Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Může být celulitida i na lýtkách? 9 tipů, jak na ni!

Může být celulitida i na lýtkách? 9 tipů, jak na ni!

Může být celulitida i na lýtkách? 9 tipů, jak na ni!

26. dubna 2022 od Anna Šťastná

26. dubna 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Jak se říká, poznej svého nepřítele. Jedině tak konečně pochopíte, jak na celulitidu vyzrát anebo jak si z ní přestat dělat hlavu.
Trápí vás celulitida, stejně jako 90 % žen všech věkových kategorií i tělesných proporcí? Máme pro vás pár zásadních zajímavostí, které byste o celulitidě možná měly vědět. A přidáváme také tipy, jak celulitidu zmírnit, zjemnit, nebo třeba i jak se jí zbavit. 
 

1) Jste žena? Máte celulitidu

Bohužel už fakt, že jste se narodila jako žena, zvyšuje pravděpodobnost, že vaši kůži dříve nebo později budou „zdobit“ pomerančové dolíčky. Mohou ji mít i muži, ale nevyskytuje se u nich tak často. Je to dané tím, že se ženám v oblasti boků a stehen ukládá tuk častěji než mužům. Ženy mají také v pokožce méně pojivové tkáně, a tím pádem je u nich vznik celulitidy pravděpodobnější.

2) Celulitida neznamená, že jste tlustá

Vůbec nezáleží na tom, kolik vážíte. Celulitida postihuje i modelky, i když u žen s nadváhou je samozřejmě zřetelnější. Na její vznik má vliv genetika, ale ještě více strava a také množství pohybu. Protože se obecně zhoršuje životní styl společnosti, je i celulitida častější a výraznější.

3) Celulitida je vlastně odpad, zbavte se ho

Ke vzniku celulitidy dochází, když podkožní tukové buňky vlivem ukládání „odpadních“ metabolických látek zvětší svůj objem a narušují struktury pojivové tkáně (kolagenu a elastinu) v pokožce. Mění se tak uspořádání proteinových vláken, která se „smršťují“ a navenek vytvářejí nevzhledné hrbolky. Dejte proto pozor, jak se stravujete. Hodně pijte, aby se tělo detoxikovalo od odpadních látek, ve stravě zkuste omezit cukry a tuky a také alkohol.
 
Tip redakce:
Mějte u sebe vždy láhev s vodou. Ideálně volte neperlivou a neslazenou. Zkuste třeba
Rajec Pramenitá voda nesycená (koupit v e-shopu).

4) Může být kdekoli, ale…

Nejohroženějšími místy jsou ty části těla, kde svaly nedostatečně nebo špatně pracují. Mít celulitidu například na lýtkách je tedy sice technicky možné, ale při celkem obvyklé denní aktivitě se jí spíš vyhnete. Na těchto méně častých partiích se tvoří, až když se opravdu téměř nehýbete, velmi málo chodíte a podobně, což bývá příklad lidí s extrémní nadváhou. Většinou se ale celulitida tvoří na stehnech, hýždích a břiše.

5) Ano, pohyb je tou nejlepší zbraní

Pohyb je naprosto klíčový, protože pomerančové kůže se nejlépe zbavíte, když posílíte svalovou hmotu v oblasti hýždí, břicha a stehen a pokožku tak také prokrvíte. Vhodné je především plavání, aeronec, jízda na kole, rekreační běbik, tah nebo častá chůze.

6) Speciální ošetření jsou skutečně zázrak

Hledáte-li účinnou proceduru, doporučujeme LPG lipomasáž nebo ošetření elektrickou rázovou vlnou, dobře funguje i klasická lymfatická masáž. Tyto postupy podpoří činnost lymfatického systému, urychlí metabolismus, detoxikují organismus a nastartují v kůži řadu blahodárných procesů. Už po několika ošetřeních se pokožka zpevní, vypne a omladí.
Náš tip:
Masáž inkriminovaných partií si můžete v pohodě provést i doma. Použijte k tomu Topvet Skořicový masážní gel (koupit v e-shopu) obsahující skořicovou silici, která způsobuje lokální prohřátí pokožky, rozšíření cév, a tím podporuje odbourávání tuků v kůži. Aplikujte zejména v místech výskytu příznaků celulitidy. Po masáži se doporučuje tyto části těla procvičit, čímž násobíte účinek skořicové silice a urychlíte odbourávání tuků.

7) Krémy skutečně fungují, ale…

Aplikace lokálních přípravků, jako jsou zpevňující gely a krémy, má smysl, ale měla byste je vnímat spíš jako podpůrnou záležitost. Urychlí a zintenzivní vaši výše zmíněnou snahu, ale samy o sobě samospásné nejsou. V každém případě je dobré aplikovat je ruční masáží, která dovede podpořit přirozený proces detoxikace. A buďte důsledné – efekt uvidíte jen při pravidelném používání ráno i večer.
Náš tip:
Nivea Q10 Multi Power Zpevňující tělový krém 4 v 1 (koupit v e-shopu) zpevňuje pokožku již za dva týdny a remodeluje bříško, stehna a zadeček, navrací pokožce pružnost a zanechává ji krásně hladkou. Vyzkoušet můžete také  Dermacol Zeštíhlujíci remodelační gel Slim my body (koupit v e-shopu), který pomáhá odbourávat nepotřebnou vodu z těla. Obnovuje mikrocirkulaci krve, a tak podporuje odplavení škodlivin, které zatěžují metabolismus buněk. Unikátní receptura s mořskými řasami a kofeinem stimuluje štěpení tuků a zabraňuje jejich dalšímu ukládání.

8) Pomůže i peeling

Peeling je výtečným pomocníkem v boji proti celulitidě a striím. Spolu s mechanickým odstraněním odumřelé pokožky a lepším prokrvení dochází ke stimulaci tvorby kolagenu a elastinu, a tím i ke zpomalení stárnutí kůže. Ideální je ten, který obsahuje kofein.
Náš tip:
PURITY VISION Bio Kávový peeling (koupit v e-shopu) nabízí šetrnou péči s obsahem kofeinu, jenž zrychluje krevní oběh, čímž dochází k vypnutí pokožky a jejímu zpevnění. Vysoký obsah antioxidantů podporuje spalování podkožního tuku a pomáhá odbourávat toxiny.

9) Zkuste bylinky

Zkuste rozmarýn. Pomáhá na padání vlasů, ale skvělý je i na pomerančovou kůži, jak se celulitidě přezdívá. Zlepšuje krevní oběh, tlumí záněty a zpevňuje kůži. Zkuste postižená místa masírovat rozmarýnovým olejem. Vyzkoušet můžete také obyčejnou smetanku lékařskou (Pampelišku). Ta stimuluje detoxikační procesy a pomáhá při odstraňování odpadních látek z jater. Kromě toho pampeliška obsahuje draslík, čímž předchází zadržování tekutin. Zkuste si dát 2x denně pampeliškový čaj. A pak tu máme pupečník asijský, který je v ajurvédské medicíně po tisíce let symbolem dlouhověkosti. Omlazuje a hloubkově vyživuje pokožku.  V kombinaci s břečťanem můžete zkusit Floré Bylinný gel při celulitidě břečťan & vinná réva (koupit v e-shopu), jedná se o zpevňující bylinný gel proti celulitidě, který napomáhá zmírňovat její projevy.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít