Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Účesy nejen k vodě: Zkuste drdol i bochánek

Účesy nejen k vodě: Zkuste drdol i bochánek

Účesy nejen k vodě: Zkuste drdol i bochánek

29. června 2021 od Lucie Nagyová

29. června 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Léto je tady, konečně! A s ním jsme se dočkali i koupání, opalování a dalších příjemných aktivit. A pokud nevíte, co v létě s dlouhými vlasy, poradíme vám! Zkuste tyto rychlé šik účesy, které unosíte, i když nebudete právě u vody.

1. Bochánek 

V dlouhých a poletujících vlasech kolem hlavy vám může být pořádně horko. Zkroťte je tzv. bochánkem, který je sázkou na jistotu. Můžete ho vytvořit v několika verzích, rošťácky vypadá jeho ležérní varianta, elegantně zase uhlazená verze. A pokud vás čeká výlet nebo nějaká společenská událost

Jak na styling:

U tohoto drdolu platí, že méně je více. Vlasy stačí prostříkat pudrem na vlasy ve spreji nebo suchým bezbarvým šamponem ve spreji. Poté utáhneme dle potřeby a můžeme nebo nemusíme zafixovat lakem,“ říká kadeřník Libor Smrž. Bohatý a vzdušný dojem zanechává L'Oréal Paris Suchý šampon Stylista (koupit v e-shopu).
 
  • Vlasy pořádně rozčesejte a v předklonu je stáhněte do culíku. Bochánek vypadá nejlíp, když hřívu stáhnete vysoko na temeni hlavy.
  • Ohon zatočte na jednu stranu a poté začněte omotávat kolem gumičky dokola, až vytvoříte drdol. Konec vlasů zpevněte pinetkami.
  • Ledabylý vzhled vytvoříte tak, že z drdolu povytáhnete několik pramenů, získá tím na objemu. Naopak chcete-li elegantní bochánek, vlasy na temeni hlavy pořádně pročešte, aby byly dokonale hladké.

2. Polorozpuštěné vlasy s drdolem 

Pokud hledáte dokonalý letní účes, který budete mít během chvilky, zkuste si na hlavě vytvořit drdol pouze z části vlasů. Ostatní vlasy zůstanou volně rozpuštěné. Je to působivý účes pro všechny příležitosti – do práce, na procházku do přírody nebo pro volnočasové aktivity.

Jak na styling:

„Opět stačí vlasy prostříkat suchým šamponem. Jako fixaci zvolte lehký lak. Na konečky bych použil lesk ve spreji, dodá to vlasům jas,“ říká kadeřník Libor Smrž. Aby vám účes držel celý den, zafixujte ho lakem na vlasy, pro až 24hodinovou fixaci bez slepení použijte Taft lak na vlasy Shine (koupit v e-shopu). Intenzivní lesk a hladkost účesu zajistí Toni&Guy Balzámový lesk na vlasy (koupit v e-shopu).
 
  • Stáhněte horní polovinu vlasů do culíku a zafixujte je gumičkou. Zbylé vlasy nechte rozpuštěné.
  • Ohon obtáčejte kolem gumičky, až vznikne malý drdůlek, který připevněte několika vlásenkami.
  • Pro romantický vzhled můžete drdůlek omotat například mašlí nebo stuhou.

3. Spletený účes

Zaplétané účesy jsou v létě stále velmi trendy a rybí cop je jeden z nejoblíbenějších. Zkuste si vytvořit rovnou dva, a navíc je zkombinovat s klasickým copánkem na temeni hlavy. Tento účes je skvělý nejen k vodě, ale i na zahradní party nebo romantickou schůzku.

Jak na styling:

„U pleteného účesu nejdříve použijte na vlasy suchý vosk a pak ho upleťte. Kratší vlasy u obličeje tak nebudou při pletení vypadávat. Pro pocit pevně držícího účesu copánky zafixujte lakem na vlasy,“ říká Libor Smrž.
 
  • Rozdělte si vlasy na dva díly s pěšinkou uprostřed. Nad čelem oddělte větší pramen vlasů, rozdělte ho na tři tenké pramínky a začněte z něj splétat klasický cop, ten dokonale připraví Toni&Guy Zpevňující balzám na cop (koupit v e-shopu).
  • Nad uchem přiberte zbylý díl vlasů z téže strany a pokračujte rybím copem. Rybí cop se plete ze dvou pramenů – oddělte tenký pramínek z jednoho pramene a přendejte k druhé půlce vlasů, to samé udělejte na druhé straně. Až dojdete na konec copu, zpevněte ho gumičkou.
  • Stejně postupujte i na druhé straně hlavy.

TIP: Nakupovat vlasovou péči i styling nebylo nikdy snadnější. Ze široké nabídky můžete vybírat na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít