Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Voděodolné líčení: Využijte ho ve svůj prospěch. Jak?

Voděodolné líčení: Využijte ho ve svůj prospěch. Jak?

Voděodolné líčení: Využijte ho ve svůj prospěch. Jak?

28. června 2022 od Anna Šťastná

28. června 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Voděodolný make-up je v horkých dnech skvělý pomocník. Jsou ale chvíle, kdy umí pěkně zradit, Na co si tedy dát pozor, aby skvěle sloužil, ale nezanechal za sebou žádné škody?
Všechna voděodolná líčidla mají logicky upravené složení tak, aby na tváři lépe držela a odolala vodě, potu i vlhkosti. Bohužel platí, že jsou obohacena o silikony a vosky, které sice spolehlivě prodlouží výdrž, ale zároveň pleť, ale také třeba řasy zatěžuje.
Pleť se může více mastit, zanáší se póry, vznikají záněty. Růst řas nebo třeba chloupků v obočí mohou takové produkty oslabit a v důsledku toho ztrácí svoji hustotu. Zároveň není snadné voděodolné přípravky odlíčit - vyžadují intenzivnější čisticí produkty, a někdy i větší mechanické čištění, což zase pleť vysušuje, může podráždit, rychleji se tvoří vrásky. V žádném případě tedy není voděodolný make-up určený pro každodenní nošení.

Kdy je čas na „waterproof“?

  • Rozhodně jej nepotřebujete na běžný den v práci, ani na dny, kdy není vyloženě horko. Naopak se jím klidně vyzbrojte, když jdete na pláž, k bazénu, když víte, že se budete pohybovat venku v tropickém vedru nebo vlhku více než hodinu nebo dvě.
  • Pořád ale myslete na to, že ani voděodolný make-up nezvládne všechno - může ho narušit opalovací přípravek, který si na tvář během dne opakovaně nanášíte (nebo byste alespoň měli). Největším zabijákem funkce voděodolnosti je chlorovaná voda, ale ani slaná mořská voda není pro výdrž líčení úplně ideální.
  • S vědomím všech těchto faktorů je tedy jasné, že vůbec nejlepší cestou je make-up v horku či na pláži omezit na minimum, a to minimum sestavit z kvalitních voděodolných přípravků a vybavit se také co nejšetrnějším, ale efektivním odličovačem.

Jak na voděodolné líčení?

  1. Když se chystáte do horka nebo vlhka, ale nebudete se koupat a potápět, můžete začít bází pod make-up. Díky ní pak můžete nosit i svůj obvyklý make-up, protože báze prodlouží jeho výdrž. Zkuste například L’Oréal Paris Podkladovou bázi Infaillible (koupit v e-shopu) pro perfektně zmatněnou pleť a dlouhodobou výdrž.
  2. Pokud trváte na použití očních stínů, můžete si jejich výdrž ještě pojistit Dermacol bází pod oční stíny (koupit v e-shopu).
  3. Jestliže nepotřebujete silné krytí, zkuste vyměnit make-up za BB krém. Skvělý je lehký Garnier Skin Naturals BB krém (koupit v e-shopu), který má ochranný faktor 15 a během dne ho můžete i vrstvit.
  4. Zvlášť v létě, kdy je pleť už lehce opálená, si ale často vystačíme jen s korektorem. Zkuste to i vy s  korektorem Rimmel London Multitasker (koupit v e-shopu), který vydrží celodenní nošení.
  1. Na zvýraznění obočí je lepší spíše gel než tužka. Skvěle poslouží Flormar gel na obočí (koupit v e-shopu), který je k dostání v několika odstínech hnědé.
  2. Nosíte oční linky? Použijte voděodolnou tužku, například Rimmel London Scandal'eyes Waterproof (koupit v e-shopu). Pokud ale nebudete plavat půl dne v moři, skvělým trikem je vrstvit svoji obvyklou tužku.
  3. Pokud nemáte vyloženě světlé řasy, zkuste vynechat řasenku. Zvlášť pokud jste už oči zvýraznila tužkou či stínem, nebude už řasenka možná potřeba. Právě řasenku je totiž vůbec nejtěžší odlíčit. Pokud se bez ní ale neobejdete, doporučujeme tenkou vrstvu voděodolné řasenky Max Factor Divine Lashes (koupit v e-shopu).

Jak  na šetrné odličování?

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít