipek na obrázky třeba prsty nebo již zmiňovaným face rollerem.

Vitamin E zpomaluje stárnutí

Jak už bylo zmíněno v úvodu, na pleti se podepisuje i naše životospráva. Proto je dobré bojovat proti vráskám na čele a okolo očí i pomocí jídelníčku bohatého na vitaminy - v tomto případě vitamin E, který zpomaluje stárnutí pleti. Najdete ho v mandlích, slunečnicových semínkách, olivovém oleji, kešu, mrkvi, hrášku nebo například ve špenátu, vejcích, játrech a králičím mase. Vitamin E obsahují i některé kosmetické produkty, například NIVEA Osvěžující denní krém pro normální až smíšenou pleť (koupit v e-shopu), který osvěžuje a vyplňuje pleť.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít