Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jarní zkracování: Nej účesy pro krátké vlasy

Jarní zkracování: Nej účesy pro krátké vlasy

Jarní zkracování: Nej účesy pro krátké vlasy

25. února 2019 od Karolína Hornová

25. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

S jarem přichází „postřižiny“ – nejedna z nás dostane chuť zbavit se tíživých a hřejivých dlouhých vlasů a změnit image. Každý věk i osobní styl nabízí takovou příležitost – ať jste elegantní dáma, nebo „punk“. Vybrali jsme ty nej krátké účesy pro tuto sezónu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Důvodů, proč přemýšlíme nad krátkým účesem, je spousta – změna životního stylu, touha vypadat jinak, praktické hledisko, móda a trendy. Každá máme ten svůj a každá chceme s krátkými vlasy vypadat stále žensky, přitažlivě a cítit se sama sebou. Přinášíme tři účesy, které letos „frčí“, nejsou složité na domácí styling a které si navíc můžete hravě přizpůsobit „k obrazu svému“. Pokud se chcete dozvědět více zajímavostí, přečtěte si náš článek o typech krátkých účesů.
 
něžně na kluka

1. „Na kluka“ něžně a barevně

Světlá, platinová nebo ledová blond krátký účes zjemní, pastelové nebo opálové tóny tento efekt ještě umocní. „Tyto „nepřirozené“ pastelové odstíny vydrží zhruba měsíc, což nabízí možnost je různě střídat, dobarvovat, být chvíli za punkovou rebelku a chvíli za něžnou vílu,“ radí kadeřnice Iva Borovská. Vlasy tónované dorůžova, světle fialova či modra sluší blondýnkám, tmavě fialové, vínové či petrolejové tóny zase ladí s tmavšími vlasy. Krátké sestřihy jsou také skvělým základem pro experimentování s barevnými pudry na vlasy„Nebojte se tohoto účesu, i když máte pocit, že už na něj „nemáte věk“ – mnoho dam nosí krátký účes a ozvláštnění zajímavou barvou vás omladí,“ dodává odbornice.

Tip redakce:
Nemusíte se bát, že budete vypadat moc „jako kluk“. Barevné tónování navíc přímo nahrává ladění s líčením – stejně barevnými stíny nebo rtěnkou.
 
trvalá

2. Krátká trvalá – andílek i femme fatale

Kudrny dodají krátkým vlasům vzdušnost, objem, rozvernost a francouzskou „nedbalou eleganci“. Trvalá je ideální volba pro všechny, které si nechtějí lámat hlavu se stylingem, který někdy u krátkých vlasů vyžaduje hodně pozornosti, šikovnosti a času. Krátkou trvalou stačí vyfoukat pomocí difuzéru nebo prstů. Kadeřnice Iva Borovská radí: „Základem je dobrý kadeřník, který poradí, umí trvalou udělat šetrně a kvalitně a především – poradí správný sestřih, aby účes dobře držel a dobře se udržoval. Také vám dá tipy na produkty a postupy, jak se o vlasy s trvalou starat.“ Hodí se pro všechny barvy vlasů v blond „verzi“ bude působit něžně a romanticky, v tmavé exoticky a tajemně a se zrzavými budete opravdová filmová femme fatale.

Tip redakce:
Kombinace s líčením? Zkuste „retro“ oční linky, minimum líčení a rudé rty, nebo něžné „nude“ líčení.
 
mikádo

3. „Klasické“ mikádo v moderním střihu

Jde o léty prověřený účes, který má každý rok trošku jinou podobu.Aktuálně je v módě trošku delší, ne tolik vystříhané na zátylku, které umožňuje i učesat malý ohon, dát prameny za uši a různě pracovat se stylingem,“ říká Iva Borovská. Sluší všem generacím a je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí vlasy zkrátit, ale nechtějí radikální změnu. „Tento účes si dobře rozumí s ofinou. Pokud máte strach, že budete působit přísně, zkuste světlejší odstín vlasů (nebo třeba contouring či balayage), nebo si vsaďte na prostříhanou ofinu bez ostrého zakončení, kterou můžete nosit i na stranu nebo zasponkovat na týlu hlavy,“ přidává kadeřnice důvody, proč se pro mikádo rozhodnout.

Tip redakce:
V kombinaci s líčením máte opravdu široké pole působnosti. Můžete zvolit jak výrazný look s pečlivě vyfoukanými vlasy, červenými rty a linkami, tak něžné líčení v tónech dorůžova, které váš vzhled zase opticky zjemní, nebo nude líčení, ke kterému budou sedět brýle – ať už sluneční, nebo dioptrické.
 

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Hana Svobodová 11.března 2019
Starší dámy máte pravdu. To přijde domů od kadeřníka starší dáma a praví k manželovi:
"Podívej táto jak jsem ostříhaná, už nevypadám jako stará ženská."
"To ne, odpoví manžel, "ale jako starej chlap"
Dagmar Lásková 9.března 2019
škoda že nezveřejňujete fota starších žen, s krátkými účesy
Hana Jandlová 6.března 2019
Moc se mi líbí střihy krátké až na kluka, mladým holčinám to moc sluší. Před léty jsem je sama nosila. Bohužel teď v letech už nemůžu.
Vlasta Netrdová 5.března 2019
Škoda, že se stránky týkají většinou jen pro mladší ročníky. Jako např. dnes účesy.

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít