Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 důvodů, proč začít cvičit venku

5 důvodů, proč začít cvičit venku

5 důvodů, proč začít cvičit venku

23. února 2021 od Karolína Valová

23. února 2021 5 minut čtení
Připravil/a Karolína Valová

Fyzická zátěž na čerstvém vzduchu je pro mnoho lidí stále jen neoblíbenou alternativou k zavřeným sportovištím a fitness centrům. A to je škoda, protože právě cvičení venku zvyšuje imunitu a probouzí v lidech pocity štěstí.

1. Snadno si vyčistíte hlavu a zvýšíte odolnost organismu 

Věděli jste, že zdravý životní styl v kombinaci se cvičením pod širým nebem funguje jako přírodní antidepresivum? Podle výzkumů přináší venkovní trénink pocit revitalizace, novou energii a pozitivní myšlení. Už po třicetiminutové procházce v parku se 71 % lidí cítí méně ve stresu. Budování fyzické kondice je navíc základním stavebním kamenem perfektně fungujícího imunitního systému. Pokud se hýbete v přírodě, kde vaše tělo nemusí v takové míře odolávat náporu virů a bakterií, je vaše obranyschopnost budována výrazně rychleji. A to nemluvíme o tom, že první jarní paprsky doplní tělu vitamín D, který v této době tolik potřebujeme.
Tip redakce:
Ještě lepšího vnitřního pocitu docílíte, pokud si vytvoříte svou vlastní rutinu po cvičení. Co takhle dlouhá sprcha plná páry a vůně malin a borůvek s
NIVEA Fresh Blends Raspberry Sprchovým gelem (koupit v e-shopu)? Nebo snad více oceníte relax u knížky nebo televize? Uvařte si k tomu třeba šálek Leros Dobré bytí Bylinného čaje Štíhlá linie (koupit v e-shopu), který ještě podpoří vaše snažení, a bude to dokonalé!
 

2. Vydržíte déle a budete pociťovat menší námahu 

Když jste rušeni okolním prostředím, méně se soustředíte na to, kolik jste již uběhli nebo kolik kalorií jste spálili dřepy. Sluneční svit, vůně přírody, barvy okolí, nezvyklé zvukové vjemy i objevování nových míst přispívají k posouvání fyzických hranic, odreagování, snížení stresu, posílení imunity i lepšímu spánku. Budete sami překvapeni, jak rychle vám cvičení uteče, když nebudete doma v obýváku nebo tělocvičně.
Tip redakce:
Pokud chcete při sportování i zhubnout a vytvarovat svou postavu, vaši snahu podpoří 
Dermacol Zeštíhlující remodelační gel Slim my body, který pomáhá odbourávat nepotřebnou vodu z těla, obnovuje mikrocirkulaci krve a podporuje odplavování škodlivin. Při aplikaci na problematické partie 2x denně po dobu jednoho měsíce získáte pevnější a až o velikost štíhlejší tělo.

3. Vydáte více energie a zapojíte více svalů 

Je obecně známo, že lidé, kteří sportují venku, mají flexibilnější kotníky. Pohybem (chůzí i během) do kopce a z kopce zapojíte jiné svaly než na běžícím páse. Venkovní prostředí má také tendenci přinutit vás k většímu výkonu.

TIP: Vyšší fyzická zátěž si žádá deodorant nebo antiperspirant, které se přizpůsobí vašemu tempu a zaručí vám pocit svěžesti. Například NIVEA Antiperspirant Fresh Citrus chrání pokožku před nepříjemným zápachem a potem a nezanechává skvrny na oblečení. Více produktů na sport i denní použití najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

4. Můžete cvičit kdykoliv a kdekoliv 

Outdoor aktivity jsou skvělé v tom, že stačí nazout tenisky a vyrazit ven. Nemusíte brát ohled na otevírací dobu fitness center a sportovišť ani na dopravu. A když na to přijde, tak ani na počasí. Jistě jste už slyšeli, že neexistuje špatné počasí, jen nevhodně oblečení sportovci.
Tip redakce:
Pokud chcete prodloužit životnost svého funkčního oblečení, musíte o ně správně pečovat. Při praní v pračce nastavte cyklus na jemné nebo sportovní prádlo a přidejte
Perwoll Prací prostředek Sport (koupit v e-shopu), který byl navržen speciálně pro tento druh prádla – pomáhá zachovat funkční oblečení hladké, udržuje jeho tvar a neutralizuje nepříjemné pachy.

5. Ušetříte peníze 

V této nejisté době je koupě permanentky do posilovny stejně riskantní jako sázka do loterie. Navíc to není zrovna levná záležitost. A ani investice do vybavení domácí posilovny není zrovna nejmoudřejší, především pokud s pravidelným pohybem začínáte. Může vás to brzy omrzet.
 
Nejprve sami sobě dokažte, že zvládnete sportovat pravidelně, a dostaňte se do kondice třeba během svižných procházek. Ušetřené peníze můžete investovat do věcí, které vám sportovní začátky zpříjemní, třeba Alpa Relax Masážního sport gelu po výkonu (koupit v e-shopu). Protože s vidinou odměny v podobě masáže se vám bude ven vyrážet rozhodně lépe!
Zalíbilo se vám to, ale nevíte, jak začít? Pro začátečníky je nejvhodnější cvičení s vlastní váhou těla, které je jednoduché a hlavně přirozené. My jsme si pro vás připravili inspiraci v podobě tří základních cviků na schodech, zaměřených na stabilitu, koordinaci a sílu.

Vzhůru do schodů

  • Stoupněte si čelem ke schodům, ruce dejte v týl nebo do pozice jako při běhu, ramena stáhněte dolů od uší.
  • Nyní vyjděte schody. Při každém kroku však na 2 až 3 vteřiny udržte nakročenou nohu přednoženou (koleno musí svírat úhel 90 stupňů, stehno je rovnoběžně se zemí).
  • Ideální počet opakování je dvakrát při cvičení na dvaceti schodech.
  • Čím delší budete dělat kroky (můžete jít například ob jeden nebo dva schody), tím vyšší bude efektivita cviku.

Bokem vpřed

  • Stoupněte si nejprve levým bokem ke schodům.
  • Začněte tak, že uděláte levou nohou krok stranou o 2 schody nahoru. Všechny ostatní kroky budou o 1 schod.
  • I nyní při každém kroku na 2 až 3 vteřiny udržte nakročenou nohu přednoženou (koleno musí svírat úhel 90 stupňů, stehno je rovnoběžně se zemí).
  • Po první sérii nezapomeňte vyměnit strany.

Lezení po schodech

  • Začněte pod schody, čelem k nim, nohy na šířku pánve na prvním schodu, ruce na šířku ramen o tři schody výše.
  • Nyní položte pravé chodidlo vedle pravé dlaně. Pak dejte levé chodidlo vedle levé dlaně. Tím se dostanete do pozice žabáka.
  • V této pozici vteřinku setrvejte a myslete na rovná záda. Následně celý pohyb opakujte. Ruce opět o tři schody nad nohy, chodidla vedle dlaní a stále dokola až na konec schodů.
  • Při druhé sérii nezapomeňte ruce vystřídat a začít tedy levou stranou.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít