Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Hladký klín (nejen) do plavek za 3 minuty? Jde to!

Hladký klín (nejen) do plavek za 3 minuty? Jde to!

Hladký klín (nejen) do plavek za 3 minuty? Jde to!

22. června 2022 od Marta Pušová

22. června 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Plavková sezona se blíží a s ní i zvýšená péče o oblast bikin, která v zimě někdy bývá trochu zanedbávaná. Zbavovat se chloupků se dá mnoha způsoby, záleží na tom, kolik do odstranění chcete investovat času, práce i peněz. Jaké možnosti se nabízejí?

 Za 3 minuty: Holicí strojek

Nejčastější metodou je holení, ať už nasucho, nebo namokro pomocí pěny a žiletky. Je to bezbolestné a rychlé. Žiletky s břity jsou často součástí holicího strojku se speciálním lemem se zklidňujícími a vonnými látkami Gillette Venus Deluxe Smooth Sensitive RoseGold (koupit v e-shopu). Důležité je použití holicí pěny jako třeba Satin Care With Olay Dry Skin Vitamin E Burst (koupit v e-shopu), které si poradí s podrážděním pokožky. Chloupky jsou však zachycené jen na povrchu a již po dvou dnech začínají dorůstat. V oblasti třísel se pokožka může zanítit a objeví se červené pupínky

Za 5 minut: Depilační krém

Depilační krém je dobré využít nejen doma, ale i na cestách. Krémy často obsahují vyšší podíl pečující složky, například ureu, lipidy a provitamin B5, které zklidňují povrch kůže a zabraňují jejímu vysychání. Při výběru je důležité zaměřit se přímo na ty depilační krémy, které jsou určené pro intimní partie, jako třeba Strep Depilační krém tvář & oblast bikin (koupit v e-shopu). Zásah do oblasti chloupků pomocí krému má však stejný účinek jako holení, ale na rozdíl od něj je spojený s chemií. V depilačních krémech se skrývá kyselina thioglykolová, která rozpouští vlasový keratin pod povrchem kůže, chloupek ale neodstraňuje s kořínkem. U choulostivé pokožky se navíc může objevit podráždění. Na zklidnění citlivé kůže můžete po depilaci použít Johnson‘s Dětský olej s aloí vera (koupit v e-shopu).

Za 20 minut: Epilační strojky

Epilační strojky chloupky vytrhávají pomocí malých rotujících kotoučů z pinzetek či jemných kovových spirálek. Výhodou je, že je odstraní i s kořínkem. Chloupky rostou různým směrem, proto je nejlepší pohybovat přístrojem lehce v úhlopříčce i ve více směrech. Vybírejte si strojek, který zmírňuje bolest při vytrhávání chloupků, například se sonickým exfoliačním systémem. Dobré je také mít pokožku při epilaci nataženou. Práci vám usnadní, když nejdříve chloupky zastřihnete pomocí hlavice pro zastřihávání. Tato metoda ale není nic pro citlivky, epilaci v oblasti bikin kvůli bolesti málokdo snese, i když výsledky jsou dlouhodobější.

Za 60 minut: Návštěva salonu

Pokud toužíte po trvalejším odstranění chloupků, navštivte odborný salon a požadujte brazilskou epilaci. Při té vám odbornice za pomoci vosku či cukrové pásky vytrhá chloupky v intimních partiích i s kořínky, takže máte jistotu hladké kůže na několik týdnů. Počítejte však s tím, že tato metoda je poměrně bolestivá a rozhodně se nedoporučuje pokoušet se o ni doma, tudíž za ni budete muset zaplatit. Na většinu léta ale budete mít od nechtěných chloupků pokoj. Máte-li s voskem zkušenosti, je pro vás vhodná domácí varianta Veet Easy-Gel Voskové pásky pro citlivou pokožku bikiny a podpaží (koupit v e-shopu).

Trvalé odstranění

Chcete-li dokonale hladkou pokožku, která tak bude vypadat napořád, aniž byste se o ni musela starat, nezbyde vám než zajít na estetickou kliniku a nechat si chloupky trvale odstranit laserem. Paprsek laseru proniká k vlasovým cibulkám a vyvolává jejich tepelnou destrukci, další chloupky proto zkrátka nemají odkud růst. Výsledky se dostavují bezprostředně po ošetření a až 80 procent stávajících chloupků už nikdy znovu neporoste. „Laser zaměřuje pouze chloupky v růstové fázi, existuje ovšem také fáze zárodečná a klidová. Ošetření se proto musí v rozmezí zhruba čtyř týdnů zpravidla třikrát až pětkrát opakovat, aby byl každý chloupek zasažen v té správné fázi,“ vysvětluje lékařka Helena Reisingerová z pražské kliniky Mediestetik.
Výhodou je nejen rychlost, s jakou se efekt dostaví, ale také mimořádná šetrnost laseru. Nejenže pokožku nepodráždí, ale naopak působí příznivě na její stav – po ošetření zůstává jemnější a hladší. Právě i díky šetrnosti laseru jej lze využít v podstatě na jakoukoli část těla, nejen na nohy a ruce, ale také na intimní partie, záda, bradu nebo krk.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít