Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Hodí se pro vás ombré, nebo balayage? Jak zesvětlit své vlasy!

Hodí se pro vás ombré, nebo balayage? Jak zesvětlit své vlasy!

Hodí se pro vás ombré, nebo balayage? Jak zesvětlit své vlasy!

27. ledna 2022 od Anna Šťastná

27. ledna 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Barvení vlasů už dávno není jen o zakrytí šedin nebo oživení původního odstínu. Díky módním technikám můžete s vlasy doslova čarovat a pohrát si s konturami či proporcemi obličeje.
Že sledujete trendy a máte styl, je patrné nejen z vašeho oblečení, ale i z účesu a způsobu barvení vlasů. Už nějakou dobu se drží na výsluní popularity dva styly kreativního zesvětlení vlasů, kterými jsou balayage a ombré. Oba mají šmrnc a stojí za to je prozkoumat. Každý má své přednosti a hodí se k jinému typu vlasů a stylu osobnosti.

Co je to balayage

Jak už napovídá název, technika balayage vznikla ve Francii. Je postavena na prosvětlení pramenů vlasů tak, aby byl výsledek maximálně přirozený. Kadeřník probarvuje vlasy tak, že se mezi sebou jednotlivé odstíny prolínají a nemají ostré hranice, přechody jsou tak plynulé a přirozené. Barva se aplikuje především na délky vlasů a partie, které rámují obličej. Díky tomu ho tak můžete opticky protáhnout a zeštíhlit. Balayage si můžete dopřát nejen v kadeřnictví, ale při troše šikovnosti ji zvládnete i doma třeba za pomoci L'Oréal Paris Colorista Balayage odbarvovač (koupit v e-shopu).

Pro koho se hodí:

Balayage je ideální pro ženy, které chtějí dodat svému účesu hloubku, strukturu, svěžest nebo vykonturovat obličej. Pomůže také opticky zvětšit objem jemných vlasů. Výhodou je, že balayage umožňuje jakékoli barevné kombinace, takže se hodí pro brunetky i blondýnky.

Co je to ombré

Tato technika se před pár lety nejdříve rozšířila mezi hollywoodskými celebritami. Na rozdíl od balayage nepracuje ombré s jednotlivými pramínky, ale rozděluje vlasy na dvě poloviny. Kořínky a střední délka vlasů zůstávají beze změn, zhruba od dvou třetin dolů jsou vlasy zesvětlené. Existují přitom ještě různé typy ombré, ve kterých je přechod mezi barvami buď plynulý, nebo má jasnou hranici. Mezi kořínky a konečky může být rozdíl až šest odstínů.

Pro koho se hodí:

Ombré je ideální pro brunetky, které však nemají jemné vlasy. Zesvětlením konečků se totiž vlasy mohou ještě ztenčit, nebo se dokonce mohou začít třepit.

Tip redakce:
Chcete-li předejít třepení konečků vlasů po barvení, používejte hedvábný olej na poškozené vlasy
L´Oréal Paril Elseve Extraordinary Oil (koupit v e-shopu).

Jak pečovat o barvené vlasy

Podobně jako u klasického barvení vlasů i v případě balayage či ombré platí, že je třeba věnovat vlasům speciální péči. Jedině tak zůstanou dlouho krásné a odstíny nevyblednou. Vsaďte proto na šampony a balzámy určené pro péči o barvené vlasy s tím, že je vždy lepší použít produkty od jedné značky, protože se v nich účinné látky doplňují. Vyzkoušejte například Syoss šampon Color pro barvené nebo melírované vlasy (koupit v e-shopu) a Syoss balzám Color pro barvené nebo melírované vlasy (koupit v e-shopu), jež při pravidelném používání vlasy postupně vyživuje a zanechává barvu sytou a zářivou.    

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít