Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 nejčastější problémy s pletí po létě

3 nejčastější problémy s pletí po létě

3 nejčastější problémy s pletí po létě

2. září 2021 od Zdena Šmídová

2. září 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Zdena Šmídová

Prázdniny jste si báječně užila, ale vaše pleť už moc ne. Dehydratace, ucpané póry nebo akné. Jak napravit problémy, které vám léto vepsalo do tváře? Zkuste naše tipy a vaše pleť bude brzy zářit zdravím.
Péče o pleť v létě má svá odlišná pravidla. Pokud jste ale celé léto dodržovala svoje tradiční celoroční postupy, je jasné, že vaše pleť trpěla a nyní je načase dopřát jí razantní resuscitaci i následnou rekonvalescenci tak, aby se vrátila do formy co nejrychleji. Trápí vás ucpané póry, dehydratace nebo, akné? Pak detoxikujte, hydratujte, vyživujte. Vaše pleť se brzy vrátí k normálu.
 

1. Problém:

Ucpané póry – zkuste detox

Spolu s příchodem chladnějších dní je dobré dopřát pleti detoxikaci. Dostat z ní nánosy všeho, co na ní během léta ulpělo, vyčistit póry, které se ucpaly. Soustřeďte se tedy na volbu vhodného peelingu. Neutrogena Rozjasňující pleťový peeling Bright Boost (koupit v e-shopu), zbaví matnou pleť nečistot i únavy. Případně si dopřejte relaxační masáž obličejových partií. Díky nim budete vypadat okamžitě svěží a odpočinutá. Jakmile je pleť vyčištěná a detoxikovaná, potřebuje dostatečný přísun vitaminů: ideálně vitaminu E a C. Vitamin E ji chrání před působením volných radikálů a vitamin C – Astrid Vitamin C noční krém proti vráskám (koupit v e-shopu) – jí zase dodá svěžest a bojuje proti vráskám. 
 

2. Problém:

Dehydratace – dopřejte pleti vláhu a výživu

Jakmile se vrátíte z dovolené, je třeba najet na běžnou rutinu tak, jak jste zvyklá. Ovšem kromě toho pleť potřebuje po létě ještě speciální doping. “Sáhněte proto po hydrataci obohacené o vitamíny”, vysvětluje kosmetička Kamila Mazancová a dále dodává: “Je dobré vybírat si přípravky, které pleť nejen hydratují a doplní potřebné vitamíny do epidermis (nejsvrchnější vrstva kůže), ale také ji pomalu začnou připravovat na zimu”. Nyní je tedy ideální sáhnout po sérech -  L'Oréal Paris Revitalift Filler hyaluronové sérum proti vráskám (koupit v e-shopu) a takových přípravcích, kde je množství účinné látky násobně vyšší. A nezapomínat na hydratační pleťové masky - Ellie Hydratační pleťová maska (koupit v e -shopu). Ideálním prostředníkem, který dodá pleti vláhu, váže na sebe vodu a dopraví ji do míst, kde je zapotřebí, tedy do drobných vrásek kolem rtů a očí je kyselina hyaluronová. Vyzkoušet můžete třeba 7denní  NIVEA Hyaluron Cellular Filler Intenzivní hyaluronovou kúru (koupit v e-shopu).

3. Problém:

Rozvoj akné – zkuste pleť vyčistit

Máte po létě pleť, na které se tvoří akné? Jde o to, že neustálé střídání tepla (ze slunce) a chladu (klimatizované místnosti), neustálé koupání a další aktivity (ano i jídlo v bufetu na pláži, povětšinou připravované ve fritéze) pleti příliš neprospívají a zvláště u těch, kteří mají náchylnou či problematickou pleť, si pak vybírají svou daň. Proto je potřeba pleť nejdříve hloubkově vyčistit. Ideálně používejte ráno i večer produkty, které problematickou pleť hloubkově vyčistí a omezí tvorbu kožního mazu. Vyzkoušejte třeba Ellie Pure Anti-acne čisticí gel 3v1 (koupit v e-shopu) nebo Garnier síla ampulí v textilní masce s niacinamidem a extraktem z kapusty (koupit v e-shopu). Důležité je pak o pleť pečovat také vhodně zvoleným pleťovým krémem, který je určen pro mastnou, smíšenou nebo problematickou pleť ideálně s výtažky z aloe vera, tea tree olejem nebo kyselinou hyaluronovou – třeba Ellie Bylinný pleťový krém tea tree olej (koupit v e-shopu).
 

Věděli jste, že…

… se vám po létě mohou objevit na obličeji také milie? Vznikají zejména na místech po spáleninách nebo tam, kde byla pleť poškozena sluncem. Obvykle se jedná o malé pupínky s bílou či žlutou „hlavičkou“. Drsný ručník může způsobit jejich začervenání. Mohou se objevit jak u dětí, tak u dospělých. U dětí většinou vymizí, u dospělých může léčba zahrnovat jejich vymáčknutí za použití sterilní jehly, chemický peeling, laserová terapie nebo kryoterapie. 
 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Zdena Šmídová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít