Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dětský olejíček: 7 tipů, jak ho doma ještě využít

Dětský olejíček: 7 tipů, jak ho doma ještě využít

Dětský olejíček: 7 tipů, jak ho doma ještě využít

28. dubna 2023 od Marta Pušová

28. dubna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Dětský olejíček byl odjakživa téměř povinnou součástí výbavy každé koupelnové skříňky. A to i tehdy, když se v domácnosti žádné děti nevyskytovaly. Možností, jak tento produkt využít, je totiž opravdu mnoho. Na co všechno se dětský olej hodí?
Dětský olejíček je kosmetický produkt, který se používá k péči o pokožku dětí a kojenců. Jedná se o jemný, hypoalergenní olej, který se vyrábí z minerálních olejů. Jeho účelem je hydratovat a zklidňovat suchou a citlivou pokožku dětí. Jeho využití je však daleko širší a využít ho můžete i v situacích, které by vás možná ani nenapadly.

1. K odstranění make-upu

Pokud nemáte speciální odličovač, Johnsons Dětský olej s aloe vera (koupit v e-shopu) může být alternativou pro odstranění make-upu či třeba voděodolné řasenky, pokud zrovna nemáte po ruce kvalitní odličovač.
Tip redakce:
Je však důležité si uvědomit, že dětský olejíček obsahuje minerální olej, který může ucpávat póry a zhoršovat akné. Proto by měl být u dospělých používán s opatrností a nikdy by neměl být aplikován na obličej lidí, kteří mají mastnou pleť nebo sklon k akné. Proto raději mějte v zásobě dvoufázový odličovač
Garnier Skin Naturals Dvoufázový odličovač očí (koupit v e-shopu), který odstraní make-up a posílí a vyživí řasy. 

2. Jako beauty pomocník

3. K zaslouženému relaxu

Přidání dětského olejíčku do koupele může být uklidňující a relaxační pro dítě, ale dokonce i pro vás! Přidejte dvě lžíce dětského olejíčku do vany a relaxujte. Příjemná vůně zklidní vaše smysly a po koupeli bude vaše pokožka jemná a hydratovaná, a to dokonce i bez použití krému po koupeli.
Tip redakce:
Podobně zklidňující jako vůně dětského oleje může být také vůně levandule. Zkuste třeba
Kneipp Pure Relaxation Sůl do koupele (koupit v e-shopu), která vás dokáže zbavit i stresu.

4. Na zaschlé lepidlo

Dětský olejíček Alpa Aviril Dětský olej s azulenem (koupit v e-shopu) může pomoci odstranit lepidla a jiné lepivé zbytky z pokožky i jiných povrchů. Naneste dětský olejíček na postiženou oblast a nechte ho působit na kůži několik minut, aby se lepidlo uvolnilo. Potom otřete postiženou oblast měkkým hadříkem nebo ubrouskem, abyste lepidlo odstranili. Pokud potřebujete odstranit velké množství lepidla, můžete tento postup několikrát opakovat. Poté omyjte postiženou oblast vodou a mýdlem, abyste se zbavili zbytků oleje.

5. Na zaseknutý zip

Se zaseknutým zipem u bundy, sukně či kabelky se čas od času setká každý z nás. Než s ním bojovat silou a v horším případě ho nechtěně vytrhnout, vezměte si raději na pomoc dětský olej. Stačí pár kapek, a zip si dá říct.

6. Na odstranění žvýkačky z vlasů

Dostala se vám nebo vašemu dítěti nedopatřením žvýkačka do vlasů? Není třeba hned brát do ruky nůžky. Nakapejte trochu oleje na postižené místo, lehce promněte mezi prsty a poté hřebenem opatrně vyčesejte.

7. K rozmotávání uzlů

I při rozmotávání uzlů a uzlíků vám může být Johnson’s Dětský olej (koupit v e-shopu) nápomocný. Naneste ho trochu na uzlík a potom začněte pomalu pracovat na odstraňování uzlu pomocí prstů nebo jemného nástroje, jako je například párátko nebo jehla. Pokud uzel stále drží, přidejte víc dětského olejíčku a opakujte proces, dokud se uzel neuvolní.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít