Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co vše dokáže deodorant?

Co vše dokáže deodorant?

Co vše dokáže deodorant?

7. dubna 2022 od Martina Hrušková

7. dubna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Martina Hrušková

Deodorant (či antiperspirant) patří do každodenní rutiny snad všech žen a zaplaťpánbůh v posledních letech i mužů. Věděli jste ale, že právě deodorant můžete využít i jinak než klasicky do podpaží? Máme pro vás 6 tipů, na co všechno jej můžete použít. A opravdu to funguje!
1.	Jako odlakovač na nehty

1. Jako odlakovač na nehty

Pokud si potřebujete odlakovat nehty a nemáte po ruce odlakovač, můžete použít deodorant ve spreji. Ano, opravdu to funguje! Stačí nastříkat sprej – vyzkoušet můžete např. Nivea Fresh Pure Sprej deodorant (koupit v e-shopu), který je bez alkoholu, a tudíž vaše nehty nevysuší – na nehty, ideálně zabalit do alobalu a chvilku počkat. Pak lak jednoduše setřete vatovým tamponkem. Pokud by zbytky laku na nehtech zůstaly, postup opakujte.
2.	Proti puchýřům

2. Proti puchýřům

Také vás vždy, když si koupíte nové boty, trápí puchýře, dokud si obuv tzv. nevyšlápnete? Tak tomuhle problému je odteď konec! Až si příště přinesete domů nové tenisky či lodičky, použijte na místa na nohou, kde se vám nejvíce odírají, tuhý deodorant. Skvěle vám poslouží Dove Invisible Dry Tuhý antiperspirant  (koupit v e-shopu), který má složení proti tvorbě skvrn, tudíž nehrozí žádné nepříjemné zbarvení obuvi. Než vyrazíte ven, jednoduše namažte a uvidíte, že budete mít nohy jako
3.	Po holení

3. Po holení

Pokud míváte po holení problém s podrážděním a typickým problémem zvaným „jahodové nohy“, může vám pomoct tuhý deodorant. Důležité je si vybrat hlavně ten bez alkoholu. Sáhněte po Nivea Fresh Natural Tuhý deodorant (koupit v e-shopu), který je bez parfemace a právě alkoholu, jenž by vám naopak mohl způsobit ještě větší podráždění. Naneste trochu na místa, která budete holit, a hlavně ho použijte i po holení! Uvidíte, že budete mít potom krásně hladkou pokožku.
4.	Štípnutí hmyzem

4. Štípnutí hmyzem

Jaro je tu, příroda se probouzí a s ní bohužel i komáři a další hmyz. Všichni víme, jak dokáže být takový štípanec nepříjemný, a mnohdy jsme schopní se téměř uškrábat, jak moc to svědí. I v tomto případě vám dokáže skvěle posloužit deodorant. A to ideálně ten kuličkový neboli roll-on. Výborný je např. N.A.E. Osvěžující deodorant Freschezza (koupit v e-shopu). Obsahuje navíc extrakt z rozmarýnu a tymiánu, které podrážděnou pokožku krásně zklidní.

5. Krepatění vlasů

Trápí vás krepaté vlasy? S tím je konec! Nemusíte kupovat drahé kosmetické přípravky, bohatě si vystačíte s obyčejným deodorantem ve spreji. Nastříkejte malé množství podél linie vlasů u obličeje a na zátylek a máte po problému. Použijte Fa deodorant Mystic Moments (koupit v e-shopu) s vůní mučenky, a nejenže váš účes bude vypadat celý den perfektně, ale vlasy vám budou i krásně vonět.

6. Na akné

Objevili jste na obličeji ošklivý pupínek? Všichni víme, že se rozhodně nemá mačkat, jelikož si tím pokožku jen podráždíte a hrozí, že vám zůstane nepěkná jizvička. Pokud nemáte žádný kosmetický přípravek na akné, nezoufejte a použijte svůj tuhý deodorant. Stačí malé množství nanést přímo na pupínek a během pár hodin bude pryč! Ideální je takový, který obsahuje alkohol, který pupínek vysuší, a díky tomu zabrání zanícení.

7. Proti odřeným stehnům

Máte pár kilo navíc a silnější stehna? Pak jistě v létě nerady nosíte sukně či šaty. Důvod? Jakmile se o sebe silnější stehna otírají, může dojít k jejich zapaření a nepříjemným opruzeninám či lehkému odření. Jak tomu zabránit? Zkusit můžete moderní „bandaletky“, což jsou krajkové pásky, podobné konci natahovacích punčoch, které si nasadíte na inkriminovanou část stehen a díky jemné krajce se stehna neotírají. Můžete také zkusit kalhotky s nohavičkou. Mnohem rychlejším a asi i levnějším řešením je použít tuhý deodorant. Zkuste natřít stehna na místě, kde se otírají, a uvidíte, jak budou lehce klouzat a vy se tak zbavíte bolestivých červených odřených fleků. Zkuste Rexona Active Protection Fresh Tuhý antiperspirant (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Martina Hrušková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít