Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 4 nejlepší účesy pro šedivé vlasy

4 nejlepší účesy pro šedivé vlasy

4 nejlepší účesy pro šedivé vlasy

21. prosince 2021 od Anna Šťastná

21. prosince 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Že jsou šedé vlasy příznakem stárnutí, je mýtus. Vždyť se začínají tvořit někdy už v pětadvaceti. Proto rozhodně neplatí, že když se nechcete barvit, musíte se vzdát i mladistvých účesů.
Šedivé vlasy jsou cool a v posledních letech se to skloňuje častěji než kdy dříve. Pokud si tedy troufáte vzdát se doživotního barvení, které v určitém věku vlastně už ani nevypadá moc přirozeně, máme pro vás čtyři tipy, jak budete vypadat skvěle bez ohledu na barvu vlasů.
A přidáme ještě jednu zásadní radu na začátek. Navzdory všem trendům je pravda, že s šedými vlasy vypadáme unavenější a díky tomu někdy i starší. Proto je třeba tuto barvu vlasů vyvážit výraznějším líčením, nebo alespoň rtěnkou, a sluší jim také odvážnější styling oblečení. Odvážnější v tom smyslu, že se nebudete bát barev, módních kousků, vzorů, anebo naopak přísného trendy minimalismu. Zkrátka jestli byl někdy čas najít svůj styl, s šedými vlasy je to nutnost.

1) Long bob

Někdy se tomuto účesu říká zkráceně lob a v našich končinách bychom ho zřejmě označili za delší mikádo sahající zhruba k ramenům. Ideální je, když je trochu vrstvené – kratší prameny účes osvěží, působí lehce neposedně, což dodává mladistvý vzhled. Naopak přísně střiženého mikáda se spíš vyvarujte. Dotvarovat účes můžete třeba pomocí Taft Looks stylingového krému Irresistible Power (koupit v e-shopu), kterým účes doladíte a zafixujete.

2) Delší než dlouhé

Nebojte se ani hodně dlouhých rovných vlasů. Naopak vypadá to mnohem lépe, než když vlasy ostříháte do krátkého, téměř pánského účesu, jak je to v Česku zvykem. Dlouhé vlasy vám zachovají ženskost i eleganci a vlastně je s nimi i mnohem méně práce – nehrozí, že byste si je v noci přeležela a ráno každý pramen trčel jinam. Jen je dobré o šedé vlasy speciálně pečovat – rychleji totiž ztrácejí pružnost i lesk a dlouhé prameny musejí být kvalitní a zdravé. Perfektním pomocníkem je balzám Syoss Blonde & Silver pro zesvětlené, blond a šedé vlasy (koupit v e-shopu).

3) Kudrliny

Už jste viděli seriál Maid na Netflixu? Podívejte se na něj už kvůli vlasům Andie MacDowell. Pokud totiž máte kudrnaté vlasy, máte vyhráno. Jejich hravost zaručí, že vypadají skvěle, i když zešednou. Samozřejmě si mohou vzít inspiraci i majitelky rovných vlasů a občas si vlasy natočit nebo namotat na natáčky. Zásadní ovšem je dodat vlnám i kudrlinám texturu a ještě tak podpořit jejich tvar. Vyzkoušejte Nivea Curl Stylingový primer (koupit v e-shopu).

4) Zesvětlujte

Pokud vás úplné maskování šedých vlasů neláká, ale hledáte způsob, jak mezi barvením a šedinami přejít pozvolna a plynule, abyste měla čas si zvyknout, udělejte to jako Diane Keaton. Původně tmavovláska začala vlasy v určitém věku postupně zesvětlovatod melírů přešla ke světle hnědé barvě, odtud k máslové, až platinové blond. Pak už měla jen pár platinových melírů mezi šedými vlasy a pořád vypadala úžasně šik. Dnes už má vlasy v podstatě bílé a skvěle vypadá pořád. K zesvětlení můžete zkusit třeba  Schwarzkopf Palette Deluxe barva na vlasy Ledový Stříbrný U71 (koupit v e-shopu), která dodá vlasům také lesk a zářivost až na 10 týdnů.
 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít