Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 6 kroků ke správné aplikaci gel laku

6 kroků ke správné aplikaci gel laku

6 kroků ke správné aplikaci gel laku

9. listopadu 2022 od Anna Adlerová

9. listopadu 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Gel lak jako manikérská disciplína vévodí salonům už delší dobu. Na některých místech aplikace gel laku zcela nahrazuje dřívější oblíbené „gelovky“ nebo akryl. Teď už nemusíte chodit do salonu, naučte se ho aplikovat i doma.
Sama chodím na „gel lak“ pravidelně už skoro 2 roky. Nechávám si ho aplikovat jak na nehty na rukou, tak na nohou. Sice se jedná o pravidelný zásah do měsíčního rozpočtu, ale krásně upravené nehty zkrátka nic nenahradí. Čím to je, že někdy vám nehty vydrží, než odrostou, a jindy se hned polámou nebo odlupují? Pokud plánujete s gel lakem dlouhodobější vztah, možná se vám finančně vyplatí naučit se jeho aplikaci samy. Jak na to? 


1. krok: Manikúra

Nejdříve upravte nehty do požadovaného tvaru pilníkem - zkuste třeba Diva & Nice Pilník Japan (koupit v e-shopu), popřípadě je i zkraťte a poté zastřihněte nehtovou kůžičkudezinfikujte nehtové okolí. Pokud vy nebo manikérka tento krok přeskočíte a začnete rovnou lakovat, nemusíte docílit dokonalých nehtů. Jen na dokonale upravených nehtech gel lak krásně vynikne a déle vydrží.


2. krok: Odmaštění

Před lakováním je nutné nehty odmastit, aby na nich vrstva barvy dobře držela. Používá se k tomu speciální čistič na nehty odstraňující prach i mastnotu. S mastnotou nehtu také souvisí například předchozí aplikace P-shinu, který se používá pro regeneraci poškozených nehtů. Pokud jste byli na P-shinu krátce před aplikací gel laku, nemusí vám gel lak na nehtech držet. Na tuto skutečnost by vás správně manikérka měla upozornit. Gel lak se nedoporučuje alespoň v následujících 14 dnech po P-shinu.


3. krok: Zmatnění

Po odmaštění se nehty zmatňují jemným pilníkem nebo blokem. Zmatnění nehet také trochu zvrásní, takže na něm bude barva lépe držet, ale rozhodně se nejedná o poškozování hlubších vrstev nehtu. Pokud na vás manikérka vytáhne elektrickou brusku, kterou si často bude chtít ušetřit práci i s odstraňováním zbytků barvy z předchozí aplikace gel laku, zastavte ji. Nepoužívejte ji ani doma, pokud ji máte. Bruska je pro přírodní nehet nebezpečný nástroj, protože silnější zatlačení může nehet nebo jeho okolí poškodit. Nehty se tak navíc stávají slabšími a jsou náchylné k lámání.

4. krok: Podklad

Na řadu přichází nanesení průhledného roztoku, který se nechá na nehtech přirozeně zaschnout. Primer slouží jako podkladová vrstva pro gel lak, který pak lépe drží.


5. krok: Lakování

  • A jak na správné lakování nehtů?
  • První vrstva laku je také průhledná. Podkladový čirý lak se po nanesení na nehty nechá vytvrdit v LED lampě.
  • Konečně nastal čas na barvu, která se nanáší ve dvou vrstvách podle žádané intenzity.
  • Každé kolo lakování je nutné vytvrdit v LED lampě.
  • Gel lak je třeba nanášet v tenoučkých vrstvách. Větší množství, které by se po nehtu rozlilo, může začít v lampě bublat a výsledkem by mohla být krabatá vrstva gel laku na nehtu.
  • Někdy se můžete setkat i s nanesením třetí barevné vrstvy. Používá se pro zvýraznění intenzity tónu u světlých nevýrazných laků, které jinak barevně nevyniknou, nebo pokud manikérka chce dodat nehtům větší pevnost.
Tip redakce:
Pokud je dodržen správný postup, ale výsledek stále není dokonalý a lak se odlupuje, pes může být zakopaný v nekvalitním gel laku nebo se vám hodně mastí nehty. Řešením je investice do vyšší třídy laku či pořízení speciálního čističe nehtů určeného na vysoce se mastící nehty.
domácí manikúra

6. krok: Na závěr

  • Nakonec setřete lepkavý povrch nehtů tamponkem namočeným v čističi nehtů a naneste poslední vrstvu, kterou tvoří vrchní průhledný lak neboli top coat.
  • Ten fixuje výsledek a zároveň dodává nehtům krásný lesk.
  • Jako bonus naneste na nehtová lůžka olejíček - Dermacol Rose gel s olejem na nehty​ (koupit v e-shopu), namažte si ruce ošetřujícím krémem -  Ameté Krém na ruce Aloe vera (koupit v e-shopu) nebo Garnier Hand Superfood regenerační krém na ruce s kakaem (koupit v e-shopu) a proveďte krátkou masáž rukou.
  • Aplikace gel laku tímto postupem by měla na nehtech vydržet alespoň 2–3 týdny.
  • Lak by se neměl odlupovat, ale jen postupně odrůstat. Na další návštěvu salonu je čas, když už nehty „nevypadají hezky“, protože je odrostlá část příliš velká.
  • Při dodržení správného postupu můžete docílit dlouhodobě krásně dlouhých a zdravých nehtů, které můžete i po aplikace gel laku oživovat libovolným obyčejným lakem. Ten v případě potřeby jednoduše odlakujete odlakovačem, aniž by se poškodila spodní vrstva vytvrzeného gel laku.

Tip redakce:
Nemáte na pravidelnou aplikaci gel laku nervy?
Vyzkoušejte barevné
laky s gelovým efektem, které není nutné v LED lampě zapékat.

Od „normálních“ laků se liší hutnější konzistencí a výsledkem, který zapékací gel lak připomíná, a také delší výdrží.

Sáhněte třeba po nádherné barevné paletě  Rimmel London Lak Super Gel (koupit v e-shopu), který je k dostání v mnoha odstínech. Zkusit můžete také  Astor Lak Perfect Stay Gel (koupit v e-shopu). Dojem gelové manikúry ještě umocní speciální svrchní vrstva.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít