Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Cvičení s miminkem: Trénink pro vás, zábava pro mimi

Cvičení s miminkem: Trénink pro vás, zábava pro mimi

Cvičení s miminkem: Trénink pro vás, zábava pro mimi

17. července 2019 od Pavla Maříková

17. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Máte doma maličké miminko, a přesto se chcete udržet fit a v kondici? Žádný problém! Zacvičte si společně – vy zpevníte postavu, miminko to bude bavit, a ještě strávíte společně čas aktivně a jinak než obvykle! Cvičení s miminkem je navíc skvělý způsob, jak utužit vzájemný vztah vás obou.

Pusinkové kliky

Položte miminko na podložku (na záda nebo na bříško – podle věku a také podle toho, zda chcete, aby miminko také „cvičilo“ – viz tip redakce). Vy si klekněte čelem k miminku, opřete se rukama minimálně na šířku ramen a zvedněte kolena. Celé tělo by mělo být v jedné přímce. Aniž byste prohnuli záda, proveďte klik a dejte miminku pusinku nebo ho pošimrejte vlasy. Pokud klasický klik zatím nezvládnete, klidně si pokrčte kolena a proveďte jednodušší verzi. Raději méně intenzivně, ale správně, než to dělat obráceně.

Tip redakce:
Pokud položíte miminko na bříško, bude miminko procvičovat zádové svaly a tzv. první či druhé napřímení. Tím podpoříte jeho pohybový vývoj a posílení svalů především v oblasti páteře, které jsou důležité i pro lezení, nácvik sedu atd.

Miminko v domečku

Miminko stále leží na podložce a vy nad ním proveďte tzv. jógovou střechu. Protáhněte paže do dálky, hlavu nechejte mezi rukama. Můžete na miminko udělat „kuk“. Pak sneste váhu dolů, až se dostanete do pozice prkna – tedy celé tělo je v jedné přímce. „Schováte miminko do domečku“… Pak se zvedněte opět do střechy. Po celou dobu dbejte na maximální kontrolu svého těla a bezpečnost miminka! Cvik můžete nejdříve cvičit vedle miminka a teprv,e až si budete jisté silou a kontrolou, nad miminkem.

Křesílko s větráčkem pro miminko

Položte se na záda a miminko si „posaďte“ do klína. Pokud je opravdu ještě hodně maličké, jednou rukou ho přidržujte a druhou dejte za hlavu. Pokud již zvládne udržet rovnováhu na vašem klíně, dejte za hlavu ruce obě. Nadechněte se a s výdechem se zvedněte a můžete lehce fouknout miminku do tváře – udělat mu „větříček“. S výdechem se vraťte zpět k zemi a opakujte cca 15x.

Tip redakce:
Pokud jednou rukou přidržujete miminko, při druhé sérii ruce vystřídejte tak, abyste celé břišní svaly zatížila symetricky.

Koníček

Nakročte si dopředu a miminko si opřete o nakročenou nohu. Pokud miminko ještě samo nesedí, mělo by být spíše v mírném předklonu (vy jej přidržujete před hrudníčkem). Proveďte poklek dolů, tzv. výpad – tímto pohybem formujete zadek i stehna. Zvedněte se zpět a opakujte ještě 12x. Pak vystřídejte nohy. Pro větší zábavu dítěte můžete zpívat písničku „Takhle jedou páni, takhle jedou dámy“.

Berany, berany, duc

Položte se na záda a miminko si dejte bříškem na pokrčené nohy. Rukama ho přidržujte buď za ruce, nebo pod ramínky. Pomalu přibližujte kolena a zvedejte trup, až se setkáte hlavami blízko u sebe. Můžete udělat oblíbené „berany, berany, duc“ a vrátit se zpět do výchozí pozice. Vy posilujete břišní svaly, miminko bránici, protože se bude určitě pořádně smát.
 
Tip redakce:
Po celou dobu cvičení dbejte na maximální bezpečnost miminka. Raději cvik vynechejte, když si nejste úplně jisté, zda jej zvládnete dobře a bezpečně provést.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít