Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pravda o mýdlech na obličej: Proč si je pořídit?

Pravda o mýdlech na obličej: Proč si je pořídit?

Pravda o mýdlech na obličej: Proč si je pořídit?

11. prosince 2021 od Helena Hladíková

11. prosince 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Renata Bílá

Klasická tuhá mýdla míval doma snad úplně každý, pak je však vystřídaly sprchové gely a tekutá mýdla. V poslední době se ale na trhu objevila nová tuhá mýdla - určená na čištění pleti. Fungují vůbec? A proč bychom si je vlastně měli pořídit? Na to jsme se zeptali kosmetičky Renaty Bílé.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Pamatuji si, jak celé moje dětství visela v koupelně žlutá síťka z umělých vláken, do níž jsme dávali obyčejné mýdlo, aby při použití neklouzalo z ruky. To už je sice dávná minulost, ale tuhá mýdla se kupodivu opět vracejí, jen v poněkud jiné podobě.

 

Čistící mýdla na obličej

„Ano, skutečně dnes existují čisticí pleťová tuhá mýdla, která jsou určena speciálně na čištění obličeje - třeba N.A.E. čistící tuhé mýdlo na obličej Purezza (koupit v e-shopu). Důkladně odstraní nečistoty z hloubky pórů a pleť zůstane projasněná a zbavená nečistot, vysvětluje odbornice a dodává, že čištění pleti pomocí těchto mýdel je vhodné pro všechny věkové kategorie a typy pleti. „I zde ale samozřejmě platí, že bychom měli konkrétní mýdlo zvolit vždy s ohledem na typ své pokožky.“ 

omývání obličeje mýdlem

Proč si vybrat mýdlo na obličej?

1. V prvé řadě proto, že se jedná o čistou přírodu, tedy o výrobky z kvalitních, častokrát i velmi vzácných olejů, bylinek, jílů apod.
2. Oproti klasickým mýdlům neobsahují třeba sulfáty coby složky pěnivosti, ani umělá barviva, konzervanty a další složky.
3. Jejich vůně je navíc překrásná, jako byste si do koupelny přinesli kus zahrádky.
4. Mýdla na obličej však mají i další výhody, kvůli nimž je vyhledává čím dál více lidí:
  • hydratují a vyživují pokožku,
  • hojí a zklidňují,
  • pomáhají s léčbou různých kožních problémů (akné, lupénka aj.),
  • dlouho vydrží,
  • mýdla ve 100% bio kvalitě lze použít i pro děti.
 
Tip redakce:
Chcete svým blízkým věnovat pěkný dárek? Tak jim pořiďte ručně vyráběné mýdlo nejlépe v ekologickém balení, které navíc nezatíží životní prostředí. Vybírat můžete se široké nabídky na trhu, anebo se pustit do výroby vlastního mýdla.


přírodní mýdlo

Mýtus: mýdlo vs. odličování

  • O tom, že klasická tuhá mýdla jsou na odlíčení a péči o pleť obecně nevhodná, protože vysušují a narušují přirozenou ochrannou bariéru, jste už určitě slyšeli. „Navíc používání klasického mýdla jak na tělo, tak i na obličej se z hygienických důvodů vůbec nedoporučuje,“ doplňuje expertka.
  • Mýdla určená speciálně na obličej k odlíčení v zásadě použít můžete (jen je potřeba dát pozor na to, aby se nedostala do očí), ale jejich účinných vlastností nejlépe využijete až ve druhém kroku čištění pleti, tedy při dočištění, které se nejčastěji provádí pomocí pleťové vody.
  • K opravdu hloubkovému vyčištění pleti vám velmi dobře poslouží třeba mýdla s obsahem aktivního černého uhlí, bahna z Mrtvého moře nebo Tea Tree

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Renata Bílá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Renata Bílá
kosmetička a pedikérka
45
"Jak řekl J. W. Goethe: Krása je všude vítaným hostem."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít