Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak na hladký klín do plavek

5 tipů, jak na hladký klín do plavek

5 tipů, jak na hladký klín do plavek

16. května 2023 od Marta Pušová

16. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Hladký klín bývá s blížícím se létem pro mnoho žen častým tématem. Ať už se chystáte na dovolenou, nebo do bazénu, pravděpodobně se chcete cítit dobře jak na pláži, tak ve sprchách, a pupínkatá kůže se stroupky v intimních partiích pro vás může znamenat problém. Jak si tato místa snadno a bezbolestně oholit doma, abyste se cítila pohodlně a sebevědomě v každých plavkách?

1. tip: Holicí strojek

Pokud se chcete zbavovat chloupků v prostředí domova, nejsnadnějším způsobem bývá holicí strojek jako  Venus Smooth Holicí Strojek (koupit v e-shopu) nebo Wilkinson Sword Quattro for Women RoseGold holicí strojek se 4 náhradními břity (koupit v e-shopu). Tyto strojky jsou rychlé, efektivní a dostupné, ale je pravda, že chloupky je potřeba pravidelně holit, protože rychle dorůstají. Při používání holítka ale často dochází k poranění a zarůstajícím chloupkům, proto je potřeba znát triky, jak těmto nežádoucím bolístkám předejít.

2. tip: Depilace voskem

Depilace voskem je asi druhá nejčastější metoda depilace intimních partií. Depilace voskem odstraňuje chloupky u kořene, což způsobuje, že se chloupky obvykle nevracejí po dobu několika týdnů. Je však důležité zajistit, aby byl vosk dostatečně teplý na správné odstranění ochlupení, ale zároveň aby nedošlo k popálení pokožky. Někdy je dobré poprvé navštívit salon a zjistit, jak se to správně dělá, a teprve pak se do této techniky pustit doma. Pomocníkem vám mohou být třeba Strep Crystal Voskové pásky na obličej a citlivé partie (koupit v e-shopu), které dokážou odstranit i ty nejkratší chloupky a pokožka po nich vydrží hladká až 4 týdny.

3. tip: Pravidelný peeling

Ptáte se, jak souvisí peeling a holení? Peeling pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a uvolnit zanesené chloupky. Je důležité použít jemný peeling Ellie VITAMIN C + Jemný krémový peeling (koupit v e-shopu), aby nedocházelo k podráždění nebo poškození pokožky. Můžete také vytvořit vlastní domácí peeling z přírodních ingrediencí, jako je cukr a olej. Před použitím peelingu je důležité očistit pokožku, aby se minimalizovalo riziko podráždění.

4. tip: Krém na zpomalení růstu chloupků

Krémy na zpomalení růstu chloupků mohou pomoct snížit počet chloupků, které se objeví po depilaci. Tyto krémy obsahují chemické složky, které zpomalují růst chloupků. Doporučuje se používat je pravidelně po depilaci, aby byl efekt maximální.

5. tip: Hlavně ne nasucho!

Holíte-li se bez použití jakéhokoli přípravku na holení, nemůžete se divit, že dochází ke zranění nebo podráždění pokožky. Za každých okolností používejte přípravky na změkčení kůže, ideálně gel na holení Satin Care Normal Skin Avocado Twist Gel Na Holení (koupit v e-shopu). Skvěle ale funguje i dětský olejíček Alpa Aviril Dětský olej s azulenem (koupit v e-shopu), který pokožku zároveň zklidňuje. Nezapomeňte na následnou péči a oholenou oblast ošetřete ještě hydratačním tělovým mlékem s aloe vera Indulona Aloe Vera zklidňující tělové mléko (koupit v e-shopu), případně olejem PURITY VISION Bio Levandulový Olej (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít