Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nehty v karanténě: Jak pečovat o gelovky doma?

Nehty v karanténě: Jak pečovat o gelovky doma?

Nehty v karanténě: Jak pečovat o gelovky doma?

2. dubna 2020 od Jana Kantorová

2. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Na manikúru v salonu je v rámci současných bezpečnostních opatření potřeba na chvíli zapomenout. Na krásné nehty ale rozhodně nemusíte rezignovat. Víte, jak o ně pečovat i doma?
Odrůstají, odlamují se a olupuje se lak – to, a ještě mnohem víc vás kolem úpravy nehtů může trápit právě v dnešních dnech, kdy nemůžete pravidelně docházet k manikérce. Ačkoli jsou v současnosti trendy hlavně přirozeně vypadající nehty, při dlouhodobém odrůstání gelových nehtů už ani ty nevypadají tak, jak by měly. I když by se v „mírovém stavu“ do gelových nehtů nemělo zasahovat, krizová situace si žádá krizovou reakci.
úprava nehtů

5 kroků, jak zvládnout manikúru doma:

1. krok: Zkraťte je

Nehty, ať už přirozené, nebo gelové, je potřeba zkrátit. Ne nůžkami, ale pilníkem. Buď papírovým pilníkem, jako je třeba Diva & Nice Pilník Japan (koupit v e-shopu), nebo ideálně pilníkem určeným přímo na umělé nehty, jako je například Sally Hansen Pilník pro tvrdé a umělé nehty (koupit v e-shopu). 


2. krok: Obruste horní vrstvu

Opatrně obruste jemnější stranou pilníku také horní vrstvu gelu. Vyrovnáte tím povrch mezi gelem a nehtem. Dávejte ale pozor na vlastní nehet, abyste nenarušily nehtovou ploténku. Nehet by pak mohl začít růst poškozený.
pilování nehtů

 3. krok: Očistěte nehty

Nehty zbavte prachu z pilování a důkladně je odmastěte odlakovačem. Zkuste například Lilien Professional Aloe vera odlakovač na nehty (koupit v e-shopu), který se hodí i na umělé nehty.

 

4. krok: První vrstva laku

Na první vrstvu využijte base coat, tedy podkladový lak, nebo běžný bezbarvý lak, například miss sporty Lasting Color Gel shine 010 (koupit v e-shopu), kterým alespoň trochu vyrovnáte nesrovnalosti mezi nehtem a odrůstajícím gelem. Naneste nejdřív alespoň dvě vrstvy jen na nehtové lůžko, nechte důkladně zaschnout a poté přelakujte celé nehty i s gelem.
lakování nehtů

5. krok: Čas na odstín

Ideálně si vyberte odstín laku, který ladí s barvou laku na gelovém nehtu. Nebo pokud se vám barvu podařilo dobře opilovat, zvolte světlejší odstíny, které se podobají přirozené barvě nehtu, aby rozdíly při odrůstání nebyly tak markantní. Naopak můžete i zvolit tmavé odstíny s leskem, které zakryjí nedokonalosti. Vybraným lakem zalakujte nehty a následně použijte top coat, aby lak déle vydržel. Zkuste třeba miss sporty Vrchní lak s 3D gel efektem Nail Expert (koupit v e-shopu) nebo Gabriella Salvete Péči o nehty Matte Top Coat 18 (koupit v e-shopu).

Když je potřeba je sundat…

Gelovky doma raději nesundávejte, ale pokud jste příznivkyně gel laku, pak je jeho sundání rozhodně na místě. A to hlavně ve chvílích, pokud máte nehty příliš dlouhé, lak je odrostlý a hrozí, že by se nehty začaly lámat či třepit.
odstranění gel laku
  1. Gelový lak narušte papírovým pilníkem.
  2. Nastříhejte si vatové tamponky na malé kousky, namočte je do odlakovače a kousky tamponku přiložte na nehty.
  3. Jednotlivé nehty pak zabalte do alobalu a nechte zhruba 15 minut působit.
  4. Po sundání ještě nehty přetřete znovu odlakovačem a vyživte je.
 

Výživa poté

Po sundání gel laku myslete na to, aby nehty dostaly patřičnou výživu. A nejenom ony. Péči si zaslouží i nehtová kůžička. K tomu by vám mohly pomoci výživné krémy na ruce, olejíčky, séra nebo vyživující laky. Vyzkoušejte například Gabriella Salvete Olej na nehty & nehtovou kůžičku s arganovým olejem 21 (koupit v e-shopu), Indulona Zpevňující krém na ruce a nehty Intensive Care (koupit v e-shopu) nebo Eveline Cosmetics SOS multivitaminový kondicionér s vápníkem Nail Therapy Professional (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Gel lak pak můžete bez větších
problémů nanést i doma, a tím si zajistit hezké nehty po celou dobu karantény. Víte, jak na to?

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít