Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Krémy „na hubnutí“: Kdy pomáhají a čím jsou výjimečné?

Krémy „na hubnutí“: Kdy pomáhají a čím jsou výjimečné?

Krémy „na hubnutí“: Kdy pomáhají a čím jsou výjimečné?

14. října 2019 od Karolína Hornová

14. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Jak fungují zeštíhlující krémy, gely a séra? A kdy je aplikovat, aby byl efekt maximální? Zjistili jsme, jak funguje kofein, břečťan nebo skořice i proč teplo pomáhá hubnout.
Kdyby ke štíhlé linii stačilo namazat se na noc krémem a jít v klidu spát, jistě by valná většina žen neměla problém utratit za takové produkty skoro celou výplatu. Všechny zároveň asi ví, že takhle to nefunguje. Úplně „k ničemu“ ale modelační a anticelulitidní produkty ale také nejsou. Pojďme si na úvod projít, jaké typy zeštíhlujících krémů můžeme v regálech drogerií potkat.
modelační krémy

„Krémy na hubnutí“ – jak fungují?


1. Termoaktivní produkty

Krémy a gely s termoaktivním účinkem startují v kůži procesy, které jinak vznikají třeba aktivním pohybem – rychlou chůzí či cvičením. Není to sice tak, že byste pouhým vytvořením tepla zhubly, ale zároveň je pravda, že zvýšená teplota kůže a podkožních vrstev podporuje a urychluje spalování tuků. Proto také např. v sauně nezhubnete, nicméně saunováním nastartujete a podpoříte proces spalování tuků. Přečtěte si, které ingredience mají prohřívací účinek.
kofein

2. Anticelulitidní (prokrvující a detoxikační) krémy a peelingy

Zažily svůj boom před pár lety, kdy byl boj s celulitidou kosmetickou procedurou číslo jedna. Dnes už můžeme hovořit o osvědčených složkách, které vás opět nezbaví celulitidy „jen tak“, ale výrazně podpoří její eliminaci spolu s cvičením a zdravou výživou. Jde o produkty, obsahující látky, které pomáhají prokrvovat (káva, skořice, guarana, mechanický peeling), mají odvodňující a detoxikační účinek (břečťan, přeslička, rozmarýn) a zároveň zjemňují vzhled pokožky (beta-karoten, vitamin E).

3. Zpevňující produkty

Hrají významnou kosmetickou úlohu. Ať už jste „při těle“, nebo se vám podařilo zhubnout na kýženou hmotnost, vaše kůže může být unavená a povadlá. Zpevňující krémy dělají všechno pro to, aby byla pokožka pružnější, hladší a získala zdravější vzhled. Ingredience, které se o tyto účinky starají, jsou třeba koenzym Q10, kolagen, vitamin E, ale také zmíněný břečťan.

Kdy a jak aplikovat zeštíhlující krémy

Jsou v zásadě dvě nejúčinnější možnosti, kdy aplikovat zeštíhlující produkty – večer před spaním a před pohybovou aktivitou. Pro maximální efekt je samozřejmě ideální tyto postupy kombinovat.


Aplikace večer před spaním:

Dejte si horkou sprchu a oblasti, na které chcete aplikovat zeštíhlující krém, nejprve promasírujte sprchovým masážním kartáčem nebo pomocí peelingu. Pak aplikujte produkt, krouživými, masážními pohyby směrem odzdola k srdci, čímž aktivujete lymfatický systém. Navečer jsou ideální koncentrovaná séra, která v noci mohou v klidu působit. Je to třeba Eveline Cosmetics Noční sérum Slim Extreme 4D (koupit v e-shopu) nebo NIVEA Zpevňující tělový olej Q10 Plus (koupit v e-shopu).

krémy na nohy

Před pohybovou aktivitou:

Zeštíhlující krémy dokážou podpořit spalovací a zpevňující procesy v kůži a podkoží, ale bez pohybu to nepůjde. Abyste maximalizovaly efekt cvičení, můžete před ním nanést na problémové partie zeštíhlující produkt. Hodí se termoaktivní produkty, jako třeba Eveline Cosmetics 3D Termoaktivní zeštíhlující sérum Slim Extreme (koupit v e-shopu), které funguje jako „fat burner“, takže pomáhá spalovat tukovou vrstvu a zabraňuje ukládání tuků. Vhodné jsou také odvodňující a detoxikační produkty s kávou, břečťanem či vinnou révou. Pokud máte rádi přírodní kosmetiku, určitě vás potěší Floré Bylinný gel při celulitidě břečťan & vinná réva (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Nejúčinnější metodou pro štíhlou linii, pevné křivky a zdravé tělo je komplexní zdravý a pozitivní přístup k životu. A ten začíná každý den, každé ráno a nikdy nekončí. Zásadní je, aby vás takový styl bavil a aby vás motivovaly nejen výsledky, ale i vaše zdraví, dobrý pocit ze sebe sama a radost ze života. Podívejte se třeba,
jak skloubit pohyb a jídlo v pracovním týdnu nebo mrkněte na zábavné cviky pro vás i vaše miminko.

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít