Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Akné v létě: Dejte mu dovolenou

Akné v létě: Dejte mu dovolenou

Akné v létě: Dejte mu dovolenou

12. července 2020 od Lucie Ulmanová

12. července 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Jak pečovat o aknózní pleť během léta? Vlivem teplého počasí se může vaše pleť zhoršovat. Pocení kůže totiž přispívá k ucpávání pórů a vzniku pupínků. Co vám proti tomu pomůže a jaké produkty použít, abyste pokožku zbytečně nezatěžovaly?
Pokud máte problematickou a mastnou pleť se sklonem k akné, je vhodné ji v letním období příliš neprovokovat. Sluníčko akné a problémy s pletí totiž zhoršuje. Má sice protizánětlivé účinky, ale pouze v případě, kdy mu pleť není vystavena až příliš. Přinášíme vám proto několik tipů, jak se o takovou pokožku během teplých dní nejlépe starat.
odlíčení pleti

1. Pečující přípravky 

Máte-li mastnou, smíšenou nebo problematickou pleť, zaměřte se na lehkou konzistenci pečující kosmetiky, abyste ještě více neucpávali póry. Doporučujeme vyzkoušet pleťový gel, například:
  • s výtažkem z Aloe vera
  • s mateřídouškou
  • s Tea Tree olejem
  • s kyselinou hyaluronovou
Všechny navíc podporují regeneraci pleti. Osvěžující a mimořádně lehké složení s kyselinou hyaluronovou má Neutrogena Hydratační pleťový gel Hydro Boost (koupit v e-shopu), který se do pleti okamžitě vstřebává.

2. Ochranný krém 

Nezapomínejte na ochranu proti sluníčku. Jednak předejdete spálení pokožky, jednak zabráníte vzniku pigmentových skvrn - aknózní pleť je k nim, kvůli ztenčené pokožce vinou pupínků, daleko víc náchylnější. Vybírejte ochranné přípravky určené pro mastnou pleť a pleť se sklonem k akné, které mají lehčí texturu a pomáhají s projevy akné bojovat. Vhodné jsou například přípravky na bázi minerálních filtrů. Proti spálení chrání a voděodolné pečující složení má produkt Helios Herb Gel-krém na opalování Sensitive OF 50+ (koupit v e-shopu).
dívka pije vodu

3. Čím pleť čistit 

Základem každé péče je také správné čištění. Pleť ráno i večer odličujte šetrným čisticím gelem, mýdlem nebo pěnou, která pleť zbaví nečistot a líčidel. Zaměřte se na produkty určené na problematickou mastnou pleť, které vyčistí pokožku a omezí tvorbu kožního mazu, jako je třeba Ellie Anti-acne Čisticí pleťová voda nebo Ellie Young Čisticí gel pro problematickou pleť 3 v 1 (koupit v e-shopu). Obličej na závěr dočistěte pleťovým tonikem. Pro hloubkovou očistu je vhodný produkt s kombinací odmašťujícího lihu, kyseliny salicylové a oleje Tea Tree Bione Cosmetics Intenzivní čisticí a regenerační tonikum na problematickou pleť Antakne Bio (koupit v e-shopu).

4. Vsaďte na masky 

Velmi účinné je v létě také hloubkové vyčištění pleti pomocí detoxikační masky. Masku použijte před spaním, aby si pokožka mohla v noci odpočinout. A na jaké masky se zaměřit? Na takové, které čistí pleť do hloubky, působí protizánětlivě a stahují póry. Pro lepší účinek je doporučujeme používat pravidelně jednou týdně. Velkým pomocníkem v boji proti akné je Ellie Young Anti-acne Čisticí maska (koupit v e-shopu) nebo Freeman Antistresová pleťová maska s minerály z Mrtvého moře (koupit v e-shopu).
dívka s maskou

5. Pitný režim 

Pamatujte na dostatečnou hydrataci. Dodržovat správný pitný režim je totiž nesmírně důležité a pleť to vyžaduje. Místo ochucených sladkých vod zkuste kohoutkovou vodu s čerstvými citrusy.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít