Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 super jednoduché letní účesy (nejen) k vodě

3 super jednoduché letní účesy (nejen) k vodě

3 super jednoduché letní účesy (nejen) k vodě

15. června 2022 od Anna Šťastná

15. června 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Také v létě ráda experimentujete s různými účesy? Máme pro vás tři účesy, které jsou do horkých letních dnů jako stvořené, a navíc jsou velmi jednoduché na přípravu a také příjemně variabilní. Díky tomu můžete každý den své dovolené vypadat trochu jinak.
Máte dlouhé nebo polodlouhé vlasy a přemýšlíte, jaký účes jim letos v létě bude slušet, nebo co s nimi, když chcete vyrazit třeba k vodě? Pak vyzkoušejte tři jednoduché tipy na účesy, které zvládne i začátečník doma a za pár minut. Tři, dva, jedna, start!

1. Tip: Cop je sázka na jistotu

A navíc může mít mnoho podob. Můžete si vyčesat vysoko posazený culík, který zapletete. Vyzkoušet můžete takzvaný francouzský nebo rybí cop.

Vůbec nejjednodušší je příjemně letní varianta, která svojí ležérností krásně vystihuje prázdninovou atmosféru:
  • Vlasy sčesejte k jedné straně a od temene zapleťte.
  • Cop neutahujte, ale nechte záměrně lehce povolený. Ozdobit jej můžete vpletenou stužkou nebo třeba čerstvými kvítky, které utrhnete cestou na pláž.
Tip redakce:
A má to ještě jednu výhodu: Když večer vlasy po celém dni u vody rozpletete, zůstanou krásně vlnité – s účesem na večerní party pak už nebudete mít vůbec žádnou práci. Stačí si do dlaně dát trochu pěnového tužidla pro větší objem – třeba
Nivea Diamond Volume Care Pěnové tužidlo (koupit v e-shopu), nyní se předkloňte, nechte vlasy spadnout směrem dolů a prsty do nich vmačkejte tužidlo. Pak jen lehce zafixujte lakem na vlasy, aby vlny déle držely. Skvělý je Taft Lak na vlasy Ultimate (koupit v e-shopu), který vlasům dodá nejen maximální  fixaci, ale také zářivý lesk.

2. Tip: Jeden drdol nestačí

V létě si hlavně přejeme zbavit se svých dlouhých vlasů, aby se nelepily na krk a nebylo nám kvůli nim ještě větší horko. Zamotat vlasy do drdolu je sice praktické, ale už trochu okoukané. Dva culíky jsou zase příliš dětinské.

Dva drdůlky jsou ale velmi cool:
  • Zásadní je tady rozdělit vlasy přísnou pěšinkou přesně uprostřed.
  • Pak už je na vás, jak moc vysoko oba drdůlky vyčešete a jak moc rozcuchané je necháte.
  • Každopádně uvolněnost jim sluší víc než přísná staženost.
Tip redakce:
Aby účes lépe držel, ještě než jej vytvoříte, aplikujte do vlasů
Nivea Volume Tvarovací sprej na vlasy (koupit v e-shopu).

3. Tip: Vlny jako od moře

Zvláště u moře se i rovně vlasy většinou trochu kroutí a vytvářejí tak příjemné vlny. Pokud nemáte ráda vlasy stáhnuté a ráda jim dopřáváte volnost, pak prostě vsaďte na beach vlny. Můžete je nosit nejen u moře, ale klidně i v Česku, u vody, na party nebo na výletě.
Tip redakce: Ideální čas zesvětlit
Už delší dobu přemýšlíte, že byste si nechala vlasy zesvětlit, ale ještě jste nenašla odvahu? Teď je na to ten nejlepší čas. Nechte si udělat jen pár světlejších pramínků a nechte přírodu, ať vykoná zbytek.

Slunce totiž vlasy vždy přirozeně trochu zesvětlí a vy na konci sezony budete díky tomuto účesu vypadat krásně odpočatá, jako byste se k moři snad přestěhovala.
Nezapomeňte však o vlasy pečovat ještě důkladněji než obvykle – zesvětlení je samozřejmě celkem agresivní zásah, a tak jim dodejte pravidelnou regeneraci a ochranu před sluncem. A aby vaše nová blond nechytla nechtěné žluté či jiné tóny vlivem slunce, moře či vody z bazénu, pečujte i o barvu jako takovou. Přesně k tomu slouží Schwarzkopf Palette Sprej proti žlutým tónům (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít