Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Akné na hýždích: Zbavte se ho jednou provždy!

Akné na hýždích: Zbavte se ho jednou provždy!

Akné na hýždích: Zbavte se ho jednou provždy!

8. února 2023 od Karolína Valová

8. února 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Pupínky na hýždích trápí mnoho lidí. Protože však nejsou vidět, často je řešení tohoto problému odsouváno na vedlejší kolej. Mnoho z vás možná ani neví, jak se o problematickou pleť v této oblasti starat. Pojďme se na to společně podívat!
Akné by nemělo být tabu. Ať už vám snižují sebevědomí pupínky na obličeji, zádech, ve vlasech, nebo právě na hýždích, nestyďte se pátrat po informacích nebo požádat o pomoc. Každý problém lze řešit!

Příčiny vzniku akné na hýždích

  • Akné na zadku vlastně není akné. Ve většině případů jde o folikulitidu, tedy zánět malé kožní dutiny, ze které vyrůstají chloupky.
  • Jakmile není pH pokožky slabě kyselé a je tedy narušena kožní bariéra, vzniká ideální prostředí pro hnisavou kožní infekci, kterou způsobují bakterie, případně plísně. 
  • Častou příčinou je také nošení nevhodného spodního prádla ze syntetických materiálů.
  • V případě, že nosíte tanga, může vaši pokožku dráždit i materiál, ze kterého jsou ušité vaše oblíbené kalhoty. Pozor také na neprodyšné oblečení na cvičení.
  • Častým důvodem vzniku tohoto problému může být také podráždění žiletkou či agresivním potem.

Pozor na dlouhé koupele

V případě, že dáváte přednost dlouhým koupelím před sprchováním, zkuste tento zvyk změnit. Ve vaně se totiž na mytí oblasti zadečku snadno zapomíná. Do sprchy si s sebou vezměte PURITY VISION Bio Kávový peeling (koupit v e-shopu), který vaši kůži zbaví nečistot v ucpaných pórech i odumřelých buněk, a navíc je výtečným pomocníkem v boji proti celulitidě a striím
Pokud se odpočinku v horké vaně nedokážete vzdát, přidejte si do ní alespoň místo oblíbené pěny Tip Line Koupelová sůl z Mrtvého moře (koupit v e-shopu), která je díky vysokému obsahu železa a sirných sloučenin vhodná pro koupele při kožních problémech.
 
Tip redakce:
Pozor také na způsob, jakým kůži sušíte
. Pro každou část těla postiženou akné je vhodné používat čistý vyžehlený ručník, který budete jemně přikládat, dokud nebude pokožka dokonale suchá. Žádné drhnutí!

Vsaďte na vhodnou péči

Jistě vás napadne použít na hýždě stejnou péči jako na akné na obličeji. Není to špatný nápad, avšak na nedokonalosti mimo obličej je často třeba mnohem těžší kalibr – ideálně produkty vhodné na problémy způsobené bakteriemi a plísní.
 

Tip redakce: Pokud vás zrovna netrápí akutní zánět, nezapomeňte každý den po sprše či koupeli vmasírovat do pokožky tělové mléko, které podpoří tvorbu přirozené kožní bariéry.

Protřiďte spodní prádlo

Syntetické materiály i krajka musí pryč. Nejlepší volbou pro pokožku s akné jsou 100% bavlna nebo bambusové vlákno. A ideální střih? Bohužel ten nejméně přitažlivý, tedy dámské boxerky, kraťásky nebo klasické kalhotky s co nejmenším vykrojením. Za jemnou a hladkou pokožku však tento ústupek jistě stojí.
 
Tip redakce:
V případě, že žádná z našich rad nezabere, nestyďte se prosím navštívit svého dermatologa!

Co ještě můžete udělat, abyste se zbavili akné na hýždích:

  • Ke vzniku akné na zadku velmi napomáhá sedavý životní styl. Pokud prosedíte hodiny od rána do večera, zejména v prostředí, kde je horko a kde se potíte, póry se vám snadnou ucpou a akné je na světě. Jestli máte sedavé zaměstnání, snažte se čas po práci trávit co nejvíc v pohybu. Dejte si domů lehkou procházku nebo jděte sportovat.
  • Po sportu se vždy osprchujte. Hýždě umyjte antibakteriálním mýdlem a osušte jemně ručníkem.
  • Větrejte své hýždě, zejména v létě choďte doma jen tak a nechte zadní partie volně dýchat. Pomůže to lepšímu zhojení pupínků.
  • Jezte kvalitní stravu a pijte dostatečné množství neperlivé vody. Samozřejmě se vyhněte alkoholu a kouření.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít