Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Které ořechy si vybrat, když držíte dietu?

Které ořechy si vybrat, když držíte dietu?

Které ořechy si vybrat, když držíte dietu?

16. listopadu 2022 od Věra Exnerová

16. listopadu 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Jedni říkají, že jsou ořechy tučné a měly by se jíst v omezené míře, druzí zase říkají, že jde o zdravou svačinku plnou zdravých tuků. Kolem ořechů se zkrátka točí řada omylů, mýtů a povídaček. Ne všem je dobré věřit. Raději si přečtěte náš ořechový manuál.
Ořechy by v našem jídelníčku neměly chybět a to ani při hubnutí. Můžete, ba dokonce byste měli ořechy v jídelníčku ponechat. Obsahují důležité vitamíny, bílkoviny a ano, mnohdy je tvoří až z 50 %  tuky. Proto byste při hubnutí neměli vyluxovat celý balíček ořechů a vynechat byste měli i ty v čokoládě a solené. Co různé druhy ořechů obsahují a které byste měli při hubnutí vynechat?

Vlašské ořechy

Skvělý parťák, kterého je v zimním období všude plno, je vlašák. Mají ze všech ořechů nejméně cukrů, pomáhají snižovat cholesterol i únavu! Vlašské ořechy si snadno sami vypěstujete na zahradě a je nejlepší je konzumovat čerstvě vyloupané s ještě bílou slupkou. Při redukci si dejte maximálně 7 kousků za den!

Tip redakce:
Po čase skladování ale vysychají, ztrácí chuť. Proto pro vás máme tip. Namočte je do sklenice na 12 hodin, vodu alespoň jednou vyměňte.  Uvidíte, že budou mít zpět svou čerstvou chuť.

Mandle

Obsahují mnoho zdraví prospěšných látek. Jsou také ideální společník při redukci, protože umí stimulovat tělo k hubnutí! Rozhodně to s nimi nepřehánějte a dejte si maximálně hrst denně. Zkusit můžete také Mandlová mouka blanšírovaná (koupit v e-shopu), pokud chcete do  jídelníčku doplnit vlákninu. Tato mouka je skvělá do raw dezertů, na ozdobu snídaně nebo třeba na ozdobení zdravého poháru.

Tip redakce:
Kromě toho jsou mandle prospěšné i v kosmetice. Olej z mandlí dokáže hydratovat suchou a citlivou pokožku. Pokud v zimě bojujete se
suchou pletí, rozhodně zkuste Bione Cosmetics Bio Mandle výživný mandlový krém na velmi suchou a citlivou (koupit v e-shopu), který kromě hydratace obsahuje vitamín E i a UV filtr.

Arašídy

Nejsou při hubnutí úplně ideální, jelikož jsou doslova kalorickou bombou. Mlsání buráků u televize tedy rozhodně vynechte. Na druhou stranu mají ohromné množství vitamínu E, který má blahodárný vliv v ochraně buněk proti stresu.

Tip redakce:
Pokud si arašídy nechcete odpustit, pak si ráno k snídani zamíchejte do kaše
4Slim Čekanko-arašídový 100% krém (koupit v e-shopu). Neobsahuje žádná aditiva, přidaný cukr ani ztužené rostlinné tuky. Arašídové máslo se hodí také jako skvělá svačinka. Stačí nakrájet jablko na měsíčky a lehce  arašídovým krémem či máslem potřít.

Kokos

Při pečení zkuste kokos! I když je to vlastně ovoce, tento exotický „ořech“ tvoří z větší části tuk a obsahuje málo sacharidů. Umí nejen krásně provonět celý byt, ale i skvěle chutná. Při pečení bábovky vysypte formu kokosem. Uvidíte, že bábovka rázem dostane úplně nový rozměr. Stejně tak vánoční cukroví v podobě voňavých tyčinek z půlky namočených do čokolády je božská kombinace.  Pokud nestíháte, doporučujeme rychlou a dietní svačinku v podobě Keto tyčinky PRO-TE(BE)-IN Low carb kokos (koupit v e-shopu), která obsahuje minimum cukrů a vyšší obsah vlákniny.

Recept na domácí raffaello

  • 1 salko
  • 1 balíček strouhaného kokosu
  • mandle
Postup:
Smíchejte salko s kokosem, aby vznikla hmota, která se dá tvarovat. Vytvarujte z ní kuličky, do kterých vložte mandli a je hotovo.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít