Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Barvení vlasů Balayage: Wow efekt na přání

Barvení vlasů Balayage: Wow efekt na přání

Barvení vlasů Balayage: Wow efekt na přání

19. srpna 2022 od Karolína Hornová

19. srpna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Balayage je jednou z kadeřnických technik, která se drží na výsluní už několik let. Důvod je nasnadě: vypadá neskutečně přirozeně, opticky dodává na objemu a je velmi variabilní. Jak tato technika vypadá, kde se vzala a co dokáže?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co je to vlastně balayage?

Balayage je jednou z technik, která pracuje s parciálním zesvětlením vlasů – její podstatou je zesvětlit proužky nebo partie vlasů tak, aby výsledek působil přirozeně, ale navíc i nadýchaně a opticky zvětšil objem vlasů. Přirozeně a doztracena zesvětlené proužky působí jako zlatavé odlesky na slunci – ve vlasech se jakoby objevují a zase mizí bez nepřirozeně ostré hranice či odrostů.
 

Odkud balayage pochází? 

Technika pochází z Francie stejně jako její název – francouzské sloveso balayer znamená zametat a odkazuje na pohyb, který kadeřník vykonává štětečkem s barvou na jednotlivých pramenech tak, aby vytvořil proužky bez ostrých hranic, které prolínají záplavou vlasů. Techniku proslavila herečka Sarah Jessica Parker v posledních dílech Sexu ve městě a inspirovali se jí kadeřníci a ženy po celém světě.
 
ukázka "stínování" vlasů

Balayage nebo melír?

Ne, není. Technika má s melírem společný pouze produkt pro zesvětlení, případně tónování vlasů. Zatímco melír se tvoří pomocí alobalových plátů, ve kterých barva působí na přesně oddělené prameny vlasů, balayage funguje jinak – mohli bychom říci více umělecky.

Kadeřník má doslova volnou ruku, v níž drží štětec, namočený v zesvětlující barvě. V závislosti na střihu účesu či vlnění vlasů pak „kreslí“ jednotlivé proužky, které mohou mít po své délce různou šířku a intenzitu nánosu barvy. Výsledkem je, že proužek třeba začíná nenápadně pár centimetrů od kořínků, rozšiřuje se či rozdvojuje a pak postupně mizí do ztracena v záplavě vlasů.
 
balayage na rovných, zvlněných a kudrnatých vlasech

Pro koho se balayage hodí?

Pro všechny, kteří chtějí šetrně zesvětlit vlasy a dosáhnout doslova wow efektu. Co všechno balayage umí, jsme pro vás shrnuli v přehledných bodech:
  • Opticky dodává strukturu a objem světlým vlasům. Podpoří a prodlouží efekt vyšisovaných vlasů po létě, ale nezatíží je.
  • Opticky zvýrazní přirozené vlny ve světlých i tmavých vlasech. Tohoto efektu hojně využívají Italky a Španělky.
  • Přirozeně zesvětlí i velmi tmavé vlasy tak, že budete působit jako blondýna, ovšem nenásilně a šetrně, což je i případ zmíněné S. J. Parker.
  • Je dobrou volbou pro „lenochy“ a ty, kteří nechtějí neustále dobarvovat odrosty – efekt balayage se netvoří od kořínků, a tudíž se pouze posouvá s růstem vlasů – stačí ho pak jen jemně doplnit.
  • Je dobrou volbou i pro ty, kteří chtějí učinit pozvolný přechod na zcela jinou barvu vlasů (proužky lze neustále doplňovat a zvyšovat jejich počet), nebo naopak chtějí nechat barvu odrůst a potřebují těmito proužky narušit linii odrostu a vytvořit efekt „doztracena“.
wow efekt ve vlasechExistují i další podobné techniky, se kterými jde balayage kombinovat. Jednou z nich je ombré, tedy technika odbarvení spodní partie vlasů. Spolu s balayage bude ombré působit přirozeněji, a to především tehdy, jestliže máte hodně tmavé vlasy. Pokud vás zajímají i další způsoby barvení a zesvětlování vlasů, určitě se podívejte do našeho slovníčku kadeřnických technik – třeba tam najdete inspiraci pro příští návštěvu kadeřnického salonu.

Tip redakce: 
O blond vlasy, ať už s melírem, balayage nebo ombré je potřeba se řádně starat.  Používejte určitě šampony a kondicionéry pro blond vlasy. Třeba 
Syoss šampon Blonde & Silver pro zesvětlené, blond a šedé vlasy  (koupit v e-shopu) a  Syoss balzám Blonde & Silver pro zesvětlené blond a šedé vlasy (koupit v e-shopu). 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít