Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jarní úklid bez poničených rukou? Poradíme vám!

Jarní úklid bez poničených rukou? Poradíme vám!

Jarní úklid bez poničených rukou? Poradíme vám!

1. března 2019 od Helena Hladíková

1. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Chystáte se vycídit celý byt či dům a vrhnout se na jarní generálku záhonků? Skvělé, ale myslete při tom i na své ruce. Bez náležité péče by se na nich totiž mohl jarní úklid neblaze podepsat…
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Když si člověk uvědomí, kolik toho pro něj jeho ruce během jediného obyčejného dne udělají, nestačí se divit. A jakmile pak přijde ke slovu ještě namáčení do nejrůznějších čisticích prostředků, drhnutí houbičkou a další nepříjemné úkony, není divu, že pokožka rukou protestuje vysušením, záděrkami, vyrážkami a podobně. Co kdybyste tedy svým rukám dopřáli zaslouženou pozornost během uklízení i po něm? Nebude vás to stát žádné velké úsilí a výsledek? Krásné, zdravé ruce, které jsou přece vizitkou (nejen) každé ženy!


Bez rukavic ani ránu!

Základní pomůckou při uklízení by se vám měly stát gumové rukavice, a to zejména tehdy, pokud používáte agresivní čisticí prostředky. Že vám vadí jejich latexové aroma a to, že se špatně natahují? Tak si vezměte nejprve tenké bavlněné rukavice a teprve na ně natáhněte ty gumové. V žádném případě se však bez rukavic do úklidu ani zvelebování zahrady nepouštějte.

Tip redakce:
Obzvláště opatrní by při manipulaci s dráždivými látkami a chemikáliemi měli být atopici a další jedinci, jejichž kožní bariéra je oslabená. U nich je použití rukavic zcela nezbytné.

ochranné rukavice

Správné mytí je základ

Možná si teď klepete na čelo, že umýt si ruce přece umí každý. Ouha! Řada lidí věnuje mytí rukou málo času a častokrát si očistí jen dlaně, na meziprstní prostory už nemyslí. Na kůži se pak zbytečně hromadí nečistoty a bakterie, které mohou proniknout skrze ochrannou bariéru pokožky a jež si z rukou přenášíte na obličej a další části těla. Zdravé pokožce rukou však nijak nesvědčí ani příliš studená či naopak příliš teplá voda při mytí. Nejlepší je umýt si ruce vlažnou vodou, a to i při silnějším znečištění. Správné hygieně rukou učte také svoje děti, aby si vhodné návyky pěstovaly už odmala.

Tip redakce:
Dobrým pomocníkem při mytí rukou se i na silně znečištěné ruce může stát hydrofilní olej. Je vhodnější než obyčejná mýdla, protože kůži nevysouší, ale s mastnotou a dalšími nečistotami si přitom dokáže bravurně poradit.


Antibakteriální gely? Ano, ale s rozumem

Zejména při práci na zahradě přijdou vhod antibakteriální gely na ruce, které se vejdou do každé kapsy. Vždyť stačí nanést pár kapek, promnout v dlaních a do koupelny v domě už se nemusíte trmácet. Jenže časté používání antibakteriálních gelů není pro pokožku rukou nic dobrého. Gely ji nadměrně vysušují a odtud už je jen krůček k záděrám, prasklinám a dalším nepříjemnostem. Používejte proto gely spíše jen v krajním případě a očistěte jím opravdu pouze zašpiněná místa, abyste gel zbytečně neroztírali tam, kam nemusíte.

krém na ruce

Zasloužené hýčkání

Po skončení každého, i sebemenšího úklidu nezapomínejte ruce pořádně promazat vhodným krémem. Jinak totiž nemáte šanci zabránit rozpraskání, vysušení a vzniku trhlinek na kůži. A co pomůže ještě lépe? Namazat ruce silnější vrstvou krému, natáhnout si bavlněné rukavice a nechat je v tomto zábalu minimálně půl hodiny, ideálně však přes noc.

K ošetření rukou se výborně hodí Indulona Měsíčková s výtažkem z měsíčku lékařského, který skvěle zjemňuje, regeneruje a zvláčňuje pokožku. Intenzivní hydrataci a ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy slibuje Neutrogena Výživný krém na ruce Nordic Berry, který je vhodný i pro citlivou pokožku. Při výběru krému však myslete také na to, aby pečoval také o vaše nehty. I ony totiž potřebují po velké námaze ošetřit a zregenerovat. Sáhnout tak můžete třeba po Ameté Krému na ruce Propolis se zvýšeným obsahem glycerinu, díky němuž vrátíte pokožce přirozenou pružnost, a propolisu, který vyživuje nehtové lůžko a snižuje tvorbu záděr.

Tip redakce:
Velice dobře pomáhá také kombinace promazání a masáže rukou. Rukám se uleví a kůže se promnutím prokrví, zregeneruje a lépe vstřebá účinné látky z krému. Od věci není ani zařazení pravidelného jemného peelingu.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít