Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 účesy, které dodají vašim vlasům objem

3 účesy, které dodají vašim vlasům objem

3 účesy, které dodají vašim vlasům objem

23. října 2021 od Eva Králová

23. října 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Králová

Jemné a řídké vlasy trápí spoustu žen, ať už mají krátké nebo dlouhé vlasy. Jak vyřešit tento problém? Vsaďte na kvalitní střih a vhodný styling, které vám mohou pomoci.

1. Krátký rozcuch

Pokud máte krátké nebo kratší vlasy a trápí vás malý objem, pak se rozhodně nesnažte o pravidelnost a uhlazenost. Čím přirozeněji a rozcuchaněji vlasy budou vypadat, tím lépe. „Navíc takový obyčejný rozcuch působí velmi mladistvě,“ říká kadeřnice Martina Nováková.
Krátký rozcuch

Jak na to:

Ležérního rozcuchu docílíte tak, že vlasy umyjete, nastříkáte sprejem, Toni & Guy 3D volumising spray (koupit v e-shopu) a vyfoukáte přes velký kulatý kartáč. Poté rovnoměrně do vlasů aplikujte stylingový pudr, třeba got2b Pudr na vlasy pro objem Powderful (koupit v e-shopu)  a vlasy jakoby lehce prohrábněte a následně protřepte. Ideální je, pokud se vlasy lehce propramínkují. Výhoda pudru je v tom, že během dne můžete do vlasů sáhnout a vždy je protřepáním jakoby načechrat, čímž získáte objem vlasů po celý den.

2. Provlněné mikádo

Mikádo a jemné vlasy, to je pojem. „V tomto účesu je nejvíc vidět, že jsou vlasy jemné a zplihlé. Objemu pomohou postupně sestříhané vlasy a taky správná práce s žehličkou,“ dodává kadeřnice.

Provlněné mikádo

Jak na to:

Před jejím použitím vlasy nastříkejte Toni & Guy Sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu), který vlasy pomůže ochránit před poškozením a tepelným stylingem. Lehce vyfoukejte. Teprve poté se pusťte do žehlení. Už jen natočením vlasy získají na objemu. Ten pak můžete ještě zvětšit tak, že se předkloníte a vlasy rukama protřepete a ještě v předklonu lehce nalakujete Taft Lak na vlasy pro jemné vlasy Volume (koupit v e-shopu). Poté se vraťte klasicky do stoje a vlasy už jen lehce doupravte.

3. Kudrnatá holka

Na rovných dlouhých vlasech jde málo vlasů vidět nejvíc. Pokud je sepnete do culíku nebo drdolu, ještě to zvládnete, ale při rozpuštění jde nedostatek vlasů nejvíce patrný.“ Můžete zkusit nechat si vlasy trvale zahustit,“ říká kadeřnice, ale zároveň dodává, že to jde i jednodušeji.

Kudrnatá holka

Jak na to:

Rovné vlasy navlňte. Vlnami či kudrlinami zkrátka krásně zvětšíte objem jedna dvě. Vlasy umyjte a profoukejte do vlhka. Poté si vezměte natáčky se suchým zipem a po jednotlivých pramenech natočte. Vyfénujte a nechte vychladnout. Nejdříve za 20 minut sundejte natáčky a zafixujte lakem pro zvětšení objemu – třeba Pantene Pro-V Lak na vlasy pro jemné vlasy Perfect Volume (koupit v e-shopu). Teprve potom lehce prohrábněte rukama a vlasy lehce protřepejte, aby vypadaly přirozeně.

Tip redakce:
Nebo můžete hlavu opět předklonit, lehce protřepat rukama, místo laku do vlasů jakoby namačkat trochu objemového tužidla v podobě pěny – třeba
NIVEA Pěnové tužidlo Diamond Volume Care (koupit v e-shopu). Účes vám tak déle vydrží.

Co můžete udělat ještě?

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Králová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít