Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Je vám zima? Namažte se krémem!

Je vám zima? Namažte se krémem!

Je vám zima? Namažte se krémem!

22. října 2017 od Eva Suchomelová

22. října 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Chladné období roku s sebou nese i časté pocity prochladlých končetin, někomu je zima tak celkově. Mnoho krémů ale obsahuje přípravky, které vás zahřejí. A mají i další bonusy. Prošli jsme regály drogerií a vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Venkovní sporty v zimě? S tím správným krémem klidně!

Část přípravků, které jsme objevili, je určena sportovcům. Pokud se ani v zimě nechcete vzdát své oblíbené pohybové aktivity venku, rozhodně nezapomínejte na důkladné rozehřátí svalů. „Před sportovním výkonem je vhodné aplikovat hřejivou masážní emulzi s obsahem kafru, zázvorového extraktu a vanillyl butyl etheru,“ říká Mgr. Daniel Urbánek, technolog značky Alpa. „Tyto účinné látky prokrvují a prohřívají svalovou tkáň, a tím eliminují riziko vzniku svalových křečí a poranění při výkonu, zvláště pak v chladném počasí.“ Takový přípravek stačí nanést cca 5-10 minut před předpokládanou fyzickou zátěží a účinek se zaručeně dostaví.

sport

Vyzkoušet můžete např. ALPA Emulze hřejivá s výtažky ze zázvoru, kafre a vanillyl butyl etherem, ALPA Olej hřejivý, který vedle kafru a vanillyl butyl etheru obsahuje i rozmarýnovou a skořicovou silici, ALPA Roztok hřejivý s extrakty ze zázvoru a kaštanu, kafrem a rozmarýnovou silicí, ALPA HERBAL hřejivý masážní krém se zázvorem a kafrem, Topvet Tatranský bylinný gel – hřejivý s tak účinnou kombinací bylin, že jej používá i Horská záchranná služba SK, Herbamedicus Koňská mast forte hřejivá s komplexem 25 bylin, která se hodí pro všechny věkové kategorie, či ALPA emulze HŘEJIVÁ – masážní se zázvorem a bylinnými extrakty, jež je obohacena vedle zázvoru a kafru také kreatinem pro rychlou regeneraci.
Naopak po zátěži je jako ojedinělý prohřívací přípravek vhodný Topvet Jalovcový masážní gel.


Vyžeňte teplem celulitidu

Další kategorií krémů, které vás zahřejí, a ještě udělají něco navíc, jsou krémy a gely proti celulitidě. Díky lokálnímu prokrvení se v kůži zrychlí metabolismus, tukové buňky se tím postupně zmenšují a pokožka se vyhlazuje a vypíná. Pokud vás pomerančové dolíčky na stehnech, hýždích či nadloktích trápí, pak sáhněte třeba po termoaktivním séru EVELINE Cosmetics Slim Extreme 3D Thermo serum s kofeinem a pupečníkem asijským, po masážním gelu Topvet Celustin nebo Topvet Skořicovém masážním gelu.


Studené nohy a ruce? Děkuji, nechci!

Mnoho žen trápí špatně prokrvené končetiny. Tzv. studené ruce nebo nohy jsou pocitově velmi nepříjemné a mnohdy nemusí pomoci ani teplé ponožky, deka nebo horká sprcha. Řešením mohou být prohřívací masážní přípravky, krémy či gely. Na studené ruce vyzkoušejte Hřejivý krém na ruce jablko se skořicí od značky Dermacol. Zbaví vás pocitu chladu a únavy.

studené ruce

Na nohy a vlastně i na celé tělo proti nepříjemnému pocitu chladu existuje takových přípravků více: Topvet Tělový a koupelový olej - Skořice a hřebíček v mandlovém oleji bez konzervačních látek, který lze použít pro prohřívací masáž, Cannaderm Thermolka hřejivé mazání s obsahem konopného oleje, jedle sibiřské, vanilky a kapsaicinu, Topvet Zázvorová mast, jež se díky svým prohřívacím účinkům doporučuje i proti revmatu, francovkový masážní krém ALPA emulze ARNIKA – masážní s arnikou a měsíčkem, bylinný masážní krém ALPA ARNIKA, jenž kromě léčivé prhy arniky obsahuje i skořici a rozmarýn, bylinný masážní gel ALPA HŘEBÍČEK či ALPA HERBAL masážní krém s kaštanem s výrazným příznivým vlivem na poruchy periferního prokrvení končetin.

studené nohy


Na co si dát pozor?

Účinnými termoaktivními látkami jsou ve všech prohřívacích preparátech většinou bylinné extrakty. Ovšem jejich účinky mohou být někdy až příliš intenzivní. Použití prohřívacích konkrétních kosmetických přípravků by měly se svým lékařem zkonzultovat těhotné a kojící ženy. S výjimkou výtažku z kaštanu, který naopak posiluje cévy a pomáhá proti křečovým žilám, by měli prohřívací krémy či gely vynechat i všichni, které trápí žilní nedostatečnost, bércové vředy, kardiovaskulární onemocnění a podobně. Přípravky s chladivými, nebo naopak hřejivými účinky v žádném případě nelze aplikovat na citlivá místa a sliznice!
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít