Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Beauty procedury doma: Nabarvěte si obočí i vlasy!

Beauty procedury doma: Nabarvěte si obočí i vlasy!

Beauty procedury doma: Nabarvěte si obočí i vlasy!

20. října 2020 od Lucie Ulmanová

20. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Když nechcete nebo z různých důvodů nemůžete nikam chodit, udělejte si ze svého domova špičkový salon a hýčkejte se procedurami, které zvládnete hravě sama. Rozmazlujte své tělo a udělejte se ještě krásnější.
Pokud zatím nevíte, kdy se dostanete na své oblíbené procedury, je třeba začít se více spoléhat na vlastní ruce. K tomu, abyste nechodily s přerostlými odrosty vlasů nebo neupravenými nehty, vám pomůžou naše tipy na to, jak se opět cítit příjemně.

Domácí pedikúra

Jak doma správně pečovat o své nohy? A co dělat s popraskanými a ztvrdlými patami? Připravte si vodní lázeň, která jim udělá dobře, a užijte si pedikúru. Do lavoru si napusťte teplou vodu a nasypejte sůl do koupele. Nohy nechte v lázni několik minut a pak očistěte paty od odumřelé nebo zatvrdlé kůže pemzou. Nehty vždy zastřihněte do roviny, aby vám nezarůstaly. Na závěr je ošetřete vhodným krémem na nohy, který jim dodá potřebnou hydrataci. Pro sametově hladkou pokožku na nohou použijte Scholl Elektrický pilník na chodidla a extra drsnou rotační hlavici Velvet Smooth (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Závěrečnou tečkou perfektní pedikúry by měla být peelingová masáž. Po obroušení pilníkem naneste na vlhkou pokožku chodidel krouživými pohyby peeling, nechte jej alespoň 5 minut působit a pak jej pečlivě omyjte teplou vodou. Vyzkoušejte například
Purity Vision Bio Kávový peeling (koupit v e-shopu), který velmi efektivně zjemní pokožku rukou i chodidel.

Barvení vlasů

Trápí vás výraznější odrost nebo jen chcete zakrýt šediny? I barvení vlasů se dá doma zvládnout jednoduše. Vybírejte raději přírodnější odstíny a nanášejte barvu pouze na místa, kde je to nutné. Tedy na pěšinku, na kontury obličeje nebo na zadní části. Barvu začněte nanášet odzadu, a naopak přední prameny nechte nakonec. Při smývání barvy z vlasů nepospíchejte, vlasy raději důkladně omyjte. Nezapomeňte použít vlasový kondicionér, který barvu ve vlasech uzavře. Pokud si vlasy nechcete barvit sama, vyřešte situaci s odrosty tím, že je posprejujete například Syoss Korektorem odrostlých vlasů Root Retoucher Hnědý (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Také vás při domácím barvení trápí barva na čele, která nejde umýt? Jde tomu zabránit jednoduchým trikem. Naneste na kontury čela jakýkoli krém, aby se vám na něm barva nedržela.

TIP: Chystáte se barvit si vlasy doma? Velký výběr různých druhů barev i odstínů najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Úprava a barvení obočí

I obočí si zvládnete upravit doma, stačí vám k tomu jen hřebínek, pinzeta, zrcátko a barva na obočí. Chloupky vytrhávejte vždy po směru růstu a pleť v okolí vypněte. Pak obočí pročešte a poté naneste barvu. Jako první vyplňte místa, kde chloupky nejvíce chybí. Po době působení barvu setřete vatovým tamponkem a dočistěte. Na závěr obočí opět pročešte. Pro ideální obočí je vhodná Maybelline New York Tattoo Brow Gel Tint 2 Medium Brown (koupit v e-shopu), která vydrží až tři týdny.
Tip redakce:
Obočí je vždy dobré před barvením odlíčit. Ale pozor, používejte pleťovou nebo micelární vodu. Krémové odličovací přípravky mohou totiž obsahovat olej, který by mohl způsobit, že barva na obočí špatně chytne.

Gelové nehty 

Upravené nehty jsou přeci jen naší vizitkou, ale co dělat s odrůstajícími gelovými nehty, když se nemůžete momentálně dostat ke své manikérce? I zde se dá vše zvládnout. Gelové nehty zkraťte nejlépe papírovým pilníkem. Pilníkem lehce přebruste i horní vrstvu gelu, nehty pilujte ale opravdu jemně a opatrně. Sfoukněte z nehtů prach od pilování, vezměte bezbarvý lak a zkuste s ním vyrovnat nesrovnalosti mezi vaším vlastním nehtem a gelem. Dvě vrstvy naneste na nehtové lůžko, jednou vrstvou přelakujte celé nehty i s gelem. Nakonec vyberte oblíbený odstín laku a nehty zalakujte.
Tip redakce:
Ať už gelové nehty jen upravujete, nebo si je doma zvládáte dělat celé nové, myslete na to, že je důležité neustále je odmašťovat, třeba dezinfekcí, aby gel nebo lak k vlastnímu nehtu lépe přilnuly.  

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít