Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dejte sbohem zpoceným koláčům v podpaží!

Dejte sbohem zpoceným koláčům v podpaží!

Dejte sbohem zpoceným koláčům v podpaží!

7. července 2022 od Věra Exnerová

7. července 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

S teplými dny mnoho z nás začíná řešit, jak se poprat s nevzhlednými koláči potu, které hyzdí naše oblečení. Máme pro vás fígle, co proti pocení v podpaží pomáhá a hlavně funguje.

1. Deodoranty a antiperspiranty

Mnoho z nás nezná rozdíl mezi těmito dvěma přípravky. Deodorant nebrání pocení, ale zamezuje množení a působení bakterií, které rozkládají pot, čímž vzniká pověstný zápach. Oproti tomu antiperspiranty rovnou zamezují tvorbě potu v potních žlázách. Obojí v moderním provedení působí minimálně 48 hodin.
Tip redakce:
Na výběr je dnes mnoho druhů i provedení od kuličkových, tuhých až po ty ve spreji. Vybírat můžete podle toho, co si oblékáte. S
Nivea Black & White Invisible Pure Sprejem antiperspirant (koupit v e-shopu), už vás nebudou trápit skvrny na černém nebo bílém oblečení. Nebo můžete zkusit přírodní variantu Schmidt’s Signature Bergamot & Lime deodorant (koupit v e-shopu), který neobsahuje hliník, umělé aroma, zato vám však jeho složení s certifikací vegan a cruelty-free pomůže neutralizovat zápach a udrží vás svěží. Nebo zkuste  Garnier Mineral Hyaluronic Ultra Care roll-on antiperspirant (koupit v e-shopu), který je obohacený o kyselinu hyaluronovou, vydrží až 72 hodin a je vhodný také pro citlivé podpaží.

2. Vložky do podpaží

Zamezí nevzhledným koláčům potu. Prodávají se v několika velikostech, chrání oblečení a zároveň sají pot. Lepí se na oblečení, nikoli na kůži.

Tip redakce:
Pozor, přilnavost na některých materiálech, jako je hedvábí nebo mohér, může být problémem.

3. Domácí deodorant

Deodorant si můžete vyrobit sami doma.

Potřebovat budete:
Všechny ingredience smíchejte a vložte do kelímku, který byste měli uchovávat v lednici. Tento tuhý deodorant nanášejte prsty a po chvilce působení ho omyjte. Uvidíte, jaké umí zázraky.

4. Babské rady

  • Už naše babičky věděly, že na pocení skvěle zabírá šalvěj, můžete ji využít v podobě odvaru a následných obkladů, koupele nebo si připravit čaj. Stahuje potní žlázy a snižuje jejich činnost na minimum. Na přípravu koupele stačí pouhých 5 polévkových lžic bylinky a čaj se doporučuje pít zejména ráno.
  • Rychlou pomoc nabídne i citron nebo limetka. Na noc jimi potřete podpaží a ráno je nezapomeňte smýt. Nevýhodou je, že se nehodí pro citlivou nebo čerstvě oholenou pokožku.

5. Když nic nepomůže 

Moderní a dnes hojně využívaná metoda je aplikace botulotoxinu do podkoží. Jeho účinek funguje zhruba rok a změn si všimnete asi do 14 dní. Botulotoxin zabraňuje převodu vzruchu z nervových vláken do potních žláz a výsledkem je nulové pocení. Dá se aplikovat i na dlaně, nohy nebo čelo.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít