Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Šediny jako žhavý hit: Víte, jak na ně?

Šediny jako žhavý hit: Víte, jak na ně?

Šediny jako žhavý hit: Víte, jak na ně?

13. března 2019 od Karolína Hornová

13. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Pryč jsou doby, kdy se ženy za své šediny styděly. Šedé a ledově kovové odstíny jsou dnes v kurzu. Využijte toho a udělejte si ze šedých vlasů „osobní značku“. Víme, jak o šedé vlasy pečovat i kterými slavnými šedovláskami se inspirovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Komu sluší šedé vlasy?

Možná si říkáte – šediny mě dělají starší, proč to ještě podporovat? Vždyť drogerie nabízí tolik skvělých krycích barev, díky kterým moje vlasy za pár korun a minut získají jakýkoli šťavnatý odstín? Jednou větou – protože šediny jsou sexy, a to i u žen. Ale pravda, musíte to s nimi „umět“.

Šedé vlasy jsou dnes navíc velkým trendem – nosí je teenagerky, mladé i starší ženy. Mnohé z nich přitom nemají ani jeden přirozeně šedý vlas. „Je to trend, který sluší blondýnkám a světlejším typům, ale jako tmavovláska jím můžete docílit velmi zajímavého, dramatického efektu v kontrastu s tmavým obočím,“ doplňuje kadeřnice Iva Borovská.

krátký sestřihOdbornice také radí, že pokud chcete docílit pěkného šedého odstínu bez žlutých tónů, je ideální navštívit odborníka: „Profesionální přípravky a postupy vyčarují dokonale platinovou blond, která se dále upravuje ledovým nebo vyloženě šedým přelivem či barvou.“ Je to postup, který mohou zvolit i prošedivělé ženy, které chtějí odstín vlasů doladit k dokonalosti.
 

Inspirativní šedovlasé ženy

Šedá barva vlasů vás ve volbě účesu nemusí nijak limitovat. Myslete ale na svůj celkový vzhled a styl. Byla by škoda, aby vám šediny zbytečně přidávaly roky. Jak na to? I zralým ženám velmi sluší dlouhé nebo polodlouhé vlasy – nebojte se toho. Je to účes, se kterým se dobře pracuje i v domácích podmínkách a který nepřekáží – vždy můžete použít gumičku, sponky, nebo třeba zaplést volný cop.

Pokud si nejste jistá, jak na to, inspirujte se u slavných žen, které na šedých vlasech založily svou „značku“: Yasmině Rossi je dnes 63 let a jako topmodelka se začala živit v době, kdy většina ostatních končí – ve 45 letech. Charakteristická je pro ni neuvěřitelně štíhlá postava a dlouhá hříva přirozeně šedých vlasů. Podobnou ikonou je Nicola Griffin, sedmapadesátiletá britská modelka s vlasy v niklově kovovém odstínu.

mikádoDalší šedovlasou ikonou je modelka a žena velmi populární na Instagramu – třiapadesátiletá Grece Gnahem z Montréalu. Její „značkou“ je zvlněné, sestříhané šedé mikádo, které působí, jako by měla stále vítr ve vlasech. Lze ho ale i utáhnout do ohonu, když je potřeba. Z krátkovlasých, u nichž i přes vyšší věk působí účes mladistvě, jmenujme třeba herečky Jamie Lee Curtis nebo Judi Dench a také Helen Mirren.
 

Jak docílit krásné šedé?

Co dělat, pokud chcete krásné šedé vlasy? Ať už vsadíte pouze na své přirozené šediny, nebo se je rozhodnete doladit barvou v ledovém odstínu, musíte jim dopřát také správnou péči. Pokud mají vaše vlasy tendenci chytat žluté odstíny, nebojte se sáhnout po silver neboli fialovém šamponu. Ten z vlasů žluté odstíny vytáhne a zároveň jim nedodá žádný nechtěný tón. Počítejte ale s tím, že čím déle ho necháte působit, tím bude výsledek „ledovější“.

Možná pamatujete tzv. „genciánku“, přípravek, s jehož pomocí se dámy dříve zbavovaly žlutých odstínů. Výsledkem často byla „fialová hlava“. Dnešních silver šamponů se nemusíte bát. Mají sice na pohled stejnou barvu, jsou ale mnohem šetrnější k vlasům a žádná katastrofa po jejich použití nehrozí.

dlouhé "stříbrné" vlasyI díky tomu, že jsou šedé a ledově blond odstíny v módě, najdete na pultech drogerií bezpočet kvalitních přípravků pro péči o tento odstín. Z fialových šamponů stojí za zmínku Swiss-O-Par Šampon Silver, Schauma Šampon proti žlutým tónům Silver Reflex a také Schwarzkopf LIVE Šampon na vlasy Silver. Značka nabízí i barvu na vlasy, kterou lze doladit šedý odstín – Schwarzkopf LIVE Barva na vlasy Silver Metallic.
 

Vyživovat, vyživovat, vyživovat

Šedé stejně jako silně zesvětlené vlasy mohou být náchylné k vysušování. Nedopusťte, aby se vaše vlasy lámaly nebo měly roztřepené konečky. To nikdy nevypadá dobře. Zabránit tomu můžete prevencí – v tomto případě správně zvolenou a pravidelnou péčí. Vsaďte na vyživující, posilující, hydratační a regenerační šampony a nezapomínejte na závěr mytí použít masku, která vlasům dodá sílu.

Posilující maska nebo kúra je pro šedé vlasy základ. (Jak ty přirozeně šedé, tak radikálně zesvětlené mají tendenci se více vysušovat, což navíc mohou podporovat i některé druhy fialové kosmetiky.) Přímo pro posílení šedých vlasů je určena Swiss-O-Par Vlasová kúra Silver. Můžete zkusit ale i klasickou intenzivní masku – třeba Pantene Intenzivní regenerační maska na vlasy Intense Repair.

Vyživující olej na vlasy používejte po umytí nebo i v průběhu sušení – naneste ho na dlaně a lehce vtiskejte do konečků vlasů. Zabráníte tak jejich vysušování a třepení. Zkuste třeba Toni&Guy Olej na vlasy Radiating Tropical Oil, který krásně voní, vlasy posílí a dodá jim lesk.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít