Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo SOS příprava na léto: Zbavte chodník plevele, zatočte s hmyzem

SOS příprava na léto: Zbavte chodník plevele, zatočte s hmyzem

SOS příprava na léto: Zbavte chodník plevele, zatočte s hmyzem

13. června 2023 od Marta Pušová

13. června 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Pokud to počasí dovolí, většina z nás tráví léto nejraději venku. Máte-li dům se zahradou nebo balkon, můžete být na čerstvém vzduchu prakticky kdekoli, aby však tato místa poskytla žádaný relax a odpočinek, je potřeba jim věnovat péči. Jak je připravit na letní období?

1. Generální úklid na balkoně

Pokud jste balkon dosud příliš nevyužívala, je načase to změnit. Jestli nemáte zahradu, je právě balkon místem, které se může přes léto stát vaší oázou klidu, kde ráda posedíte se sklenkou vína nebo s knihou. Jde jen o to si ho útulně zařídit.
  • Začněte vše úklidem.
  • Balkon řádně zameťte a vytřete, abyste se zbavila nánosů špíny, která se na podlaze nahromadila. 
  • Nezapomeňte také umýt parapety a rámy okna a dveří zvenčí, k čemuž vám poslouží  Clin Blue čistič oken a rámů (koupit v e-shopu).  
  • Na balkoně se může objevit i plíseň, té se však snadno zbavíte pomocí produktu BactoSTOP Dezinfekční sprej na plísně (koupit v e-shopu)
  • Je váš balkonový nábytek ošuntělý? Nezapomeňte ho pořádně umýt vlažnou vodou a hadříkem Vileda Actifibre Univerzální hadřík (koupit v e-shopu) a dodejte mu lesk pomocí nového nátěru a při té příležitosti zkontrolujte, jestli podobný zásah nepotřebuje také zábradlí.
  • Pro pocit naprostého soukromí pak postačí obložit balkonové zábradlí rákosovým plotem, který snadno seženete v hobby marketech v nejrůznějších rozměrech za rozumnou částku. Sousedi k vám tak neuvidí a balkon bude působit útulněji.

2. Zbavte chodník plevele a ukliďte okolo domu

Máte-li dům se zahradou, čeká vás před létem práce o trochu víc. Začněte pořádným úklidem a zameťte všechen nepořádek. Udělejte si pořádek v zahradním náčiní a pokliďte či vyhoďte nepotřebné věci. Zkontrolujte také plot a v případě, že je to potřeba, ho neváhejte natřít.
co udělat kolem domu - plevel na chodníku

Zbavte chodník plevele

  • Nejnáročnější způsob je udělat to manuálně. Jednoduše počkáte, až plevel trochu povyroste, a ručně ho vytrháte nebo vyškrábete. Bohužel se může stát, že trošku zaprší a plevel bude rychle zpátky.
  • Zkusit to můžete také pomocí chemie. Na trhu existuje mnoho přípravků, které obsahují herbicidy a účinně ničí veškerý plevel. Tato metoda je rozhodně rychlá, ale musíte vzít v potaz, zda se tekutiny nedostanou k dalším rostlinám, které třeba na zahradě máte. Alternativou k herbicidům může být třeba i obyčejné Savo, zkuste například Savo Original Dezinfekce (koupit v e-shopu). Do kýblu nalijete 4 litry vody a 2 decilitry Sava a dobře rozmícháte. Pak roztok nalijete do rozprašovače a plevel postříkáte.
  • Třetím, šetrným způsobem i vzhledem k různým broukům a podobně, může být použití soli nebo jedlé sodyNasypte ji přímo do spár, kde vykukuje plevel, a počkejte, až dokoná své dílo. Nebo ji můžete smíchat s vodou a nalít všude tam, kde je potřeba. Zkuste Tip Line Jedlá soda (koupit v e-shopu), uvidíte, jak snadné řešení to je.

Udělejte pořádek okolo domu

co udělat kolem domu - muž myje a čistí gril

Zatočte s nechtěným hmyzem

co udělat kolem domu - svíčka proti komárům

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít