Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zmizíkujte: 5 kroků pro zakrytí jakékoli nedokonalosti

Zmizíkujte: 5 kroků pro zakrytí jakékoli nedokonalosti

Zmizíkujte: 5 kroků pro zakrytí jakékoli nedokonalosti

13. února 2022 od Karolína Hornová

13. února 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Primery pod make-up, barevné korektory, séra, kamuflážní make-upy – to jsou mocné zbraně v boji s nedokonalostmi pleti: od těch sotva znatelných pupínků až po ty, které vás trápí trvale. Pojďme si spolu s vizážistkou projít, jak které z nich používat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Ne každý má štěstí v podobě dokonale sjednocené a bezchybné pleti. Pupínky, mateřská znaménka nebo třeba kruhy pod očima či vrásky mohou znamenat vadu na kráse a dělají vás zbytečně staršími. Pokud nechcete vše skrývat pod silnou vrstvou krycího make-upu, máte možnost sáhnout po drobných pomocnících, na které vizážisté nedají dopustit. Pobavili jsme se o nich s kosmetickou poradkyní Lenkou Peške.

 

5 tipů, jak zakrýt  nedokonalosti pleti snadno, ale efektivně:


1. Vrásky lze vyplnit i zvenčí:

Jak na to: Zkuste primer pod make-up

Od určitého věku nejedna z nás sahá po krému proti vráskám a ty odvážnější po výplních ve formě injekce kyseliny hyaluronové či botoxu. Drobné vrásky jde ale opticky zamaskovat i pomocí vhodných kosmetických produktů a vhodné péče o oční okolí. „Vrásky lze vyhladit buď opticky, použitím rozjasňovačů nebo rozjasňujících krémů, nebo mechanicky: vyplňujícími krémy, které se nanášejí před make-upem a vklepávají se prsty přímo do vrásek,“ říká Lenka Peške. V obchodě hledejte primery a podkladové báze pod make-up, které obsahují slovo „vyhlazující“ nebo „omlazující“. Zkuste třeba Dermacol Aktivní podkladová báze White Magic​ (koupit v e-shopu).

různé druhy make-upu

2. Zbavte se kruhů pod očima

Jak na to: vybělí je vitamin C i barevný korektor

Proti kruhům pod očima je ideální bojovat komplexně. V některých případech je velmi těžké se jich zbavit. Zamaskovat je ale můžete během pár sekund. „Ideální je používat sérum proti kruhům pod očima s obsahem vitaminu C, který má bělicí a antioxidační účinky,“ radí vizážistka. Následně přejděte k samotné kamufláži. „Potom naneste rozjasňující korektor pod oči v růžové, žluté nebo zelené barvě.“  Barvu volte podle intenzity odstínu tmavých kruhů: žlutý, pokud je pleť zbarvena do modra nebo fialova, zelený pro červené žilky, růžový pro rozjasnění našedlých kruhů, které jsou příznakem únavy. „Před použitím korektorů pleť dobře hydratujte a korektory vklepávejte prsty,“ radí Lenka Peške. Zkuste třeba  Max Factor korektor Radiant Lift (koupit v e-shopu), nakonec vše sjednoťte pomocí make-upu.

zakrývání kruhů pod očima

3. Pupínky a akné

Jak na to: Zakryje je zelená

Výskyt akné může mít různé příčiny. Na zakrytí pupínků a akné se naopak soustřeďte až po nanesení make-upu. „Na postižená místa pak lokálně vklepeme ještě jednu vrstvu make-upu a necháme zaschnout. Pokud se pupínek neztratí, použijeme následně ještě korektor v barvě make-upu,“ radí vizážistka. Korektor rozklepte prsty do ztracena, a když jste spokojené s výsledkem, můžete vše zafixovat pudrem. „Na červené pupínky lze použít také žlutý nebo zelený korektor. Jen dávejte pozor, aby ho nebylo moc,“ radí Lenka Peške.
 

4. Pigmentové skvrny

Jak na to: Rozjasněte je růžovou

Pigmentové skvrny vznikají s věkem. Někdy mohou působit jako roztomilé pihy, jindy vás mohou naopak dělat zbytečně starší – především, vyskytují-li se v oblasti kolem očí. Zamaskovat je lze poměrně snadno: někdy stačí středně krycí make-up v barvě pleti - zkuste Maybelline 24H Control Make-up (koupit v e-shopu), jindy je lepší sáhnout po korektoru – to v případě, když jsou skvrnky tmavší.

Pigmentové skvrny mají přirozenou hnědou barvu a nejlépe je neutralizuje korektor v rozjasňující broskvové nebo narůžovělé barvě. Make-up a korektor lze nanášet i střídavě – pokud skvrnky prosvítají, nebojte se trochu korektoru vklepat prsty ještě na závěr líčení, před použitím fixačního pudru. Přečtěte si také rozhovor s dermatoložkou o tom, co zabírá proti pigmentovým skvrnám.

různé druhy korektorů

5. Pihy, skvrny a jizvičky

Jak na to:  „Vyzmizíkuje“ make-up s kamufláží

Na větší nedostatky na pleti už může být korektor i speciální vyplňovací krém krátký. Ani tak ale nemusíte zoufat. Drobné jizvičky v obličeji může pomoci eliminovat zmíněný primer na vrásky, korektor nebo matující pudr -  Gabriella Salvete Matte Powder (koupit v e-shopu).

K zakrytí větších barevných nedostatků je výborný i make-up s kamufláží, který je dokonale krycí a používají ho i filmoví maskéři pro změnu vizáže. Dokonale zakryje tetování, ale i nechtěné mateřské znaménko nebo třeba takzvaný „oheň“ či vitiligo.

Problém může být v nedostupnosti odstínů. Nebojte se experimentovat: make-up s kamufláží můžete použít jen lokálně a pak celý obličej sjednotit středně až silně krycím make-upem v barvě pleti.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lenka Peške

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

5 komentářů k článku
Teta drogerie 6.března 2018
Dobrý den Jano, jsme moc rádi, že Vás náš článek inspiroval :) Teta drogerie
Jana Pappová 27.února 2018
Výborný článek, děkuji. Určitě vyzkouším
Jana Pappová 27.února 2018
Výborný článek, děkuji. Určitě vyzkouším
Jiřina Zůbková 27.února 2018
Děkuji, velmi dobře napsané rady, pomohly mi. Tento způsob líčení používám a tak účinně zakryji skvrny na obličeji.
Iva Kudlová 23.února 2018
Dočetla jsem se, že k zakrytí větších barevných nedostatků se dá použít make-up s kamufláží. Co to je a kde se dá koupit? Děkuji.

Expert z článku

Lenka Peške
Nezávislá kosmetická poradkyně a vizážistka
6229
"Učím ženy být krásné každý den."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít