Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak připravit balkon či terasu na novou sezonu

Jak připravit balkon či terasu na novou sezonu

Jak připravit balkon či terasu na novou sezonu

24. března 2021 od Eva Šarfová

24. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Jaro je konečně tady a s ním i nejvyšší čas připravit terasu a balkon na novou sezonu. Je potřeba uklidit a pořídit vše potřebné na pěstování bylinek a květin, abyste se ve své oáze klidu cítili dobře.
Po zimních měsících váš balkon či terasa vypadají možná dost neutěšeně. Špinavá podlaha plná nafoukaného listí a vysypané zeminy, oprýskané nátěry na stěnách či zábradlí a staré truhlíky či květináče, které už čekají na osázení novými rostlinkami. Vrhněte se do práce, ať si čekání na teplé slunečné dny zkrátíte.  

Pusťte se do úklidu

Nejde jen o zametení podlahy a utření parapetu. Dost možná se během zimy objevily skvrny, na které je váš univerzální čistič krátký. Vždy je zapotřebí vybrat takový přípravek, který je přímo určen pro ošetření konkrétního povrchu. Například odolné skvrny z plastových židlí či stolku odstraníte pomocí Cif Original krému (koupit v e-shopu). Kdybyste náhodou objevili někde v koutě balkonu či terasy plíseň, sáhněte po Savu proti plísním. Máte-li dlažbu se skvrnami, které nejdou dobře odstranit, vyzkoušejte vysokotlaký čistič na dlažbu. Tento přístroj si můžete i zapůjčit třeba v prodejnách pro kutily.

Budete natírat?

Při kontrole zimních škod možná zjistíte, že je potřeba některé plochy natřít. Třeba dřevěný nábytek se vyplatí ošetřit ochranným lakem. Pamatujte na to, že než se pustíte na práce, musíte důkladně odmastit všechny plochy, které budete natírat. Ideální je na to Smac Express Ultra odmašťovač (koupit v e-shopu). Barvy pak vybírejte vždy podle toho, jaký povrch chcete renovovat. Pracujte jen v rukavicích, které ochrání pokožku vašich rukou.
 
Tip redakce:
První jarní paprsky vylákají ven hmyz, proto se vyplatí pořídit si insekticidní přípravky, například
Papírna Moudrý Formitox křída (koupit v e-shopu)

Připravte zahradní nábytek

Jednotlivé kusy nábytku omyjte vodou a saponátem a zbavte je prachu a dalších nečistot pomocí Pronto Aloe Vera čističe na dřevo (koupit v e-shopu). Vyperte a vyvětrejte potahy a polstrování na židle a křesla. Použijte například Perwoll prací prostředek Renew&Repair Color (koupit v e-shopu), díky němuž budou barvy na textiliích opět krásně výrazné a zářivé. Připravený nábytek oceníte, až zasvítí první teplé paprsky a vy si budete chtít posedět na balkoně s hrnkem kávy.  

TIP: Velký výběr prostředků na úklid domácnosti najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Myslete na zeleň

Co by to bylo za relaxační místo bez trochy zeleně. Pokud musíte šetřit místem, pořiďte si například keramický květináč na bylinky, díky kterému budete mít všechny oblíbené druhy pohromadě a na malé ploše, navíc je to i hezká dekorace. Pořídit si můžete také dekorativní stojan, který vypadá doslova jako žebřík, v jehož jednotlivých patrech můžete mít květináče s květinami, bylinkami nebo třeba převislými jahodami.
Tip redakce:
Po práci na terase nezapomeňte ošetřit pokožku rukou hydratačním krémem. Výživnou recepturu má například
Indulona měsíčková krém na ruce (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít