Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 6 tipů, jak na lámavé a suché vlasy: Víme, jak je zachránit

6 tipů, jak na lámavé a suché vlasy: Víme, jak je zachránit

6 tipů, jak na lámavé a suché vlasy: Víme, jak je zachránit

3. srpna 2022 od Lenka Knápková

3. srpna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Občas každou z nás trápí suché a polámané vlasy. Zvláště pak v létě po dovolené nebo na podzim. Poznávacím znakem takových vlasů je kromě zmíněné suchosti a lámavosti také ztráta barvy, lesku a pružnosti. Velmi často si zapříčiníme polámané a přesušené vlasy samy, svou nevhodnou péčí. Vraťte své hřívě lesk a zdravý vzhled co nejdříve. Zkuste naše tipy!
Nejčastější příčiny suchých a lámavých vlasů:
  • nadměrné česání
  • nešetrné a časté žehlení či fénování
  • nedostatečná hydratace, špatná péče
  • nekvalitní barvení, nešetrné odbarvování či melírování

Co pomůže vrátit vaše vlasy zpět do kondice?
 

1. Hydratace je základ

1.	Hydratace je základ
Pokud máte lámavé a suché vlasy, chybí jim především hydratace. Zvyšte denní příjem tekutin a vlasy hydratujte pravidelným používáním vlasových masek,“ říká Martina Krupičková, kadeřnice ze salonu Libor Šula.  Zkuste super-hydratační masku Aussie SOS Maska na vlasy Supercharged Repair (koupit v e-shopu), která obsahuje výtažky z australských rostlin, jako jsou divoká broskev a manukové listy. Skvěle regeneruje i velmi poškozené vlasy. „Aby byla maska co nejúčinnější, naneste ji na vlasy, které smotejte a dejte pod igelitovou koupací čepici a nechte působit 15–20 minut,“ radí Martina. Zkuste i Gabriella Salvete Koupací čepici (koupit v e-shopu).

2. Nevynechávejte kondicionér

Nevynechávejte po umytí kondicionér. Kondicionér dodává zejména poškozeným vlasům ochranné a zkrášlující látky a zároveň napomáhá jednoduššímu rozčesávání. Pantene Pro-V Kondicionér na vlasy intensive repair (koupit v e-shopu) obsahuje dvojité množství živin a antioxidantů, které pomohou posílit i velmi zničené vlasy.

3. Zkuste arganový olej

3.	Zkuste arganový olej
Arganový olej je známý jako „marocké zlato“ a je zázrakem nejen pro vlasy. Vlasům navrací lesk, sílu a pružnost. Perfektně zaceluje roztřepené a vysušené konečky. Při pravidelném používání se dostanou vaše vlasy zpět do kondice. Zkuste Saloos Extra Bio Arganový olej lisovaný za studena (koupit v e-shopu). Naneste jej do navlhčených vlasů, ty zabalte alespoň na hodinu do ručníku a poté olej pořádně vymyjte šamponem.
 

4. Bambucké máslo

Bambucké máslo se používá už od starověku. Má blahodárné účinky pro naši pleť, tělo i vlasy. Pomáhá aktivovat tvorbu kolagenu, proto si jej zamilujete v péči o vaše vlasy. Máslo jim dodá výživu, hebkost a lesk od kořínků po konečky. Pro zpevnění i ozdravění roztřepených konečků naneste do umytých a ručníkem vysušených konečků vlasů malé množství bambuckého másla Purity Vision bio prémiové Bambucké máslo (koupit v e-shopu), které nechte vstřebat. Pro intenzivní kúru naneste do vlhkých vlasů větší množství rozpuštěného bambuckého másla, vlasy zabalte do ručníku a nechte alespoň 20 minut působit. Maui Oživující kondicionér shea butter pro zničené vlasy (koupit v e-shopu) je vysoce hydratační, obsahuje krémové bambucké máslo a kokosový a makadamský olej pro dokonalou obnovu a zdravý vzhled vašich zničených vlasů.
5.	Nechoďte spát s mokrou hlavou

5. Nechoďte spát s mokrou hlavou

Pokud chodíte spát pravidelně s mokrými vlasy, zvyšujete tak jejich lámavost a vlasy se stávají křehčími a zranitelnějšími. Vlasy jsou totiž nejzranitelnější, když jsou mokré, protože není zacelené vlasové vlákno. Kromě toho se při spaní na vlhkém polštáři množí bakterie a můžete si zadělat na lupy či úporné svědění.
 

6. Omezte fénování a tepelné úpravy vlasů na minimum

6.	Omezte fénování a tepelné úpravy vlasů na minimum
Pokud trpíte na suché a lámavé vlasy, neprospívají jim časté tepelné úpravy fénem či žehličkou. Zkuste omezit fénovaní a podobné úpravy alespoň přes léto a nechte vlasy volně uschnout. Vlasy si odpočinou a zlepšení uvidíte již po pár týdnech. Pokud nemáte čas a potřebujete vlasy rychle upravit, nezapomeňte vždy používat ochranné produkty jako sprej Tony & Guy Sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu), který vlasy obalí a tím je ochrání před poškozením.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít