Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Pravda o maskách na vlasy: Kdo je opravdu potřebuje?

Pravda o maskách na vlasy: Kdo je opravdu potřebuje?

Pravda o maskách na vlasy: Kdo je opravdu potřebuje?

13. listopadu 2021 od Anna Šťastná

13. listopadu 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Jsou masky na vlasy zbytečná marnivost, nebo si ve vaší koupelně zaslouží čestné místo? Pojďte si v tom konečně udělat jasno a zjistěte, jak z nich dostat maximum.
Sotva se vlasy vzpamatovaly z horkého slunce a koupání v mořské a chlorované vodě, čeká je další zápřah, který si na ně chystá zima. Déšť, vítr, sníh, mráz, ale ani suchý vzduch ve vytopených místnostech jim neprospívá. A to vůbec nemluvíme o problémech, které právě vaše vlasy možná trápí celoročně. To vše jsou důvody, proč si vaše vlasy alespoň jednou za týden nebo dva zaslouží ozdravnou péči v podobě speciální masky.
Jak používat masku na vlasy

Jak používat masku na vlasy

  • Při aplikaci každé masky sledujte pokyny na obalu.
  • Pokud má maska působit 20 minut, dodržte to. Jestli je uvedeno pět minut, věřte výrobci, že to stačí. Neznamená to, že by se vlasy po delší době poničily, jen už neabsorbují více účinných látek.
  • Pokud byste ale přece jen chtěli zintenzivnit efekt masky, nahřejte si předem ručník, a jakmile masku do vlhkých vlasů aplikujete, zabalte je do něj. Teplo totiž podpoří vstřebávání účinných látek. Vlasy pak budou vyživenější a lesklejší.

Jak vybírat masku na vlasy

Masky na vlasy jsou téma, které řeší spousta žen a dokonce v dnešní době i mužů. Ti všichni touží po  zdravých, silných a správně vyživených vlasech. Masku můžete použít v případě, že vás trápí nějaký problém - tedy máte vlasy suché, mastné, málo lesklé, barvené, ale také pokud máte vlasy jemné. Nicméně je dobré ji dopřát i vlasům, které žádný problém nemají. Maska zkrátka vlasy vyživí a dodá jim potřebné látky a může působit podobným způsobem, jako wellness na tělo.
Jak používat masku na vlasy

Na extrémně suché vlasy:

Když vidíte, že se vaše vlasy nelesknou a jsou extrémně vysušené a poškozené, skvělou porcí energie pro ně bude hydratační a regenerační maska. Gliss Hydratační maska 4 v 1 (koupit v e-shopu)  se sojovým proteinem a kakaovým máslem dodá vlasům chybějící hydrataci a ochrání je před lámáním.

Pro větší lesk:

Vlasy často ztrácí lesk, protože nejsou dostatečně hydratované, anebo jsou ve svých délkách poškozené, narušené. Může to být zároveň příčina toho, proč se často lámou. Braňte se maskou s kozím mlékem a keratinem Ziaja Posilující maska na vlasy s keratinem a kozím mlékem (koupit v e-shopu), která je zacelí a posílí.

Na barvené vlasy:

Jestliže si barvíte vlasy, pak chcete, aby vám co nejdéle vydržela barva a byla krásně intenzivní, vlasy byly lesklé a vypadaly zdravě. Proto je dobré jim dopřát masku, která o ně bude intenzivně pečovat - třeba Syoss Intenziví vlasová maska pro barvené vlasy Color Vibrancy Boost (koupit v e-shopu), která ochrání vaši barvu až na 12 týdnů.

Pro jemné vlasy:

Každý, kdo má  vlasů málo a ještě k tomu jemné se bojí, aby mnoho přípravků vlasy nezatížilo a ty pak nevypadaly zplihlé a nezdravé. Ale i jemné vlasy potřebují extra péči, jen to chce zvolit tu správnou. Zkusit můžete třeba Garnier Fructis Hair Food Water Melon Masku pro jemné vlasy bez objemu (koupit v e-shopu), která vlasy vyživí, ale nezatíží, s navíc je z 98% přírodního původu.

Proti lupům:

V posledních letech se doporučuje pečovat nejen o vlasy, ale také o pokožku hlavy. Díky přírodní masce VOONO Hair of Gaurí maska (koupit exkluzivně v e-shopu), která se nanáší právě na pokožku, se zbavíte lupů nebo stroupků, ale také redukujete nadměrné maštění vlasů.

Pro maximální délku:

Necháváte si růst dlouhé vlasy a štve vás, že od určité délky, jako by se vlasům nechtělo? Zkuste L'Oréal Paris Elseve Dream Long maska, 300ml (koupit v e-shopu), která zacelí konečky, abyste je kvůli roztřepení nemuseli stříhat, a také vlasy zpevní, aby měly dost síly růst až tam, kde si je přejete mít.

Tři v jednom:

Skvělé je, že dnes už existují multifunkční produkty, které můžete použít na mokré vlasy jako masku, kterou po pár minutách působení smyjete, nebo místo kondicionéru, ale i jako balzám, který nanesete v menší vrstvě, ale už neoplachujete. Tak funguje například maska L'Oréal Paris Elseve Full resist maska na vlasy (koupit v e-shopu). A jsou vhodné i k masáži hlavy, což je naprosto fantastický relax.
 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít