Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Co se stane, když půjdete s vlhkými vlasy na mráz?

Co se stane, když půjdete s vlhkými vlasy na mráz?

Co se stane, když půjdete s vlhkými vlasy na mráz?

9. ledna 2019 od Helena Hladíková

9. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Určitě chcete mít krásnou, zdravou hřívu a děláte vše pro to, aby to tak bylo. Ale myslíte na svoje vlasy i v těch nejkrutějších mrazech? Na to, jak je to s vlasy a zimou, jsme se zeptali kadeřnice Evy Znamenáčkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Největší péči ženy většinou věnují svým vlasům až tehdy, když už je s nimi něco v nepořádku. Druhým takovým „pečujícím“ obdobím je léto, kdy se snaží chránit vlasy před slunečními paprsky a škodlivým UV zářením. Jenže stejně nebezpečná je pro vlasy i zima, především chladno, vlhko a mráz. „Zima, změny počasí a přechody z vyhřátých vnitřních prostor do mrazivého venku vlasům škodí. Vysušují se, ztrácejí sílu a lesk a lámou se, nemluvě o nepříjemném plihnutí, krepatění a podobně,“ vysvětluje expertka. A co teprve, když ve spěchu vyběhneme s ještě mokrou kšticí ven?

vysoušení vlasů

Mokré = choulostivé

„Určitě nechoďte do mrazu či deště s mokrými vlasy. Ty by pak namrzly, narušila by se jejich struktura a začaly by se lámat. Raději je pořádně prosušte. Pozor ale na příliš horký vzduch, sychravé zimní počasí nesvědčí ani nahřátým vlasům. Sušte vlasy spíše vlažným, nebo klidně i studeným vzduchem. A pokud je nutně potřebujete vyžehlit, chvíli vydržte, než odejdete z domu, aby co nejvíce zchladly,“ radí odbornice. Abyste co nejvíce eliminovali škody napáchané přes zimu na svých vlasech, je dobré se kromě výše zmíněných rad držet i dalších doporučení. Která to podle naší expertky jsou?

Tip redakce:
Víte, že fénování vlasů studeným vzduchem má i další výhody? Vlasy tak ztratí statickou elektřinu, kvůli níž poletují sem a tam, a budou mít lesklejší a svěží vzhled.


fénování

1. Správná teplota je důležitá

Vlasy si nemyjte horkou, ale vlažnou vodou. Horká totiž otevírá póry, a vlasy se následkem toho více mastí. Příliš studená zase zúží cévy, a „přiškrtí“ tak přísun důležitých živin. Používejte při mytí kvalitní šampon a nezapomínejte také na kondicionér. K zimní péči o vlasy se hodí speciální řady výrobků, jako je například Schwarzkopf Regenerační balzám Gliss Kur Winter Repair. Obnovuje vlasy poškozené suchým vzduchem z topení, nízkými teplotami a studeným větrem. Rovněž má antistatický efekt, takže se nemusíte bát zelektrizovaných vlasů. Výborným pomocníkem pro poškozené vlasy je také Garnier Botanic Therapy Olive Balzám pro suché a poškozené vlasy. Obsažený olivový olej dodá vaší kštici intenzivní výživu a hydrataci a zanechá kadeře hebké na dotek. Ideální je rovněž mýt si vlasy spíš večer než ráno, aby se mohly dostatečně vysušit. I po fénování totiž ještě nějakou dobu schnou, a tak jim váš ranní spěch na zdraví moc nepřidá.


2. Hra na maskovanou

Alespoň jednou týdně připravte svým vlasům pořádnou hydratační a vyživující masku. Klidně sáhněte i do zásob ve spíži a využijte třeba blahodárných účinků olivového oleje, žloutku a citronové šťávy nebo banánu.

maska na vlasy

3. Nasaďte čepice!

Chraňte vlasy v zimě nějakou pokrývkou hlavy. Pokud jste přesvědčeni, že vám čepice nesluší, schovejte vlasy při mrazech, sněžení nebo dešti alespoň do šátku, pod kapuci nebo bundu. A že vám pokrývka hlavy pokazí účes? Jděte na to chytře a stylingové přípravky použijte až poté, co pokrývku sundáte. Majitelky dlouhých vlasů mohou vyzkoušet nejrůznější copy a drdoly, ženy s krátkými vlasy si mohou vzít na pomoc všelijaké sponečky a vlasy pak jen počechrat rukama.

Tip redakce:
Do kabelky si schovejte miniaturní suchý šampon, a až bude potřeba, vraťte s jeho pomocí zplihlým vlasům život.


4. Krása vychází zevnitř

Jak se říká, jste to, co jíte, a tak se snažte myslet i na správnou stravu. Měla by být bohatá na vitaminy, především A, E, skupinu B, a také na zinek či železo. Důležité je také dodržovat pitný režim, protože (nejen) vlasy potřebují hydratovat i zevnitř.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Eva Znamenáčková
Kadeřnice
1387
"Každá žena je krásná, ošklivé ženy neexistují!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít