Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Dlouhé vlasy: 3 tipy na změnu, vyberte si!

Dlouhé vlasy: 3 tipy na změnu, vyberte si!

Dlouhé vlasy: 3 tipy na změnu, vyberte si!

6. října 2022 od Lenka Knápková

6. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Máte dlouhé vlasy a připadá vám, že je to už nuda? Své vlasy milujete, ale i tak hledáte nějakou změnu střihu? Pokud se nechcete úplně vzdát délky svých vlasů, zkuste naše střihy. Přinášíme vám 3 tipy, jak pomocí střihu oživit váš vzhled a zachovat hřívu.
Základem všech střihů jsou vždy zdravé, lesklé a krásné vlasy. Pečujte o ně pomocí kvalitních produktů. Základem každodenní péče je šampon pro typ vašich vlasů a k němu kondicionér. Jednou za týden použijte masku na vlasy. Zkuste oživující šampon Maui Oživující šampon Shea Butter (koupit v e-shopu), který obsahuje 100% přírodní kokosový a makadamový olej a také shea butter (bambucké máslo) s extraktem z aloe. Používejte spolu s kondicionérem Maui Oživující kondicionér Shea Butter (koupit v e-shopu).

1. Vrstvy aneb postupně sestříhané dlouhé vlasy


Tento střih se neustále vrací do módy a téměř vždy je jisté, že bude vypadat skvěle, a to na všech typech a délkách vlasů. Postupně sestříhané vlasy budou vytvářet iluzi delších, a hlavně objemnějších vlasů. Tento střih mám velmi ráda a je velmi žádaný. Je totiž variabilní a kadeřník ho může přizpůsobit například podle tvaru obličeje klientky. Skvěle budou takto sestříhané vlasy vypadat v ležérních culících nebo neučesaných drdolech, říká Martina Krupičková, senior stylist ze salonu Libor Šula.

2. Ofina – když chcete dlouhé vlasy a změnu


Jak v minutě změnit celý účes? Nechte si ostříhat ofinu. Je to změna, díky které vynikne váš obličej a budete vypadat opravdu úplně jinak. Proto pokud hledáte velkou změnu a nechcete se vzdát dlouhých vlasů, je ofina vaše jasná volba. Střihy ofiny mohou být rozmanité. „Aby vám ofina seděla a slušela, záleží na tvaru vašeho obličeje. Pokud máte úzký obličej, bude vám slušet ofina zastřižená rovně, která bude váš obličej opticky rozšiřovat. Když máte spíše hranatý obličej, tak určitě uděláte dobře, pokud si necháte ostříhat delší ofinu, tzv. patku na stranu, která vám proporce krásně vyváží. A kulatému obličeji sluší spíše prostříhaná ofina střižená dopředu,“ říká Martina Krupičková.

Věděli jste, že…

… velkým trendem v ofinách je aktuálně tzv. curtain bangs. Tato retro ofina se uprostřed čela dělí do stran na dvě části, přičemž uprostřed je nejkratší a po stranách dosahují vlasy klidně až nad lícní kosti. Tento střih zjemňuje, dokáže schovat nedostatky, jde sčesat na patku a krásně zvýrazní oči. 

Tip redakce:
Při úpravě ofiny používejte kulatý kartáč, přes který ofinu foukejte. Nezapomeňte na použití tužidla, jež dodá objem a lesk, třeba
Nivea Diamond Volume Care pěnové tužidlo (koupit v e-shopu).

3. Dlouhý bob

Pokud máte jeden den náladu na rovné vlasy a druhý den na vlnité – delší mikádo bude pro vás tím pravým. Dlouhý bob lze nosit s ofinou nebo bez, uhlazený nebo vlnitý. Tento střih dlouhých vlasů je velmi oblíbený díky snadné úpravě, zachování délky a sluší všem ženám bez rozdílu věku.
Bob střih je ideální účes na podzim a zimu. Vydrží nápor čepic a klobouků a k jeho úpravě vám stačí mít vždy po ruce pouze hřeben. Do původního stavu se dobře střižený bob dá dát i bez zrcadla pouze pomocí prstů. K dokonalému vzhledu vlasů používejte olej Pantene Pro-V vlasový olej s arganem (koupit v e-shopu), který bojuje proti krepatění a vysušování vlasů.
Tip redakce:

Čelenky a doplňky
Pokud ještě stále váháte s větší změnou střihu vlasů a necítíte se na to, zkuste změnit svou vizáž pomocí rozmanitých doplňků, jako jsou čelenky, sponky nebo skřipce.

 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít