Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 10 bylinek pro krásné ruce

10 bylinek pro krásné ruce

10 bylinek pro krásné ruce

3. května 2022 od Jana Kantorová

3. května 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Bylinky jsou skvělým pomocníkem v kuchyni a kromě toho, že dobře chutnají, jejich účinky mají také pozitivní vliv na pokožku, a to speciálně tu na rukou. Regenerují, zjemňují a zklidňují. Víte, které to jsou?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Bylinky jsou v kosmetice velmi žádanou komoditou – mají totiž pozitivní účinky snad na každou část našeho těla, například pleť obličeje nebo vlasy. A to zvláště dnes, kdy se lidé vrací k domácím receptům našich babiček, které na bylinky nedaly dopustit. Jaro je obdobím, kdy si bylinky můžeme nasbírat přímo na zahradě. Tentokrát pro vás máme tipy na ty, které pomohou zjemnit a zlepšit vzhled vašich rukou. A navíc vám i povíme, jak s nimi naložit a jestli je třeba nenajdete i v některých kosmetických produktech, jež seženete v drogeriích.


1. Slunečnice

Slunečnicový olej lisovaný za studena se využívá v péči o pleť, pokožku celého těla i vlasy, protože si uchovává všechny své vitaminy a minerály. Má regenerační, zvláčňující účinky, podporuje prokrvení pleti a díky vitaminu E pomáhá hojit kožní onemocnění včetně ekzémů a akné. Olej zabraňuje vysušení pokožky a udržuje ji vláčnou a pružnou.
 

Domácí krém na ruce:

50 ml slunečnicového oleje (z lékárny)
1 lžíce Purity Vision Bio prémiové bambucké máslo (koupit v e-shopu)
2 lžíce včelího vosku
pár kapek oblíbeného esenciálního oleje třeba Floré Bylinný esenciální olej mandarinka (koupit v e-shopu)

Všechny suroviny zahřejte v hrnci nad vodní lázní, dokud se nerozpustí vosk. Do tekuté směsi nakapejte pár kapek esenciálního oleje, nalijte do plastového kelímku a nechte vychladnout. Krém uchovávejte v pokojové teplotě a používejte ho hlavně na noc, nejlépe v kombinaci s bavlněnými rukavicemi.

slunečnicový olej

2. Rakytník

Rakytníkový olej je velmi oblíbenou přísadou kosmetických přípravků na pokožku i vlasy. Má regenerační a vyživující účinky, je vhodný pro všechny typy pleti, ale obzvlášť dobře si poradí s namáhanou a suchou pokožkou. Je bohatý na vitamin C a betakaroten, díky čemuž dokonale chrání pokožku rukou. Navíc chrání pokožku před volnými radikály.


3. Meduňka

Extrakt z meduňky je hojně využíván v kosmetickém průmyslu. Má čisticí účinky, hodí se na citlivou a namáhanou pokožku a blahodárně působí při různých kožních obtížích, jako je ekzém, nebo dokonce lupénka. Meduňková silice vyrovnává pleť a normalizuje ji, což znamená, že obnovuje rovnováhu v pleti a stabilizuje tvorbu kožního mazu. Olej z meduňky pak hlavně zklidňuje a zjemňuje pokožku.

meduňka

4. Mák

Makový olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny, konkrétně kyselinu linoleovou a linolenovou. Obsahuje vápník, hořčík, železo, draslík a vitamin E, díky kterému pokožku vyživuje, regeneruje a chrání. Je používán speciálně na suchou a popraskanou pokožku namáhaných rukou.


5. Měsíček lékařský

Odpradávna je využíván pro své léčivé nebo pěsticí účinky. Má vysoce zjemňující, regenerační, zvláčňující a antibakteriální účinky. Pomáhá léčit drobná poranění a praskliny kolem nehtů, ale léčivých účinků má mnohem více. Pomáhá obnovovat kožní bariéru, tvorbu kolagenu a chrání před působením volných radikálů. Zkuste třeba Tip Line Krém na ruce s měsíčkem lékařským (koupit v e-shopu), který nezanechá vaše ruce mastné nebo Bione Cosmetics Kosmetická toaletní vazelína měsíček (koupit v e-shopu), která je vhodná jak na ruce, tak na nohy.  Mimochodem měsíček lékařský je ideální také na dětskou pokožku.

Tip redakce:
Chcete-li si měsíček nasušit doma sami, pak je důležité sbírat jen plně rozkvetlé květy. Nejlépe během slunečného dne v poledne. Mezi nejúčinnější patří tmavě oranžové květy.


6. Jojoba čínská

Jde o za studena lisovaný olej, který je hypoalergenní. Obsahuje pěsticí a hojivé látky, pomáhá minimalizovat různé kožní problémy včetně vysušené pokožky nebo akné. Dokáže udržovat přirozenou vlhkost pokožky a pravidelným používáním redukuje citlivou, suchou a podrážděnou kůži. Zároveň také namáhanou pokožku rukou regeneruje a vyhlazuje.

aloe vera

7. Aloe vera

Gel z aloe vera silně regeneruje a zklidňuje pokožku a jde o takové přírodní antibiotikum. Látky obsažené v listech aloe vera napomáhají při hojení ran a popálenin. Gel obsahuje vitaminy C, E a A, aminokyseliny, minerální látky, mastné kyseliny a další látky. Je využíván jak v kosmetice, tak i například v tradiční čínské, indické nebo japonské medicíně. Zkuste třeba Ameté Krém na ruce Aloe vera  (koupit v e-shopu), který napomáhá posilovat obranyschopnost pokožky rukou. Hydratační a detoxikační účinky působí pozitivně na pokožku celého těla. Zkuste ho třeba vnitřně -  Allnature Aloe Vera BIO  (koupit v e-shopu) nebo na celé tělo zvnějšku -  Ameté Hydratační tělový krém Aloe Vera (koupit v e-shopu). 

Tip redakce:
Účinky aloe vera mohou být pro lidské tělo také negativní. A to ve chvíli, kdy je aloe vera nadměrně užíváno. Některé látky, které obsahuje, mohou být totiž ve větším množství pro lidské tělo toxické.


8. Ptačinec

Léčivá rostlina, která je vnímána jako plevel, přitom má skvělé účinky na pokožku. Obsahuje velké množství vitaminu C a E, karoten a další vyživující a regenerující látky. Skvěle tak působí nejen na pokožku při problémech s atopickým ekzémem, ale také na hodně namáhanou a slabou pokožku na rukách.


9. Pupalka dvouletá (pupalkový olej)

Olej z pupalky se stejně jako další oleje využívané v kosmetice získává lisováním za studena. Je zdrojem omega-6 mastných kyselin a do kosmetických přípravků je přidáván pro své vlastnosti. Zklidňuje citlivou pokožku, podporuje krevní oběh, zmírňuje únavu pleti, zvyšuje elasticitu pleti a hodí se i při léčbě akné.

Tip redakce:
S pupalkovým olejem můžete o ruce pečovat třeba i při odlakování nehtů. Zkuste 
Odlakovač Valea 100ml s vitaminem F a Pupalkovým olejem (koupit v e-shopu), který je bez acetonu a zabrání vysoušení nehtu a nehtového lůžka. 

olivový olej

10. Oliva

Panenský olivový olej je velmi oblíbený nejen ve středomořské kuchyni (a stále častěji i u nás), ale také v kosmetickém průmyslu. Ideální je díky svým vlastnostem pro péči o pokožku novorozenců, ale přidává se i do výrobků pro péči o celé tělo i ruce. Dokáže zadržovat vlhkost pokožky po několik hodin, dodává kůži zdravý lesk, má antibakteriální účinky a vyrovnává pH pleti.

Tip redakce:

Pokud chcete svým  rukám dopřát péči olivového oleje, zkuste třeba Nivea Moisture Care Hydratační krém na ruce s olivovým olejem (koupit v e-shopu), který hydratuje nejen ruce, ale i nehty a nehtová lůžka. Nebo zkuste klasiku v podobě indulony -  Indulona Olivový krém na ruce ​ (koupit v e-shopu)

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít