Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetické triky, které vám uberou kila

Kosmetické triky, které vám uberou kila

Kosmetické triky, které vám uberou kila

17. listopadu 2021 od Anna Šťastná

17. listopadu 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

I když máte jen pár kilo navíc, může se to výrazně projevit ve vašem obličeji. Kromě toho někdo má kulatý obličej od přírody a jeho váha v tom nehraje žádnou roli. Pokud byste to chtěly opticky změnit, tady je pár velmi snadných triků.

Trik č. 1: Drdol

Trik č. 1: Drdol

Vyčesejte si vlasy do vysokého culíku nebo rovnou drdolu. Lehce doupravit jej můžete třeba pomocí Syoss Neviditelné pasty na vlasy (koupit v e-shopu). Drdol tak prodlouží nejen vaši tvář, ale i celkovou siluetu. Čím vyšší budete vypadat, tím štíhleji budete na ostatní působit. Navíc odhalená dlouhá šíje vám dodá půvabný laní vzhled.

Trik č. 2: Ombré

Obličej opticky zeštíhlí, když budou vaše vlasy u kořínků tmavší, zatímco na koncích zesvětlené. Zvlášť pokud máte kulatý tvar obličeje, zvažte sestříhání vlasů do takzvaných vrstev, které by tvář hezky orámovaly a zúžily. Začínat mohou u lícní kosti.

Trik č. 3: Stínování

Trik č. 3: Stínování

Když chcete zeštíhlit obličej, musíte zdůraznit jeho rysy, tedy lícní kosti, spánky, ale i hrany dolní čelisti. Vybavte se tedy bronzerem v trochu tmavším odstínu, než je barva vašeho make-upu nebo pudru, a naneste ho přesně na tato místa. Důkladně rozetřete doztracena. Jinými slovy, vraťte se ke starému dobrému contouringu. Velmi dobře se vám bude pracovat s Rimmel London Konturovací paletkou Coral Glow (koupit v e-shopu), která obsahuje hned tři odstíny.

Trik č. 4: Svěží pleť

Trik č. 4: Svěží pleť

Na zdravé svěží pleti se krásně odráží světlo a tím pádem přirozeně potlačuje, co je dobré schovat, a naopak zvýrazňuje kontury. Dopřejte jí proto jednou týdně peeling, ať se zbavíte suché a odumřelé kůže, která zapříčiňuje matný a nezdravý vzhled. Pomoci si můžete i pleťovým olejem či výživným krémem. Skvěle, a přitom jemně funguje NIVEA Rozjasňující rýžový peeling (koupit v e-shopu).

Trik č. 5: Lesk

Trik č. 5: Lesk

Pokud vám olej připadá málo, chce to instantní lesk. Podívejte se po jakémkoli produktu s označením shimmer nebo glow. Může to být pudr, tvářenka nebo rozjasňovač v jakékoli formě. Naneste jej na místa, kam obvykle dopadá přirozené denní světlo. Zkuste L'Oréal Paris Pudrový rozjasňovač Woke Up Like This Icoconic Glow (koupit v e-shopu) nebo Maybelline Highlighter Face Studio Chrome Jelly (koupit v e-shopu) s gelovou texturou, který můžete pohodlně nanášet klidně jen pomocí prstů.

Trik č. 6: Kočičí oči

Trik č. 6: Kočičí oči

Linky ve tvaru kočičích očí pomáhají prodloužit linii řas směrem ven a nahoru. To přitahuje pozornost ke koutkům očí, což dělá obličej štíhlejší. Těsně u řas můžete tužku lehce rozetřít a třeba ji ještě doplnit tmavším očním stínem. Váš pohled tak bude ještě hlubší. Velmi přesný tah nabízí Dermacol Linka na oči Precise Black (koupit v e-shopu), dobře rozmazávat se bude Miss Sporty Kajalová tužka na oči (koupit v e-shopu).

Trik č. 7: Nahé nehty

Trik č. 7: Nahé nehty

Tenhle trik by vás nenapadl ani ve snu. I takový detail, jako je lak na nehty, někdy dokáže zázraky. Nalakujte si nehty lakem v tělovém odstínu a vaše prsty, a tím pádem i celé paže najednou budou působit delší, a tedy i štíhlejší. Místo bezbarvého laku ale raději opravdu použijte ten, který má světlounce hnědou barvu. Působí to elegantněji. Perfektně vypadá Sally Hansen Lak na nehty Insta-Dri v odstínu 203 (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít