Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4 důvody, proč hledat kosmetiku s aloe vera

4 důvody, proč hledat kosmetiku s aloe vera

4 důvody, proč hledat kosmetiku s aloe vera

5. května 2021 od Karolína Valová

5. května 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Jistě jste se už setkali s produkty s obsahem aloe vera. Pojďme se společně podívat na to, co tato rostlina dokáže. To, že má léčivé i kosmetické účinky, se obecně ví již několik tisíc let, tak proč z toho také netěžit?
Aloe vera neboli aloe pravá, jinak také aloes obecný je sukulentní trvalka, která ve svých houževnatých listech s měkkými ostny ukrývá rostlinný gel hořké chuti. A právě tento gel se ve většině případů používá pro výrobu mýdel, vlasových přípravků, balzámů, opalovacích krémů i dalších kosmetických produktů.

Hlavní účinky aloe vera v kosmetice:

 

1. Hydratace a zpomalení stárnutí pleti

Sacharidy obsažené v aloe vera přispívají k vázání vlhkosti do pokožky. Hydratační produkty, jako jsou například krémy či pleťové masky, které aloe vera obsahují, díky tomu kůži snadno dodají potřebnou dávku vody. Aloe také stimuluje produkci kolagenových a elastinových vláken, což má pozitivní vliv na vyhlazování jemných vrásek i hebkost, pevnost a pružnost pokožky. Kromě toho má aloe vera gel velmi příjemnou lehkou texturu, což můžete na vlastní kůži vyzkoušet díky hydratační péči Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe Jelly (koupit v e-shopu), vhodné pro použití ráno i večer.
Tip redakce:
Pokud patříte mezi milovníky kosmetických rituálů obsahujících relax s pleťovou maskou na tváři a máte suchou pleť, můžete vyzkoušet
Garnier Skin Naturals textilní masku Hyaluronic Aloe (koupit v e-shopu), která okamžitě hydratuje a změkčuje. Pro maximální prožitek přes ni přejíždějte vychlazeným rollerem. Speciálně během parných letních dnů to bude slast…

2. Zjemnění kůže

Kromě hydratace a zpevnění přispívá aloe vera také ke změkčení ztvrdlých kožních buněk. Proto se velmi doporučuje aplikovat ji na tělo, a především na extrémně suché oblasti, jako jsou lokty a kolena. Přesvědčí vás o tom například Ameté Hydratační tělový krém Aloe Vera (koupit v e-shopu). Nezapomeňte ani na ruce a chodidla. Pro tyto velmi namáhané části těla je však vhodné používat speciální produkty, které jsou vyrobené na míru jejich potřebám.
 
Tip redakce:
Je kůže na vašich rukách podrážděná, začervenalá a suchá? Máte potřebu promašťovat ji několikrát denně? Vyzkoušejte
NIVEA Zklidňující krém na ruce s aloe vera (koupit v e-shopu), který má zklidňující účinky a zanechává ruce hydratované a hebké.

3. Hojení pokožky

Ať už byla vaše kůže poraněna vlivem slunečního záření, nebo hledáte pomoc s hojením odřeniny, aloe vera je to pravé. A to proto, že díky složení částečně podobnému lidské pokožce prostoupí hluboko a dokáže léčit nejen povrchově, ale přímo ve vrstvách, kde je to třeba. Mimo to působí také antisepticky, což znamená, že snižuje riziko infekce.
 
Tip redakce:
Speciálně první varianty, tedy podráždění či poranění pokožky na slunci, si často ani nemusíte všimnout. Mnoho lidí bere začervenání kůže jako běžný následek pobytu na slunci. To je však chyba. Regenerace po opalování je pro tělo velice náročná, proto je dobré pokožce trochu pomoci, třeba díky
Helios Herb Mléku po opalování s aloe vera a D-panthenolem (koupit v e-shopu), které po opalování zklidňuje a hydratuje.

4. Zmírnění projevů akné

To, že gel z aloe vera léči, podporuje obnovu kožních buněk a působí antisepticky, už víte. Pokud trpíte aktivním akné, určitě vás potěší fakt, že vám tento přírodní zázrak dokáže pomoci i se snížením zarudnutí a podráždění v místě vzniku pupínku. Toužíte-li po perfektně čistých pórech a hladké pleti, vyzkoušejte Garnier Hyaluronic Aloe Čisticí pěnu (koupit v e-shopu), která váš obličej opravdu velmi jemně zbaví přebytečného mazu a nečistot.
 
Další z možností, jak využít účinky aloe ve svůj prospěch, jsou doplňky stravy nebo šťáva Allnature Aloe Vera Premium (koupit v e-shopu), která pomáhá detoxikovat organismus, přispívá k dobré funkci trávicího systému, tlumí diskomfortní stavy před a během menstruace a také pomáhá bojovat s únavou a napětím.

TIP: Uchvátily vás benefity aloe vera? Na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop) jich najdete ještě mnohem více!

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít