Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlasy v noci: Rozpustit, nebo svázat?

Vlasy v noci: Rozpustit, nebo svázat?

Vlasy v noci: Rozpustit, nebo svázat?

20. prosince 2020 od Karolína Valová

20. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Ale za jakou cenu? Pečlivé mytí, foukání i aplikace vlasových produktů a styling nám ženám zaberou spoustu času a ráno po probuzení je výsledek našeho snažení zničený. Co s tím?
Pro to, abyste se každé ráno probudila s účesem, který bude před cestou do práce vyžadovat minimální péči, si musíte uvědomit, jaké mají vaše vlasy délku, strukturu i kvalitu. Pak už stačí aplikovat tu správnou noční péči ve formě účesu, který vaše vlasy ubrání před nočním maštěním a přeležením.
Bohužel nejde jednoduše říci, zda je lepší spát s rozpuštěnými, nebo svázanými vlasy. Hříva každé ženy je jiná, a proto se i péče o vlasy liší. Ale můžeme doporučit vyzkoušený postup pro čtyři typy vlasů a jsme přesvědčeni, že jeden z nich vlastníte i vy.

Jak na krátké vlasy

krátkými účesy, mikády po bradu a střihem typu podkova je to v noci v zásadě snadné, především pokud na své krátké vlasy pravidelně používáte kondicionér, například NIVEA Hairmilk Natural Shine Regenerační kondicionér (koupit v e-shopu). Svazování není většinou možné a při správné péči ani nutné.
Žena s krátkými vlasy v koupelně
Krátké vlasy svou vahou tolik nezatěžují pokožku hlavy a s polštářem jsou během noci na rozdíl od delších vlasů v opravdu malém kontaktu, proto ráno nebývají mastné. Samozřejmě pouze v případě, že neusínáte s vlhkými vlasy. Horší je to ale s přeležením. Styling krátkých účesů se většinou neobejde bez každodenního ranního foukání, žehlení či kulmování.
 

TIP: Styling vlasů bude mnohem jednoduší, pokud si pořídíte správné vlasové produkty. Jejich širokou škálu naleznete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Jak na polodlouhé vlasy

Mluvíme-li o polodlouhých vlasech, máme na mysli kadeře po ramena, maximálně po lopatky. Taková délka vlasů si už speciální péči před spaním zaslouží. Nemusí to však být nutně zaplétání copu nebo volný drdol, který by vlasy uchránil před třením o polštář. Pokud netrpíte rychle se mastícími kořínky, zřejmě postačí, když vyměníte svůj aktuální povlak na polštář za ten z morušového hedvábí. Díky tomuto materiálu se vlasy nemastí, necuchají, nelámou ani neelektrizují.
V případě, že se vám vlasy rychle mastí, vyzkoušejte v první řadě zlepšit péči o pokožku hlavy, například s pomocí Dixi Březové vody na mastné vlasy (koupit na e-shopu), která se vmasírovává do pokožky a neoplachuje se. Pokud to nezabere, je na místě vlasy na noc svázat pomocí šetrné spirálové či látkové gumičky do volného drdolu na temeni hlavy nebo do volného copu, pokud to délka vašich vlasů umožní.
Žena zaplétající volný cop

Jak na dlouhé vlasy

U dlouhých vlasů je noční účes více než žádoucí. I tady je třeba zvolit vhodné gumičky. Pak už je jen na vás, zda si před spaním spletete dokonale vysušené kadeře do volného francouzského nebo klasického copu, který přes noc dodá vlasům strukturu, a vy si tak ráno po lehkém pročesání a zalakování můžete užít účes z jemných vln, nebo jestli zvolíte volný nízký culík na týlu. Ten je vhodný zafixovat dalšími gumičkami po deseti až patnácti centimetrech tak, aby vydržel celou noc.
Tip redakce:
Nejvhodnější gumičky na fixaci účesu nejen na spaní, ale také třeba na sport jsou spirálového tvaru bez kovového spoje, například
Gabriella Salvete Gumička do vlasů proti zacuchání (koupit na e-shopu). Pokud by podobné gumičky váš účes neudržely, vsaďte na klasickou gumičku obšitou látkovým (nejlépe sametovým) tunýlkem.
Sametové gumičky

Jak na kudrnaté vlasy

Péče o kudrnaté vlasy je velice specifická. Stejně jako polodlouhé a dlouhé vlasy můžete i krásné pravidelné prstýnky svázat do copu či drdolu. Jako neosvědčenější metoda se však jeví nošení šátku, konkrétně takzvaného tunelu z látky, která více než dobře odvádí pot – například bavlny s obsahem elastanu do 10 % nebo třeba bambusových vláken. A jak takový šátek na noc nosit? Jednoduše si ho přetáhněte přes hlavu až na krk a následně ho opatrně natáhněte na vlasy tak, aby jeho dolní konec kopíroval vlasovou linii. Zbylou látku nechte volně sklouznout dolů po vlasech a v případě dlouhých vlasů šátek zafixujte tak, že přes něj natáhnete vhodnou gumičku.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít