Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Už víte, jak a čím se nalíčíte k vodě?

Už víte, jak a čím se nalíčíte k vodě?

Už víte, jak a čím se nalíčíte k vodě?

9. července 2017 od Lucie Kubíková

9. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Ať již trávíte dovolenou převážně ve vodě, nebo dáváte spíše přednost slunění na pláží, určitě si přejete dobře vypadat. Nebojte se, i k vodě má smysl se líčit. Poradíme vám, jak nejlépe na voděodolný make-up a co by ve vaší plážové výbavě nemělo rozhodně chybět.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Samozřejmě, pokud plánujete překonávat kanál La Manche nebo aspoň Lipno, asi si s líčením nemusíte lámat hlavu. Podobných vytrvalkyň ale asi mnoho nebude. Každopádně ale horké dny plné sluníčka, koupání a potu vyžadují specifické produkty. Víte, co dělat, aby letní líčení v takovém horku opravdu obstálo, a které konkrétní produkty zvolit? Inspirujte se!


Voděodolné nejsou jen hodinky

Produkty s konzistencí pudru vám v létě u vody žádnou skvělou službu neudělají. Stačí se víc zpotit nebo se párkrát smočit ve vodě a jsou pryč. V létě volte zejména kosmetiku s krémovou konzistencí a ideálně produkty s označením waterproof, tedy voděodolné. Nějakou nesmývatelnou řadu vyrábí asi všechny kosmetické značky, takže se nemusíte bát, že byste si nevybraly. „Waterproof neboli voděodolných řasenek je na trhu spousta. Pokud vybíráte oční stíny na pláž nebo koupaliště, volte ty s krémovou nebo gelovou konzistencí a stejně tak gelové linky na oči. Ty by měly vydržet i nějaké to koupání. Rtěnky k vodě vybírejte z těch takzvaně neslíbatelných. Vydrží nejen koupání, ale také si je tak snadno nesetřete při pití, které je v letním vedru velmi důležité,“ radí vizážistka Naďa Krucká.


Královnou koupališť i pláží

Jak se tedy správně nalíčit, když se chystáte k vodě? Hlavní pravidlo je: nepřehánět. Bude horko, budete se potit, je dobré kůži zbytečně nezatěžovat. Základem je samozřejmě dobrý hydratační krém s UV faktorem. Sluníčko sice nabíjí a zlepšuje náladu, ovšem UVA ani UVB paprsky pleti příliš dobrou službu nedělají. Potom naneste make-up, a i ten ideálně volte s UV faktorem. Některé ženy dávají na léto přednost lehčímu BB krému, který lehce kryje, ale pleť tolik nezatěžuje. Nevíte-li, jestli zvolit make-up, nebo BB krém a jak vás mohou ochránit, přečtete si našeho průvodce make-upy s UV faktorem. Můžete lehce přidat i krémovou tvářenku, která se tak snadno nesmývá a nestírá. Pokud na tom trváte, můžete použít i krémový korektor a rozjasňovač.


Řasenky a rtěnky, které vydrží

 Je nutné sáhnout po voděodolné řasence, ale dobře vybírejte. Některé řasenky rády žmolkují.  „Co se týče rtěnek, ty neslíbatelné bývají tak trvanlivé, že potom večer máte problém je ze rtů vůbec dostat. Navíc rty vysušují, takže by je ženy měly nosit opravdu jen ve chvíli, kdy je to vhodné, a aplikovat pod ně vyživující balzám na rty s UV filtrem. Ten dodá pokožce rtů potřebnou hydrataci, zjemní je, a navíc i ochrání před následky slunění,“ radí Naďa Krucká. Každá rtěnka má také svá specifika a pro každou ženu se hodí jiné. Věděly jste, že můžete vybírat odstín rtěnky i podle typu pleti? Jak, to si můžete přečíst v našem článku.

Už víte, jak a čím se nalíčíte k vodě?

Takové základní líčení by na den strávený u vody mělo stačit. Pokud si s ním chcete vyhrát, zkuste třeba sladit barvu očních linek s barvou vašich plavek. Kdy jindy než v létě u vody si můžete užít takové barvy, jako je třeba výrazná růžová nebo tyrkysová?


Ozdoba barů i klubů

Pokud ale prosluněný den na pláži má skončit někde v baru nebo klubu na letní party, pak lze popustit uzdu fantazii. „Pokud vyrážíte na party někde na baru u vody, můžete si dopřát opravdu výrazné líčení. Zvolte lesklé, výrazné odstíny. Zlaté stíny na oči, barevné linky, které barevně sladíte se svým outfitem. Nezapomeňte také na bronzer, který vaši pleť rozzáří a dodá jí opálený, zdravý vzhled a jas,“ vysvětluje vizážistka Naďa Krucká. A nakonec ani nezapomínejte na to, že je potřeba, a v létě dvojnásob, make-up odličovat a pleť čistit a vyživovat. Specifika odličování jsou trochu jiná. To můžete zjistit v našem článku Voděodolná kosmetika a jak ji odličovat.

Už víte, jak a čím se nalíčíte k vodě?

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Naďa Krucká
Profesionální vizážistka a image maker
68
"Víra nečiní věci snazšími, ale možnými. Proto je také s vírou všechno možné."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít