Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Co se děje s vlasy na jaře? 5 tipů, jak jim dodat energii a lesk!

Co se děje s vlasy na jaře? 5 tipů, jak jim dodat energii a lesk!

Co se děje s vlasy na jaře? 5 tipů, jak jim dodat energii a lesk!

11. března 2022 od Lenka Knápková

11. března 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Každý rok se po dlouhé zimě těšíme na jaro, pro naše vlasy je však přechod do aprílových dnů velký šok. Vlasy jsou po zimě často oslabené, matné, zplihlé a mají větší tendenci padat. Čepice jim neprospívají a mnohdy jim chybějí tolik důležité vitaminy a minerály. Nenechte své vlasy trpět a připravte je na jaro!

Jak na padající vlasy?

Větší dávky světla a střídání intenzity slunečních paprsků způsobují snížení produkce hormonu melatoninu ve vlasovém folikulu, což může mít za následek oslabení a vypadnutí vlasu. Melatonin si tělo vytváří samo ve spánku a jeho tvorbu podporuje tma. Padání vlasů v jarních měsících je naprosto normální a patří k našemu biorytmu. Na jaře vlasy sice vypadávají, ale na jejich místě narostou nové mladé vlasy.


3 tipy, jak zamezit padání vlasů:

  1. Zařaďte do svého jídelníčku pestrý výběr potravin obsahujících látky pro podporu růstu vlasů (vitaminy skupiny B, vitamin C, železo, zinek, hořčík). Zkuste třeba Donna Hair Forte Přípravek pro zdravé a krásné vlasy ( koupit v e-shopu) a do jídelníčku zařaďte více ryb, vajec, mléčných výrobků, luštěnin, mandlí, kešu oříšků či chia semínek.
  2. Věnujte svým vlasům v jarním období speciální péči. Dopřejte jim například kúru v ampulkách Dixi Vlasové tonikum proti vypadávání vlasů (koupit v e-shopu), které obsahuje výtažky z kopřivy a lopuchu a podporuje růst vlasů.
  3. Dopřejte si také kůru v podobě bylinkových  čajů, vyzkoušet můžete přesličku, kopřivy nebo břízu. udělají vlasům dobře i zevnitř. 

Jak na matné a lámavé vlasy bez života?

Často jsou vlasy po zimě vysušené, přechody z přetopených místností do chladného venkovního prostředí jim nesvědčí, vlasy ztrácejí lesk, jsou matné a lámou se. Dopřejte jim hydrataci a také keratin pomocí šamponu Syoss Keratin (koupit v e-shopu). Používejte jej spolu s balzámem Syoss Keratin (koupit v e-shopu). Jednou začas udělejte vlasům intenzivní kúru Syoss Intenzivní vlasová maska repair boost (koupit v e-shopu), která vlasy hloubkově vyživí a chrání je před dalším poškozením.

Jak na zplihlé vlasy bez objemu?

Jsou vaše vlasy po zimě zplihlé a bez objemu? Zplihlé vlasy nejprve oživte zastřihnutím konečků nebo rovnou novým střihem. Přerostlé délky vlasů potřebují odlehčit a tím dojde ke zvětšení jejich objemu.  Vlasy posilněte šamponem Vlasové hnojivo (koupit v e-shopu), který má unikátní složení pro celkové posílení vlasového vlákna. Vždy po umytí použijte kondicionér pro objem, vyzkoušejte Tony & Guy Kondicionér pro objem (koupit v e-shopu). Se stylingovými produkty to nepřehánějte, vždy si vyberte pouze jeden produkt, který použijete.  Neskutečný objem umí vytvořit třeba pudr got2be Pudr pro vlasy powderful (koupit v e-shopu). Ten nanesete ke kořínkům a prsty upravíte.

Jak na oslabené vlasy?

Oslabené vlasy jsou křehké a potřebují celkovou regeneraci. Zkuste potravinové doplňky přímo určené pro oslabené vlasy, jako je MaxiVita Exklusive Hloubková kúra pro krásné vlasy (koupit v e-shopu), která obsahuje extra množství biotinu. Pro kompletní regeneraci a posílení vlasu používejte pravidelně bezoplachový krém Elseve Total Repair 5 stop damage crem (koupit v e-shopu), který bojuje proti lámavosti, křehkosti, dehydrataci, hrubosti a roztřepeným konečkům. Důležitou součástí posílení vlasů je i péče o pokožku hlavy. Vyzkoušet můžete peelingové šampony nebo peeling na pokožku hlavy Tresemmé purify & hydrate peeling (koupit v e-shopu), který odstraní nečistoty, odumřelé kožní buňky a pokožku zároveň prokrví pomocí kousků kokosu.

Co můžete ještě udělat pro rychlejší uzdravení vašich vlasů?

  • Omezit žehlení a kulmování.
  • Správně je česat, a to od konečků vzhůru.
  • Používat šetrné gumičky, které vlasy netahají.
  • Nechodit spát s mokrou hlavou.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít