Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak na popraskané paty a suché nohy před létem

5 tipů, jak na popraskané paty a suché nohy před létem

5 tipů, jak na popraskané paty a suché nohy před létem

27. května 2022 od Lenka Knápková

27. května 2022 4 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Léto je doslova za rohem a sezona otevřených bot se blíží. Pokud patříte mezi ty, kteří v zimě své nohy trochu zanedbávají (nebojte se, je nás většina), teď je ten nejvyšší čas se na ně zaměřit. Dobrá zpráva je, že vše zvládnete z pohodlí domova. Stačí dodržet těchto 5 kroků.

1. Dopřejte nohám koupel

Než se pustíte do samotné úpravy vašich nožek, dopřejte jim pořádnou koupel, která krásně zjemní pokožku i nehty. K tomu vám skvěle poslouží Kneipp Sůl do koupele na chodidla (koupit v e-shopu). Stačí nasypat jeden uzávěr do teplé vody a dopřát si 10 minut relaxu. Vůně přírodního esenciálního pomerančového oleje vám v tom pomůže.

2. Odstraňte odumřelou kůži

Poté, co kůže na chodidlech díky koupeli změkne, je čas na jejich zjemnění – odstranění odumřelé kůže. Na trhu existuje mnoho pilníků a škrabek, které vám v tom pomohou. Můžete sáhnout po levné a jednoduché variantě v podobě Abella Přírodní pemzy s kartáčkem (koupit v e-shopu) nebo si práci trochu ulehčit a pořídit si Scholl Expert Care elektrický pilník na chodidla (koupit v e-shopu). Výhodou této druhé varianty je to, že udělá vlastně veškerou práci za vás bez námahy.
Tip redakce:  Co na rozpraskané paty?
Za
rozpraskané paty může nedostatečná hydratace, nevhodná obuv, nedostatek vitaminů a minerálů, věk, ale také třeba nadměrná hmotnost. Pokud na rozpraskané paty trpíte, je nutné se jim věnovat delší dobu, jedno namazání jim nepomůže. Zkuste ale k tomu určené produkty, třeba  Peo Krém na rozpraskané paty (koupit v e-shopu), který se snadno vstřebává a poskytuje intenzivní výživu a péči. Dokonale pečuje o drsnou, ztvrdlou a zrohovatělou vrstvu kůže a zároveň pomáhá redukovat vznik prasklin. Díky obsahu urey pomáhá obnovit přirozenou hydrataci suché pokožky, změkčuje a pomáhá regenerovat popraskanou pokožku.

3. Výživa a hydratace

Nyní už máte chodidla i paty krásně hladké, ale tím práce nekončí. Abyste si nohy udrželi co nejdéle upravené, je potřeba mazat, mazat a zase mazat. Ideálně večer před spaním si dopřejte rituál s Kneipp Máslem pro péči o chodidla (koupit v e-shopu). Obsahuje 10 % urey, uklidňující panthenol a vitamin E. Pokud chcete efekt zesílit, oblečte si na noc bavlněné ponožky a ráno budete mít nožky jako miminko.
Tip redakce:
Existují také speciální jednorázové ponožky, které můžete občas použít. Vyzkoušejte exfoliační, např.  
L'Biotica Maska na nohy Exfoliační  (koupit v e-shopu), které mají efekt postupného odlupování odumřelých buněk, nebo hydratační Xpel Body Care Moisturising Charcoal Foot Pack (koupit v e-shopu) pro zjemnění a výživu.

4. Zaměřeno na nehty

V létě se mnohem více než v zimě také zaměřujeme na nehty na nohou. I když budete mít krásně hladká chodidla, tak neupravené nehty mohou výsledný dojem totálně pokazit. Dopřejte i jim řádnou péči v podobě Eveline Cosmetics Nail Therapy Professional SOS Multivitaminový kondicionér s vápníkem (koupit v e-shopu). Tento malý zázrak obsahuje kolagen a vitaminy, díky kterým budou vaše nehty regenerované a vyživené.

Pak si již stačí vybrat z nepřeberného množství barevných i bezbarvých laků. Na jejich odstranění používejte odlakovače bez acetonu. Ten nehty zbytečně vysušuje.

Tip redakce:
Pokud vám vadí nepříjemný zápach odlakovače, vyzkoušejte
Dermacol Odlakovač na nehty bez zápachu (koupit v e-shopu). Lak skvěle odstraní, neobsahuje aceton a především opravdu nic neucítíte!

5. Bez nepříjemného zápachu

Ať děláte v létě, co děláte, tak se vám nohy potí? Nejste v tom sami. Někdo s tím nemá téměř žádný problém a jiní se naopak bojí na návštěvě zout. Naštěstí i na toto je řešení! Ať už v podobě deodorantů na nohy, třeba Tip Line Antiperspirační deo spray na nohy (koupit v e-shopu), či přímo těch určených do bot – Astrid Peo Deodorační sprej do bot (koupit v e-shopu). V ideálním případě je dobré oba zkombinovat a máte po problému.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít