Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Trápí vás akné? 4 místa, kde se na těle nejhůře léčí!

Trápí vás akné? 4 místa, kde se na těle nejhůře léčí!

Trápí vás akné? 4 místa, kde se na těle nejhůře léčí!

24. dubna 2023 od Lenka Knápková

24. dubna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

O akné na obličeji již bylo řečeno mnoho, co ale dělat, trápí-li vás pupínky jinde na těle? Třeba na zádech, ramenou, hýždích nebo v dekoltu, tam všude se mohou objevit. Poradíme vám, jak o takováto místa pečovat a jak se pupínků zbavit, nebo je alespoň minimalizovat.

1. Akné na zádech

Pupínky na zádech bývají větší a bolavější, protože kůže na zádech je hrubší a póry jsou větší. Většinou stojí za jejich vznikem stejně jako na obličeji hormony, přebytečná mastnota, stres či nevhodná strava. Začněte více pečovat o pokožku na zádech. Pravidelně ji myjte Nivea Clean Deeper Hloubkově čisticím gelem (koupit v e-hopu) a na lokální boláky naneste Garnier Pure Active SOS lokální péče proti nedokonalostem (koupit v e-shopu). Do své péče zařaďte také peelingy, které odstraní odumřelé buňky a nadměrnou mastnotu jako třeba Ziaja Kozí mléko Enzymatický peeling na obličej a krk (koupit v e-shopu). Peeling provádějte vždy jemně, abyste pleť nepodráždili.
Tip:
Jak na akné na zádech?
  • Noste prodyšné oblečení z přírodních materiálů.
  • Odložte batoh, který může tlačit na bolavé pupínky a způsobovat jejich zapaření nebo vznik jizev.
  • Vyhraďte si na záda jeden ručník, který používejte a pravidelně ho měňte.

2. Akné v dekoltu

Pupínky v dekoltu mají většinou stejnou příčinu jako ty na zádech či v obličeji. Navíc se k tomu může přidat nadměrné pocení a následné zapaření pokožky a živná půda pro vznik akné je na světě. Po sportovní aktivitě si vždy osprchujte dekolt a umyjte ho čisticím gelem na problematickou pleť  Floré Čisticí pleťový gel tea tree olej (koupit v e-shopu), který obsahuje kromě tea tree oleje také kyselinu salicylovou. Na pupínky si nesahejte ani je nevymačkávejte. Místo likvidace si způsobíte jejich rozšíření.
Tip redakce:
Jednou z možných příčin akné v dekoltu může být nevhodný prací prostředek. Zkuste ho vyměnit za hypoalergenní a neparfémovaný. Třeba
Frosch Ecological Prací prostředek sensitive aloe vera (koupit v e-shopu) nebo  Persil prací gel Sensitive pro citlivou pokožku (koupit v e-shopu).

3. Akné na hýždích

Poměrně častý problém, o kterém se většina lidí stydí mluvit, jsou pupínky na hýždích. Není to vlastně tak úplně klasické akné, tyto pupínky vznikají vlivem zvýšeného pocení nebo nošením nevhodných materiálů – zejména u spodního prádla. Na vině může být také oblékání těsného oblečení, kalhot a následné zapaření. Neopomíjejte péči o pokožku hýždí, vybírejte nekomedogenní čisticí gely na citlivou pokožku, jako je Neutrogena Hydro Boost Čisticí gel (koupit v e-shopu). Noste volnější vzdušnější oblečení, spodní prádlo volte raději z kvalitní bavlny a vyhněte se přílišnému sezení. Pokud sportujete, nezapomeňte se vždy po aktivitě osprchovat.
Tip redakce:
Na svědivé pupínky pomůže dětský zásyp nebo
Sudocrem Krém pro každodenní péči a ochranu pokožky (koupit v e-shopu), který pomůže ulevit.
 

4. Akné ve vlasech

Trápí-li vás bolavé pupínky ve vlasech, zejména na vlasové linii u obličeje, nejspíš je kromě hormonů na vině i mastná pokožka a často se mastící vlasy. Myjte si pravidelně vlasy tak, jak potřebujete a používejte  TRESemmé Hydrate & Purify šamponu pro mastící se vlasy (koupit v e-shopu), který bojuje s nadměrnou produkcí mazu díky bílému jílu. A jednou za čas dopřejte své vlasové pokožce TRESemmé Purify & Hydrate peeling na pokožku hlavy (koupit v e-shopu), který ji důkladně zbaví nečistot, mazu a zbytků stylingových přípravků, které mohou stát za původem boláků.
Tip redakce:
Vlasy si myjte vždy po sportu, či jakmile se více zpotíte. Omezte také nošení pokrývek hlavy, které mohou způsobit zapaření pokožky. 

7 kroků, jak pečovat o pokožku s akné:

  • Jezte zdravě, vyhýbejte se sladkostem a ostrému jídlu.
  • Doplňte tělu zinek, selen, vitamin A.
  • Pupínky neškrábejte a nevymačkávejte.
  • Pokožku jemně myjte 2x denně vhodnými produkty.
  • Pravidelně exfoliujte pokožku pomocí peelingů.
  • Nezapomínejte na hydrataci.
  • Vyhněte se přílišnému opalování.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít