Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 7 tipů, jak se zbavit posledních 5 kg do plavek. Zn. Levné a efektní!

7 tipů, jak se zbavit posledních 5 kg do plavek. Zn. Levné a efektní!

7 tipů, jak se zbavit posledních 5 kg do plavek. Zn. Levné a efektní!

10. června 2022 od Věra Exnerová

10. června 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Věra Exnerová

Plavková sezona se blíží a s ní vrcholí i snaha poladit naše těla. Jak zhubnout posledních 5 kg do plavek a být zdravější? Stačí několik zásadních změn ve vašem pravidelném režimu a kila půjdou domů sama. A pozor, bez hladovky a dřiny v posilovně!

1. Vyhněte se rafinovaným cukrům

Milujete sladké a bez čokolády si neumíte představit život? Pokaždé když vás bude honit mlsná, mějte doma tu vysokoprocentní – zkuste Carla Hořká čokoláda 70% (koupit v e-shopu), která ušetří kalorie a je také mnohem zdravější. Tělu chvíli trvá, než mu dojde, že přijalo potravu, proto si dejte pouze kousíček a počkejte alespoň 10 minut. Uvidíte, že sníte daleko méně těchto „hřešících“ potravin.

2. Zdravé, ale kalorické

Ne vždy jsou zdravé potraviny vhodné při hubnutí. Pozor si dejte na ořechy. Jsou bezesporu velmi zdravé, ale při hubnutí buďte s jejich konzumací opatrní. Obsahují velké množství tuku a tím pádem i kalorií. Ořechů si za den dejte maximálně malou hrst, víc ani ťuk! To samé platí i o avokádu nebo lososu. Skvělým parťákem do tašky, jako malá svačinka, je Keto tyčinka PRO-TE(BE)-IN Low carb lískový ořech (koupit v e-shopu), která nejen ukojí vaši chuť na ořechy, ale je slazena čekankovým sirupem, takže je vhodná i pro lidi s diabetem.

3. Voda je základ

Bez pitného režimu to nepůjde, dostatek vody z těla vyplavuje nepotřebné látky a pomáhá k jeho čištění. Pijte hlavně neslazené nápoje, třeba Rajec Pramenitou vodu nesycenou (koupit v e-shopu),  anebo ty, které jsou doslazovány uměle. Nejsou tolik zdravé, ale stále platí, že musíte vypít alespoň 1,5 litru tekutin za den. Omezte kofeinové nápoje a zcela vynechte alkohol. Ten v těle způsobí zadržování vody a zpomaluje celkový proces hubnutí.

4. Vláknina a vitaminy

Zelenina a zase zelenina. Zkuste si zapéct brokolici s parmazánem, pokud jíte maso, zapečte i kostičky šunky. Zelenina se postará o dostatek vlákniny, která je potřebná ke správnému trávení. Své zdraví můžete podpořit i omega-3 mastnými kyselinami – zkuste  VIX Omega 3 (koupit v e-shopu), které mají blahodárný vliv na srdce, nebo MaxiVita Vaše Zdraví B-komplex forte + vitamin C  (koupit v e-shopu), který napomáhá látkové výměně a správnému fungování životně důležitého energetického metabolismu.

5. Hřešte s rozumem

Místo čokoládových či povidlových koláčů nebo hutných nanuků atd. si dejte ty s tvarohem. Tvarohový nanuk nebo koláč vám alespoň dodá bílkoviny, které tělo potřebuje ke stavbě svalů, a navíc zasytí na delší dobu.

6. Pohybem se nestrhejte

Pro začátek choďte pěšky! Vyjděte schody do bytu nebo do kanceláře, vystupte z MHD o několik zastávek dříve. Obecně platí, že by člověk měl ujít alespoň 10 000 kroků za den. Pokud jste měli náročný den, zacvičte si jógu podle videa z internetu. Pamatujte, že každý pohyb se počítá! Případně samozřejmě můžete zkusit také jednoduché cviky na problematické partie – jako jsou břicho, stehna, zadek, nebo zkrátka zkuste zapojit dech.

7. Krémy vám pomohou

Celulitida neboli pomerančová kůže trápí většinu žen. Správnou stravou, dostatečným pitným režimem a pohybem se ji daří redukovat, ale dobrým pomocníkem jsou i krémy, gely či mléka. Zkuste Floré Bylinné zpevňující mléko zelená káva & skořice (koupit v e-shopu), Obsahuje extrakt ze zelené kávy, mandlový a jojobový olej, bambucké máslo a skořicovou silici, díky těmto přírodním složkám pomáhá zvyšovat pevnost a pružnost pokožky. Pokožka je po pravidelném používání pevná a hladká. Výborný je také  Ameté Gel při celulitidě (koupit v e-shopu), který pomůže zmírnit projevy pomerančové kůže, zpevňuje a zvyšuje pružnost pokožky. S masáží vám pomohou takzvané masážní kloboučky, přímo určené na celulitidu. Pomáhá také střídání teplé a studené vody při sprchování.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Věra Exnerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít