Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zarůstají vám chloupky? 5 tipů, jak jim předejít!

Zarůstají vám chloupky? 5 tipů, jak jim předejít!

Zarůstají vám chloupky? 5 tipů, jak jim předejít!

31. ledna 2023 od Lenka Knápková

31. ledna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Trápí vás zarůstající chloupky? Pravděpodobně děláte při holení někde chybu. Poradíme, jak správně postupovat a jak se starat o pokožku před holením a po něm. Zbavte se tohoto nepříjemného jevu pomocí našich tipů.
Snad každá z nás touží po hladké pokožce. Objeví-li se  zarůstající chloupky, jde o nepříjemný, ale nikoli neřešitelný problém. Co tedy děláme špatně a na co se zaměřit?

1. Proč vlastně chloupky zarůstají?

Zarostlé chloupky se mohou objevovat všude, kde máme ochlupení. Problematické je právě holení či depilace, při nichž snadno dojde k přetržení nebo porušení chloupku pod povrchem kůže, ten se pak zatočí a roste nikoli směrem ven, ale dovnitř. Objeví se zarudnutí, zánět, který vypadá jako boulička.

2. Jak předejít zarůstání chloupků?

Základem je správná příprava pokožky před holením a péče po holení. Zarostlé chloupky se objevují nejčastěji na vysušené pokožce a nejběžněji se objevují v oblasti třísel a intimních partií. Muže často trápí zarostlé vousy.

3. Zaměřte se na správné holení

Holení žiletkou je nejoblíbenější, nejrychlejší a nejlevnější způsob zbavování se chloupků, musíte je však provést správně a důkladně a nedělat při něm chyby.
  • Jako prevenci před zarůstáním chloupků používejte vždy pěnu nebo gel na holení, jako je Satin Care Sensitive Aloe Vera Glide Gel na holení (koupit v e-shopu), který je speciálně navržený pro citlivou pokožku. Obsahuje zvlhčující látky pro lepší skluz holicího strojku a ochranu před podrážděním.  
  • Holte ve směru růstu chloupků, čímž snížíte riziko zarůstání.
  • Nezapomeňte s holením postupovat pomalu a opatrně. Každou chvíli holítko propláchněte tekoucí vodou, čímž ho zbavíte pěny a zbytků chloupků.
  • Oholená místa osprchujte čistou studenou vodou, pokožku osušte a vyživte pomocí Nivea Body Milk Výživného tělového mléka (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Před holením aplikujte peeling
Dove Makadamové ořechy a rýžové mléko tělový peeling (koupit v e-shopu), který odstraní odumřelé buňky, prokrví pokožku a připraví ji na následné holení.

4. Jak na holení intimních partií

Při holení intimních partií si dejte načas a nikam nespěchejte. Oblast intimních partií je velmi náchylná k podráždění a zarudnutí. Nezapomeňte používat perfektně čistá, ostrá a vydezinfikovaná holítka a pro dokonalé oholení holicí gel či pěnu. V těchto místech se neholte každý den.

5. Co dělat se zarostlým chloupkem

Pokud máte zarostlý chloupek a je viditelný, můžete ho zkusit uvolnit pinzetou (nevytrhávat) a místo poté vydezinfikovat a nechat zahojit. Pokud je to boulička nebo pupínek a chloupek není vidět, udělejte si nejprve teplý obklad či aplikujte peeling. Chloupek by se měl uvolnit. Místo opět vydezinfikujte pomocí Floré Bylinného esenciálního oleje tea tree (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Zita Pavlenková 11.února 2023
Chtěla bych vidět, kdo si holí nohy ve směru růstu chloupků! I modelka na fotce to dělá naopak!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít