Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Správná péče proti cuchání vlasů

Správná péče proti cuchání vlasů

Správná péče proti cuchání vlasů

11. února 2018 od Karolína Hornová

11. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

V zimě se vlasy cuchají více, a to překvapivě i kvůli oblečení. Společně s kadeřnicí vám poradíme, jak docílit hladkých vlasů, které se nezacuchají.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Cuchání vlasů je hodně nepříjemná věc, kterou pociťují především ženy s dlouhou a spíše suchou hřívou. Některé typy vlasů mají přirozeně větší sklon k cuchání, jenž se v zimních měsících ještě stupňuje. „Huňaté pletené roláky, vlněné šály a límce kabátů, čepice – to všechno jsou věci, které mohou mechanické zacuchávání vlasů ještě podpořit,“ vysvětluje kadeřnice Iva Borovská.


Začněte už při mytí

Odbornice tvrdí, že proti cuchání vlasů je nejvhodnější začít prevencí. Tedy už při mytí vlasů. „Nikdy si vlasy nemyjte těsně před spaním. Čerstvě umyté vlasy jsou vláčné a mohou se polámat, nepěkně zvlnit nebo právě zacuchat k nerozčesání,“ radí Iva Borovská. Zároveň také vyvrací teorii některých z nás, že stačí nanést pořádnou dávku kondicionéru a vlasy půjdou krásně rozčesat. „Složení přípravků je vytvořeno pro určité dávkování, předepsané na obalu. Větší dávkou kondicionéru si nepomůžete, naopak můžete docílit efektu zatížení vlasů.“

česání vlasů kartáčemMnohem lepší je podle ní sáhnout po speciální péči. „Některé značky prodávají přímo péči proti cuchání. Hodí se šampony a kondicionéry pro uhlazení vlasů, proti krepatění, pro lesk vlasů. Ty totiž obsahují látky, po nichž se vlasové vlákno vyhladí. Kromě efektu popsaného na šamponu pak docílíte i toho, že vlasy budou lépe klouzat, pročesávat se.“ Díky správné péči zabráníte také elektrizování vlasů.

Tip:
Zkuste uhlazující řadu Toni&Guy Smooth Definition, která neubere na objemu. Především maska dovede s vlasy udělat divy.
Toni&Guy Smooth Definition

S vlasy zacházejte jemně

Při mytí vlasy masírujte důkladně, ale jemně. Postupujte od kořínků a pokožky hlavy, pak pokračujte do délky vlasů. Jemně mněte, snažte se vlasy držet v přirozené svislé poloze. „Cuchání může podpořit mytí hlavy v předklonu, příliš utažený turban nebo zbytečně vehementní frotýrování,“ upozorňuje odbornice. Vlasy pročešte zlehka už ve chvíli, jakmile z nich vymačkáte vodu ručníkem. „Použijte hřeben se širokými zuby a postupujte odzdola: nejprve pročešte konečky a pak se přibližutjte k hlavě,“ radí kadeřnice. Pokud to jde ztuha, nechte vlasy ještě proschnout a pročešte je třeba mezi sušením. Před sušením doporučuje použít ještě bezoplachovou péči pro snadné rozčesání.

Tip:
Zkuste vlasový sprej Elseve od značky L’Oréal Paris. Působí proti krepatění a vlasy se po jeho aplikaci snadněji rozčesávají .
Extraordinary Oil Double Elixir

 

Cílená péče o spodní partie vlasů

Nejčastěji se vlasy cuchají ve spodních partiích. Proto není od věci cíleně pečovat právě o ně. „V konečcích vlasů si můžete dovolit použít více výživného a uhlazujícího oleje či bezoplachového balzámu, který vlasy hydratuje a zároveň způsobí, že budou krásně klouzat,“ radí odbornice. Vlasy nezatížíte a konečky budou navíc vypadat jako vyměněné.

Tip:
Zkuste „zázračný“ suchý olej Toni&Guy Tropical Oil, který vlasy uhladí, dodá jim lesk a navíc má podmanivou vůni.

Toni&Guy Tropical Oil
Posledním „úkolem“ je zabránit mechanickému cuchání vlasů. „Pokud vám to nevadí, je ideálním účesem k čepici a šále volný cop nebo vysoký ohon, upevněný gumičkou, která netahá vlasy,“ radí kadeřnice. Pokud raději nosíte vlasy rozpuštěné, nikdy nevažte šálu přes ně a nenechávejte je pod límcem bundy.


Když už se zacuchají

Není také od věci s sebou nosit hřeben, kterým můžete kadeře okamžitě pročesat a zabránit dalšímu cuchání. Ideální je hřeben se širokými zuby nebo speciální kartáč, který si šetrně poradí se zacuchanými vlasy, tzv. Tangle Teezer. Je vyroben tak, aby si poradil s již zacuchanými vlasy bez tahání a zbytečného vytrhávání vlasů.  Při rozčesávání postupujte pomalu, pramen po prameni. Pokud se vám vlasy nadměrně cuchají, a to i přes to, že jste na prevenci dbala, pak si do kosmetické výbavy pořiďte regenerační sprej pro snadnější rozčesávání.
tangle teezer a hřeben

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít